Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 13

 

Woensdag 4 juli feestelijke heropening Stadionterrein

Woensdagmiddag 4 juli zal stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries de laatste steen leggen van het vernieuwde Stadionterrein rond het Olympisch Stadion. Kinderen en volwassenen kunnen van 13.00 tot 17.00 uur een leuke middag tegemoet zien met de vele activiteiten ter ere van deze heropening. Bij de openbare bibliotheek komt u meer te weten over de Stadionbuurt met een fotografisch overzicht en fragmenten uit de audiotour van deze buurt. Daar is tevens de mogelijkheid om even te ontspannen bij de zitzaklounge… met gratis koffie! Er rijdt de hele middag een treintje rond het stadion van activiteit naar activiteit.

Om 14.30 uur legt stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries samen met Hans Lubberding, directeur Olympisch Stadion, de laatste steen op het voorplein. Met deze handeling wordt het vernieuwde Stadionterrein officieel geopend! Bovendien wordt deze dag ook het nieuwste Cruyff Court ‘Olympisch Stadion Veld’ in gebruik genomen. De toegang is gratis.

 

Werkzaamheden RAI en omgeving ivm Noord/Zuidlijn

Vanaf heden tot begin augustus verleggen van fietspad en rijweg in de groene zoom. Tussen 7 juli en 26 augustus wordt een bouwkuip gemaakt tussen de noordelijke rijbaan van de A10 en het metrospoor. Het heien en trillen veroorzaakt geluidsoverlast.

De metro tussen station Duivendrecht en station Zuid zal van 8 juli tot en met 25 augustus niet rijden. Passagiers kunnen gebruik maken van de trein. Vanaf station Overamstel rijdt elk kwartier een pendelbus naar station van der Madeweg en vice versa. Lijn 50 rijdt tussen Isolatorweg en station Zuid. Lijn 51 rijdt tussen Amstelveen Westwijk en station Zuid.

Van 13 augustus tot eind oktober slopen van het viaduct, waarna de tunnel kan worden gebouwd.

 

Informatie werkzaamheden RAI op 12 juli

Op donderdag 12 juli om 18.30 uur wordt in de bouwkeet in de Groene Zoom aan de Noordzijde van station RAI een presentatie gegeven over de werkzaamheden. Aanmeldingen niet nodig.

 

Het weekbericht gaat met zomerreces

Dit is voorlopig het laatste weekbericht. Het eerstvolgende weekbericht zal verschijnen op donderdag 30 augustus, tenzij nieuwe ontwikkelingen aanleiding geven tot een extra weekbericht.

 

Gastspreker Bob van Reeth op BPZ-vergadering van 5 september

Bob van Reeth, supervisor van de bouw van Zuidas zal 5 september spreken. De volgende vergadering staat gepland op woensdag 5 september vanaf 19.30 uur, zaal 3 in het MFC (A.J. Ernststraat 112, Amsterdam).

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.