Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 12

Voortgang werkzaamheden Beethoven
Lees de bewonersbrief die op 22 maart is verspreid.

Zuideramstel plant grote bomen op Europaplein

Stadsdeel Zuideramstel is op 22 maart begonnen met het planten van bomen op de middenbermen van de Europaboulevard en langs de RAI. Hiermee wordt een start gemaakt met de definitieve herinrichting van een deel van de Europaboulevard en het Europaplein.
Er komen circa 250 bomen van groot formaat terug op de Europaboulevard en het Europaplein. Dit is mogelijk door financiële bijdragen van de Noord/Zuidlijn en het Groeifonds Groen van de Zuidas.

Schoolwerktuinen
In het kader van de nieuwe huisvesting van de schoolwerktuinen aan de Kalfjeslaan zijn de volgende vergunningen aangevraagd:
1) Kappen van 142 bomen in de openbare ruimte. Dossiernummer KAP/0361/10.
2) Oprichten Instructiegebouw BVG/0364/10
3) Oprichten van een kas BVG/0363/10
4) Plaatsen van vlonder met drijfvalk BVG0362/10
5) Oprichten van twee bruggen BVG0365/10
6) Oprichten van een gebouw als open instructieplaats BVG0366/10
Alle vergunningen zijn ter inzage tot 8 april 2010 in het Stadsdeelkantoor, zienswijzen kunnen worden ingediend bij het Stadsdeel ZuiderAmstel t.a.v. het Dagelijks Bestuur, Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam.

Tentoonstelling Paris Street View
Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) heeft op het Mahlerplein en in de Claude Debussylaan de tentoonstelling ‘Paris Street View’ geplaatst. Fotograaf Michael Wolf maakt gebruik van beelden die hij heeft gevonden op Google Street View. De beelden heeft hij vervolgens opgeblazen waardoor een gepixeld beeld ontstaat van Parijs en zijn bewoners. De foto’s zijn nog te zien tot 10 april 2010 op de Zuidas.

Virtueel museum
Tot en met 11 april presenteert het Virtueel Museum Zuidas in De Kapel Intimate Stories on Absence (Onomatopee#47), het boek dat hoort bij de vierde editie van de Vrije Ruimten Zuidas Artists in Residence  

Fietsrouteplanner Fietsersbond

Door alle werkzaamheden en verschuivende of afgesloten fietspaden is niet altijd
duidelijk wat nu de makkelijke routes zijn rondom Zuidas. De fietsrouteplanner van de fietsersbond bevat een up-to-date detailkaart van alle fietsenpaden, en houdt ook rekening met afsluitingen in de buurt van Zuidas.
De planner kent ook verschillende opties, zoals ‘kortste route’, ‘natuurroute’ of ‘racefietser’. Ook kan een gebruiker zelf voorkeuren instellen op basis van bijvoorbeeld wegdeksoort of het al dan niet aanwezig zijn van vrijliggende fietspaden.Op dit moment is nog niet grafisch te zien dat een weg is afgesloten door werkzaamheden, maar dat wordt in de toekomst wel verwacht.

ZuiDance
Op 26 maart vindt er weer een dansfestijn plaats in Amsterdam Bright City (Claude Debussylaan), opbrengst komt ten goed aan het Ronald McDonald Centre only friends.
Wat: ZuiDance Afterwork Charity Dance
Wie: iedereen
Wanneer Vrijdag 26 maart vanaf 17.00 uur
Waar: Grand Café Bright City

 Zuidas Run op 25 april
Op zondag 25 april 2010 vindt de tweede editie van dit succesvolle evenement plaats op de Zuidas. De Zuidas Run, een initiatief van Accenture Nederland, is dé business run van Nederland. Iedereen die werkzaam is op Zuidas, of op een andere manier een band heeft met de zakenregio, wordt uitgedaagd op de afstanden 6 km en 16.1 km (10 Engelse mijl). Daarbij is er de Kids Run van 1 km voor de zakenman of -vrouw van de toekomst (voor kinderen tot en met 10 jaar). Er worden 4000 deelnemers verwacht die met hun deelname geld inzamelen voor het Ronald McDonald Centre Only Friends. Als onderdeel van het partnership van de Vrije Universiteit Amsterdam met de Stichting Zuidas Run is het Kind Ouder Sport Advies Centrum (KOSAC) op 25 april aanwezig bij de Zuidas Run.

Hakken/Pakken Run op Zuidas
Als warming up voor de Zuidas Run die op 25 april 2010 voor de tweede keer wordt gehouden vindt op vrijdag 26 maart de eerste Hakken-Pakken Run plaats, gepresenteerd door Jort Kelder.

De “overlevingsgids voor Zuidas” komt er
Binnenkort verschijnt van tot nu toe anonieme auteurs een boek:  “Hoe overleef ik de Zuidas?” 

Volgende bijeenkomst bewonersplatform
De eertstvolgende themabijeenkomst is gewijd aan de lessen die Zuidas kan trekken uit de Noord-Zuidlijn. Datum: 12 mei. Nadere informatie volgt.
De april bijeenkomst komt te vervallen

 Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.