Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 10

Visie op Amsterdamse Openbaar Vervoer

De gemeente Amsterdam wil de komende jaren de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeteren en meer ov-verbindingen creëren om de groei van de mobiliteit te kunnen opvangen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het college van B&W wil onder andere de Ringlijn doortrekken naar de Houthavens (en vervolgens óf naar het CS óf naar Amsterdam-Noord), de Noord/Zuidlijn doortrekken naar Amstelveen, een metroverbinding naar Schiphol tot stand brengen, en het aantal P+R’s vergroten. Daarnaast wil het college via de Stadsregio regelen dat het openbaar vervoer tot 01.00 uur blijft rijden en dat het spitsvervoer tot 20.00 uur wordt aangeboden. Het metronet moet worden opgewaardeerd tot een hoogwaardig systeem. Dit zijn enkele ambities die verwoord staan in de ‘OV-visie 2007-2020’, die op 5 juni door het college is vrijgegeven voor inspraak.

 

Bewoners rond Stadionplein verwerpen plan herinrichting Stadionplein
Uit de door de Buurtgroep Stadionplein en omgeving gehouden enquête blijkt dat de meeste buurtbewoners tegen het nu voorliggende plan zijn. Op de inspraakavond van donderdag 7 juni zal ook een eigen ontwerp dat met behulp van bewoners tot stand is gekomen worden gepresenteerd.

 

VU-festival

Op 7, 8 en 9 juni organiseert de Vrije Universiteit een festival. Op het binnenterrein van de universiteit is er kunst, wetenschap, sport, debat, muziek, informatie, cabaret en ontspanning. Het is voor omwonenden mogelijk mee te genieten van topartiesten of aan de conditie te werken tijdens sportactiviteiten. Optredens, presentaties en prestaties gaan samen op de campus in Buitenveldert. We nodigen u van harte uit om op kennis te maken met het Vu festival. Meer weten: zie www.festival.vu.nl

 

Werkzaamheden RAI en omgeving ivm Noord/Zuidlijn

a: van 11 juni tot begin augustus verleggen van fietspad en rijweg in de groene zoom.

b: tussen 7 juli en 28 augustus wordt een bouwkuip gemaakt tussen de noordelijke rijbaan van de A10 en het metrospoor. Daarvoor wordt er van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 22.00 uur geheid. De metro zal van 7 juli tot en met 28 augustus niet of nauwelijks rijden. Passagiers kunnen gebruik maken van de trein tussen de RAI en station Zuid.

c: van 13 augustus tot eind oktober slopen van de viaduct, waarna de tunnel kan worden gebouwd.

d: begin 2008 wordt de toegang van de RAI verlegd.

Sneltram 51 op laag pitje

Tussen 8 juli en 25 augustus rijdt sneltram 51 alleen tussen Westwijk en Amstelveen Centrum. Er is nog overleg gaande over de compensatie. Lijn 5 blijft rijden.

 

Jaarlijks Amstelparkfestival op 10 juni

Op zondag 10 juni om 12.00 uur start bij het Glazen Huis het Amstelparkfestival. Een gevarieerd programma luistert tot 17.30 uur de dag op. Voor een volledig overzicht zie: http://www.amstelparkfestival.nl.

 

Concept project/uitvoeringsbesluit RAI

Het dagelijkse bestuur ZuiderAmstel stemt in met de versie van mei 2007 van het concept project/uitvoeringsbesluit Kantorenopbouw/Vergadercentrum RAI. Op 19 juni komt dit aan de orde in de vergadering van de Stadsdeelraad.

 

Eerste paal ACTA                                                                                                                     

Op maandag 25 juni wordt de eerste paal geslagen van de nieuwbouw voor ACTA.

 

Informatiemarkt Zuidas

Op 28 juni vindt een informatiemarkt plaats over de Zuidas. Plaats: hal WTC (bij de roltrappen). Tijd: 15.30 uur tot 19.30 uur. Het Bewonersplatform neemt deel aan deze informatiemarkt.

 

Volgende BPZ-vergadering op 28 juni

De volgende vergadering staat gepland op donderdag 28 juni. In verband met de informatiemarkt begint de vergadering om 20.00 uur, zaal 3 in het MFC (A.J. Ernststraat 112, Amsterdam).

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.