Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 11

Brinkman ambassadeur Zuidas
Aangezien Rijk en gemeente vorig jaar hebben afgezien van de komst van een Zuidas NV, is de raad van commissarissen overbodig geworden. (alleen voor abonnees).

Eerste paal nieuwbouw ROC.
Het nieuwe ROC komt naast het stadsdeelkantoor Zuideramstel op het voormalige parkeerterrein van de RAI op de hoek van de President Kennedylaan en de Europaboulevard. Donderdag 18 maart wordt officieel de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw.

Tentoonstelling Paris Street View
12 maart is de buitententoonstelling Paris Street View van de internationaal gerenommeerde fotograaf Michael Wolf geopend. Deze kwam tot stand door samenwerking tussen Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Communicatiebureau Vandejong en het Virtueel Museum Zuidas.

Virtueel museum
Tot en met 11 april presenteert het Virtueel Museum Zuidas in De Kapel Intimate Stories on Absence (Onomatopee#47), het boek dat hoort bij de vierde editie van de Vrije Ruimten Zuidas Artists in Residence  

The Rock van Erick van Egeraat
Op 9 maart werd het kantoorgebouw The Rock aan de architectuurpers gepresenteerd. Het gebouw is sinds eind 2009 in gebruik. The Rock is onderdeel van Mahler 4 en ligt op de hoek van de Mahlerlaan en de Buitenveldertselaan.
Zie ook: ‘Alles in Nederland is slecht gebouwd’

Buitenlandse bedrijven lokken naar Schipholregio
In de Schipholregio moeten zich vooral internationale bedrijven vestigen met Schiphol als bindende factor. Daarbij verdienen de Zuidas en Amsterdam Connecting Trade (het ACT bij Hoofddorp) extra aandacht. De strategie rond kantoren en bedrijventerreinen is nu nog teveel gericht op het in de lucht houden van alle ballen. Er moet meer focus komen op de echt belangrijke locaties zoals de Zuidas en het ACT en enkele locaties die specifieke internationale clusters versterken zoals de bloemenveiling Aalsmeer, enkele campussen en de binnenstad van Amsterdam (broedplaats van de creatieve industrie).

Renovatie oude kantoorpanden duurzamer dan nieuwbouw
Landelijk staat zo’n vijftien procent van de totale kantorenvoorraad leeg. Als we niets doen, zal dit alleen maar verergeren. Het is dus tijd om in actie te komen, vindt Hetty van der Pennen namens DeNieuwBouw. Zowel renoveren als transformeren biedt nieuwe kansen!
Kantorenvastgoed is verworden tot financieel product, met overaanbod tot gevolg (zie Zuidas: 160.000 vierkante meter en Papendorp: 55.000 vierkante meter). Door ontwikkelingen als Het Nieuwe Werken en de afnemende beroepsbevolking zal de leegstand alsmaar toenemen. De vastgoedmarkt kan hieraan niet voorbijgaan. We kunnen het ons niet permitteren om onophoudelijk nieuwe kantoorgebouwen te realiseren en nog meer leegstand te creëren.
Bovendien staat een dergelijke houding haaks op een toekomstbewuste benadering. Het moet dus anders, op korte en op lange termijn. Maar hoe? 

Aangevraagde evenementenvergunning, Amsterdam Rai
Betreft houden van het evenement In Qontrol – in de periode van zaterdag 17 april tot zondag 18 april 07.00 uur 2010. Dossiernummer EVE/0293/10

Aangevraagde evenementenvergunning, achter de Rai aan de haven
Betreft houden van het evenement Strand Zuid, in de periode van donderdag 1 april tot en met vrijdag 1 oktober 2010. Dossiernummer EVE/0245/10
Informatie over het indienen van bezwaarschriften vindt u hier.

Zuidas Run op 25 april
Op zondag 25 april 2010 vindt de tweede editie van dit succesvolle evenement plaats op de Zuidas. De Zuidas Run, een initiatief van Accenture Nederland, is dé business run van Nederland. Iedereen die werkzaam is op Zuidas, of op een andere manier een band heeft met de zakenregio, wordt uitgedaagd op de afstanden 6 km en 16.1 km (10 Engelse mijl). Daarbij is er de Kids Run van 1 km voor de zakenman of -vrouw van de toekomst (voor kinderen tot en met 10 jaar). Er worden 4000 deelnemers verwacht die met hun deelname geld inzamelen voor het Ronald McDonald Centre Only Friends.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.