Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 10

Geslaagde thema avond Kunst op Zuidas
Het BPZ organiseerde op 10 maart a.s. een thema avond Kunst op Zuidas met als sprekers de heren Henk de Vroom van de Rietveldacademie/Virtueel Museum Zuidas en Herman Wals (Commissielid D’66, ZuiderAmstel). Er werd uitgebreid stilgestaan bij het integreren van kunst in de openbare ruimte en het betrekken van kunst bij planontwikkeling in een vroeg stadium zodat een coherent geheel ontstaat. Beide sprekers kregen applaus van de toehoorders en na de pauze ontspon zich een levendige discussie.

Financieel centrum op Zuidas geopend
Demissionair minister Maria van der Hoeven heeft maandagmiddag in Amsterdam het Holland Financial Centre (HFC) Plaza geopend, een centrum voor startende financiële bedrijven. In haar toespraak benadrukte ze dat ”onze financiële industrie sterk en gezond moet worden en niet moet krimpen”. HFC Plaza, gevestigd in het Symphony-gebouw aan de Zuidas, is gefinancierd door onder meer het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Amsterdam.

Vaststelling bestemmingsplan Kop Zuidas
De Gemeenteraad heeft op 21 januari 2010 het bestemmingsplan Kop Zuidas gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, tevens zijn hogere geluidswaarden vastgesteld. De stukken liggen vanaf 11 maart ter inzage in het Stadsdeelkantoor (bel 14020 voor openingstijden) en zijn digitaal beschikbaar  Belanghebbenden kunnen vanaf 12 maart gedurende een periode van 6 weken een zienswijze indienen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

 Start bouw ROC  Kop Zuidas
Rond 10 maart is gestart met heiwerkzaamheden t.b.v. de bouw van de nieuwe ROC gebouwen naast het Stadsdeelkantoor ZuiderAmstel, op 18 maart staat de eerste paal gepland. Lees de nieuwsbrief met nadere informatie.

Voortgang werkzaamheden Beethoven
Lees de nieuwsbrief die deze week is verspreid.

Duisenberg School naar Symphony
Philips Pensioenfonds heeft met Duisenberg School of Finance (DSF) een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor ongeveer 2.500 m2 op de eerste verdieping van gebouw Symphony aan de Amsterdamse Zuidas. Symphony ligt tegenover NS-station Amsterdam-Zuid en is ontworpen door architect Pi de Bruijn. Het is met ongeveer 105 meter (28 verdiepingen) een van de hoogste gebouwen van de Zuidas.  

Tentoonstelling Paris Street View
Op vrijdagmiddag 12 maart staat de Zuidas in het teken van kunst en cultuur. Dan opent allereerst de buitententoonstelling Paris Street View van de internationaal gerenommeerde fotograaf Michael Wolf – een samenwerking tussen Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Communicatiebureau Vandejong en het Virtueel Museum Zuidas. Aansluitend presenteert het Virtueel Museum Zuidas in De Kapel Intimate Stories on Absence (Onomatopee#47), het boek dat hoort bij de vierde editie van de Vrije Ruimten Zuidas Artists in Residence (tot en met 11 april in de Kapel).

De Zuidas in 2030
Tijdens een economische crisis zou er alle ruimte moeten zijn voor innovatieve ideeën en voor ambitieuze plannen om zo de concurrentie voor te blijven. Investeren in de toekomst in plaats van een pas op de plaats maken. Vooruit denken in plaats van over de schouder blijven kijken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Zuidas in Amsterdam. Of, is dit een mooi voorbeeld? Want zijn de plannen wel ambitieus genoeg? Wat betekent de Zuidas voor Amsterdam, Nederland en daarbuiten? Tijdens het debat zal Dirk Jan van den Berg (rijksvertegenwoordiger Zuidas) de stand van zaken toelichten en gaat gespreksleider Ed Nijpels (voorzitter branchevereniging ingenieursbureaus NLIngenieurs) in discussie met diverse prominente gasten als Pi de Bruin (stedenbouwkundige en grondlegger van de Zuidas) en het publiek. Maarten van Poelgeest is ook aanwezig.
Datum:            maandag 15 maart 2010
Plaats:             De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Aanvang:        20.00 uur 
Toegang:        € 10,- en € 5,- (CJP, studenten, Stadspas, 65+) via www.rodehoed.nl.
Thuis uitgeprint kaartje met barcode tonen aan de kassa!
Informatie       www.delftcluster.nl, www.rodehoed.nl of telefonisch via 020-638 56 06
tijdens kantooruren.
Klik hier voor het programma. Zie ook: Nieuws uit Amsterdam.

Werkzaamheden Viaduct Beethovenstraat
In de week van 8 maart 2010 wordt ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt aan het nieuwe viaduct in de Beethovenstraat. Hiervoor wordt het autoverkeer stad-in tussen 20.00 en 06.00 uur omgeleid via de Parnassusweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. De afsluitingen zijn op de avonden/nachten van: donderdag 11 maart en vrijdag 12 maart .
Meer informatie: Petra Groot, Dienst Noord|Zuidlijn
Bezoekadres: Stationsplein 7, Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam.
Telefoon 020 556 5075   Fax 020 556 5708.
E-mail p.groot@ivv.amsterdam.nl, Internet www.noordzuidlijn.amsterdam.nl     

Zuidas Run op 25 april
Op zondag 25 april 2010 vindt de tweede editie van dit succesvolle evenement plaats op de Zuidas. De Zuidas Run, een initiatief van Accenture Nederland, is dé business run van Nederland. Iedereen die werkzaam is op Zuidas, of op een andere manier een band heeft met de zakenregio, wordt uitgedaagd op de afstanden 6 km en 16.1 km (10 Engelse mijl). Daarbij is er de Kids Run van 1 km voor de zakenman of -vrouw van de toekomst (voor kinderen tot en met 10 jaar). Er worden 4000 deelnemers verwacht die met hun deelname geld inzamelen voor het Ronald McDonald Centre Only Friends. http://www.zuideramstel.amsterdam.nl/smartsite.shtml?id=72810

Bij Ons In De BV op Zuidas – Je bent welkom vanaf vrijdag 12 maart
Vanaf 12 maart elke vrijdagmiddag in de EXPOhal aan de Mahlerlaan op Zuidas: Jort Kelder beproeft de nieren van ondernemend Nederland en houdt vinger aan de pols op Zuidas in het KRO tv-programma ‘Bij ons in de BV’. Een dynamische show over goed en fout in zakelijk Nederland, slim en snel geld. Kelder trapt exact 10 jaar na de dotcom-crash af met Roel Pieper, onder het motto: no nuts, no glory. Deur open om 17.00 uur, de opname start om 18.00 uur. Zuidas Amsterdam maakt het programma mede mogelijk. Grand Café Amsterdam Bright City schenkt tijdens de opnames gratis aan het publiek. De after party vindt plaats op de locatie aan de Clade DeBussylaan. Bijwonen van de opnames is mogelijk. Wil jij er bij zijn stuur dan een email naar bijonsindebv@tuvalu.nl o.v.v. ‘opnames bijwonen’.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.