Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 10

Openbare ruimte Europaplein in Amsterdam Zuidas

Op donderdag 27 maart 2008, van 19.30 tot 21.30 uur in Amsterdam RAI, Europaplein 22, is een inloop en informatiebijeenkomst, Plaats centrale entree congrescentrum / theater (entree G), 1e verdieping, zaal C (zie bewegwijzering).

Na de voltooiing van de Noord/Zuidlijn moet het Europaplein opnieuw worden ingericht. De komst van twee in- en uitgangen van de metro op het plein betekent dat de oude situatie niet meer voldoet. Aangezien de inrichting van de openbare ruimte van het RAI-terrein ook toe is aan kwalitatieve verbetering is besloten beide te combineren. Door de gemeente en RAI is een ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte van de RAI met bijzondere aandacht voor het Europaplein. Op de inloop- en informatieavond wordt het ontwerp toegelicht en kunnen vragen worden gesteld.

 

Thomas Theater

Wegens bijzondere omstandigheden is het op 28 maart geplande interview van Bas Heijne door Klaas Vos  geannuleerd. Op 16 mei vanaf 17.00 uur interviewt Klaas Vos Adriaan van Dis. Vooraf reserveren via: 06 19895696. Prinses Irenestraat 36.


Prospectus beschikbaar
Het prospectus is te downloaden van internet. De is de conceptversie en heeft geen bijlage. www.zuidas.nl/smartsite.dws?id=1374&curindex=0

 

Inspraak over plannen voor gezonde lucht

Het autoverkeer is een van de belangrijkste veroorzakers van luchtverontreiniging in de stad. Amsterdam legt met het Actieplan Goederenvervoer en het plan Voorrang voor een Gezonde Stad plannen voor deze verontreiniging terug te brengen. Beide plannen zijn te downloaden via www.gezondelucht.amsterdam.nl. Tot 3 april kan hierop gereageerd worden via: inspraakvoorrangezondestad@ivv.amsterdam.nl of inspraakgoederenvervoer@ivv.amsterdam.nl. Schriftelijke zienswijzen kunnen gestuurd worden aan: Dienst IVV, Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam.

 

 

 

Bijeenkomst Hoofdgroenstructuur

Dinsdag 1 april organiseert het Milieucentrum Amsterdam op verzoek van wethouder Van Poelgeest een discussieavond over `Kwaliteit en Kwantiteit’. In een onderlinge discussie mogen standpunten naar voren gebracht worden. Locatie: Akantes, 19.00 uur inloop, start 19.30 uur. Nieuwe Herengracht 95, Amsterdam. Opgave verplicht: 020 – 6241522.

 

Discussie over Zuidas (georganiseerd door ARCAM en ARS)

Op vrijdag 4 april van 12.30 tot 15.00 uur organiseert ARCAM samen met de Amsterdams Raad voor Stadsontwikkeling (ARS) een openbaar publieksdebat over de Zuidas. Tijdens het debat zullen de ambities en de ruimtelijke consequenties worden besproken. Sprekers zijn onder meer Evelien Eshuis, Paul van Beek, Robert Dijckmeester en Pieter Klomp. Aanmelden via: arcam@arcam.nl of 020-620 4878. Locatie: stadhuis (Amstel 1).

 

Werkgroep PvdA 10 april

Op donderdag 10 april praat de werkgroep stedelijke ontwikkelingen van de PvdA over de Zuidas. Er komen diverse vragen aan de orde die verwoord worden door onder meer: Duco Stadig, Pieter Klomp, Bob van Reeth en Marlies Rohmer. Aanmelden kan telefonisch 020 552 34 77, via mail: pvda@raad.amsterdam.nl . Tijd 20.00-22.00 uur. Meer informatie volgt.

 

Tentoonstelling Virtueel Museum over veranderingen Zuidas

De Zuidas is zo uitgestrekt, ook in tijd, en zo onderhevig aan verandering dat het Virtueel Museum heeft besloten om deze langdurige transformatie door kunstenaars in beeld te laten brengen. Er is in de loop der jaren een document ontstaan van dit gebied en besloten is om de gehele collectie over te dragen aan Foam. Deze collectie is van 10 april tot en met 22 juni te zien. Keizersgracht 609, ma.-zo. 10-17 uur. Zie ook www.foam.nl

 

De prospectus in de Gemeente Raad

In april en mei zijn drie openbare hoorzittingen waar de Commissie Ruimtelijke Ordening genodigden, betrokkenen en organisaties horen. Dinsdag 15 april van 19.30 tot 22.30 uur zijn de genodigden wetenschappers, gemeentelijke diensten en het projectbureau. Donderdag 17 april van 19.30 uur tot 22.30 uur maatschappelijke organisaties. Vrijdag 16 mei vanaf 10.00 uur komen private partijen en een selectie van genodigden aan bod. Eveneens in het Stadhuis.

 

Ministreekmarkt op Olympiaplein

Op zaterdag 19 april vindt voor de tweede keer op het Olympiaplein een gecombineerde geveltuinen-dag/ministreekmarkt plaats. Op het Olympiaplein zullen boeren uit de regio Amsterdam aanwezig zijn om hun verse, veelal biologische streekproducten aan te prijzen. Vanaf 10.00 tot 16.00 uur.

 

Evenementenaanvragen RAI

Van zaterdag 19 op zondag 20 april houdt RAI een nachtelijk dance-event. Tevens is door de RAI een aanvraag ingediend voor de haven/strand Zuid voor de periode van mei 2008 tot en met 1 oktober 2008. De aanvragen liggen vanaf 6 maart gedurende twee weken ter inzage op het stadsdeelkantoor (Pres. Kennedyplantsoen 1-3) en op Zwaansvliet 5.

 

18 mei Accenture Zuidasrun

Op zondag 18 mei start vanaf het Mahlerplein de Zuidasrun voor verschillende niveau´s. Nadere informatie volgt.

 

Tienjarig bestaan BPZ, 31 mei

Omdat in mei het BPZ tien jaar bestaat houden we op zaterdag 31 mei een symposium met als titel `Tienjarig bestaan BPZ, een mijlpaal – terugblik en vooruitblik’. In het ochtendprogramma (vanaf 10.30 uur) komen drie sprekers aan het woord. Na de lunch, die met mooi weer buiten kan worden genuttigd, barst de discussie aan de hand van stellingen los. Locatie: ThomasTheater, Prinses Irenestraat 36.

 

De volgende BPZ-vergadering is woensdag 23 april 2008.

Het volgende weekbericht is er weer op donderdag 3 april 2008.

Lees verder over: Weekberichten.