Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 11

Bureau Integriteit onderzoekt Zuidaspersoneel

Naar aanleiding van het al sinds november 2007 lopende onderzoek naar vastgoedfraude heeft de gemeente Amsterdam besloten het personeel van de Zuidas te laten onderzoeken op integriteit.


Instemming B en W met prospectus
B en W hebben op 4 maart ingestemd met de Prospectus Zuidas Amsterdam met verwijzing naar een aantal amendementen. Het stuk wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad en het Rijk. De volledige prospectus staat op: www.irenebuurt.nl/actueel.html

 

Zuidas bereikt hoogste punt

Vorige maand bereikte Zuidas wederom een hoogtepunt. Met een 500 tons kraan werd de 16 tonwegende bewapening van de KPN-toren op zijn plek gezet. Dit 146 meter tellende gebouw wordt het hoogste gebouw van Amsterdam. De makers, AGS Schwencke Rosbach, hebben het ontwerp ervan al liefkozend De Tulp genoemd.

 

Discussie over Zuidas (georganiseerd door ARCAM en ARS)

Op vrijdag 4 april van 12.30 tot 15.00 uur organiseert ARCAM samen met de Amsterdams Raad voor Stadsontwikkeling (ARS) een openbaar publieksdebat over de Zuidas. Tijdens het debat zullen de ambities en de ruimtelijke consequenties worden besproken. Sprekers zijn onder meer Evelien Eshuis, Paul van Beek, Robert Dijckmeester en Pieter Klomp. Aanmelden via: arcam@arcam.nl of 020-620 4878. Locatie: stadhuis (Amstel 1).

 

Werkgroep PvdA 10 april

Op donderdag 10 april praat de werkgroep stedelijke ontwikkelingen van de PvdA over de Zuidas. Er komen diverse vragen aan de orde die verwoord worden door onder meer: Duco Stadig, Pieter Klomp, Bob van Reeth en Marlies Rohmer. Aanmelden kan telefonisch 020 552 34 77, via mail: pvda@raad.amsterdam.nl . Tijd 20.00-22.00 uur. Meer informatie volgt.


 

Tentoonstelling Virtueel Museum over veranderingen Zuidas

De Zuidas is zo uitgestrekt, ook in tijd, en zo onderhevig aan verandering dat het Virtueel Museum heeft besloten om deze langdurige transformatie door kunstenaars in beeld te laten brengen. Er is in de loop der jaren een document ontstaan van dit gebied en besloten is om de gehele collectie over te dragen aan Foam. Deze collectie is van 10 april tot en met 22 juni te zien. Keizersgracht 609, ma.-zo. 10-17 uur. Zie ook www.foam.nl

 

DB-café

Op maandag 14 april van 17.00 – 19.00 uur vindt in het Multifunctioneel Centrum een bijeenkomst plaats in de serie `Contract met de burger’. Portefeuillehouder Henk Boes gaat in op het thema sociale cohesie in Buitenveldert. Er is ruimte voor bewoners om met de DB-leden te praten over andere onderwerpen die bewoners belangrijk vinden. Voor informatie: 020 – 5464228 (afd. Communicatie)

 

De prospectus in de Gemeente Raad

In april en mei zijn drie openbare hoorzittingen waar de Commissie Ruimtelijke Ordening genodigden, betrokkenen en organisaties horen. Dinsdag 15 april van 19.30 tot 22.30 uur zijn de genodigden wetenschappers, gemeentelijke diensten en het projectbureau. Donderdag 17 april van 19.30 uur tot 22.30 uur maatschappelijke organisaties. Vrijdag 16 mei vanaf 10.00 uur komen private partijen en een selectie van genodigden aan bod. Eveneens in het Stadhuis.

 

Ministreekmarkt op Olympiaplein

Op zaterdag 19 april vindt voor de tweede keer op het Olympiaplein een gecombineerde geveltuinen-dag/ministreekmarkt plaats. Op het Olympiaplein zullen boeren uit de regio Amsterdam aanwezig zijn om hun verse, veelal biologische streekproducten aan te prijzen. Vanaf 10.00 tot 16.00 uur.

 

Evenementenaanvragen RAI

Van zaterdag 19 op zondag 20 april houdt RAI een nachtelijk dance-event. Tevens is door de RAI een aanvraag ingediend voor de haven/strand Zuid voor de periode van mei 2008 tot en met 1 oktober 2008. De aanvragen liggen vanaf 6 maart gedurende twee weken ter inzage op het stadsdeelkantoor (Pres. Kennedyplantsoen 1-3) en op Zwaansvliet 5.

 

Informatieavond Strawinskylaan

Woensdagavond 23 april wordt een informatieavond gehouden over de toekomst van de Strawinskylaan. De bpz-vergadering zal die avond eerder aanvangen. Nadere informatie volgt.

 

18 mei Accenture Zuidasrun

Op zondag 18 mei start vanaf het Mahlerplein de Zuidasrun voor verschillende niveau´s. Nadere informatie volgt.

 

Tienjarig bestaan BPZ, 31 mei

Omdat in mei het BPZ tien jaar bestaat houden we op zaterdag 31 mei een symposium met als titel `Tienjarig bestaan BPZ, een mijlpaal – terugblik en vooruitblik’. In het ochtendprogramma (vanaf 10.30 uur) komen drie sprekers aan het woord. Na de lunch, die met mooi weer buiten kan worden genuttigd, barst de discussie aan de hand van stellingen los. Locatie: ThomasTheater, Prinses Irenestraat 36.

 

De volgende BPZ-vergadering is op woensdag 23 april 2008.

Het volgende weekbericht is er weer op donderdag 10 april 2008.

 

 Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

 

Lees verder over: Weekberichten.