Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 12

Stadsdeelraadvergadering 26 juni

De Stadsdeelraad zal op 26 juni besluiten over het projectbesluit Ravel en het project-/uitvoeringsbesluit  RAI-kantorencomplex.

 

Jubileumconcert Thomas Open

Op 26 juni zal van 12.30 tot 13.00 uur het Bennewitzkwartet het concert verzorgen. Toegang gratis. Adres: Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36. Zie ook: www.thomasopen.nl

 

Informatiemarkt Zuidas

Op 28 juni vindt een informatiemarkt plaats over de Zuidas. Het BPZ zal op deze markt nadrukkelijk aanwezig zijn. De nieuwe folder wordt daar ten doop gehouden. Tevens is er een eenmalige uitgave van de BPZ-krant verkrijgbaar. De eerste honderd bezoekers ontvangen gratis een BPZ-pen.

Ook is er een doorlopende powerpointpresentatie te zien over de activiteiten van het BPZ.

Plaats: hal WTC (bij de roltrappen). Tijd: 15.30 uur tot 19.30 uur.

 

Werkzaamheden RAI en omgeving ivm Noord/Zuidlijn

Vanaf heden tot begin augustus verleggen van fietspad en rijweg in de groene zoom. Tussen 7 juli en 28 augustus wordt een bouwkuip gemaakt tussen de noordelijke rijbaan van de A10 en het metrospoor. Daarvoor wordt er van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 22.00 uur geheid. De metro zal van 7 juli tot en met 28 augustus niet of nauwelijks rijden. Passagiers kunnen gebruik maken van de trein tussen de RAI en station Zuid. Van 13 augustus tot eind oktober slopen van het viaduct, waarna de tunnel kan worden gebouwd.

 

Sneltram 51 op laag pitje

Tussen 8 juli en 25 augustus rijdt sneltram 51 alleen tussen Westwijk en Amstelveen Centrum. Er is nog overleg gaande over de compensatie. Lijn 5 blijft rijden.

 

Nieuwe website Zuidas

Verschillende partijen in de Zuidas hebben een nieuwe website gemaakt onder de titel: Amsterdam Bright City. Zie www.zuidas-abc.nl.

 

Volgende BPZ-vergadering op 28 juni

De volgende vergadering staat gepland op donderdag 28 juni. In verband met de informatiemarkt begint de vergadering om 20.00 uur, zaal 3 in het MFC (A.J. Ernststraat 112, Amsterdam). Eerstvolgende vergadering na het zomerreces: 5 september.

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.