Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 13

Bekendmakingen Dienst Milieu en Bouwtoezicht
1 Terrein Gustav Mahlerlaan – W01/0281-2010, veranderen van gebruiksfunctie naar kantoor en onderwijs.
2 Terrein de Boelelaan/Gustav Mahlerlaan W01/0826-2009:  wijzigen aantal parkeerplaatsen.
3 Terrein Beethovenstraat/Pr. Irenestraat W01/1191-2009: Bouw St. Nicolaaslyceum
Inzagetermijn: voor nr. 1 en 2: 6 weken na 01-04, voor nr. 3, 2 weken na 01-04.
Weesperplein 4. Geopend van 9 – 12 uur. U moet wel een afspraak maken via: 5513.420/354.

Inspraak over verbreding A10 van start
Rijkswaterstaat heeft het Ontwerp Tracé Besluit (OTB) voor de verbreding van de snelwegen  op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere vrijgegeven voor inspraak.
Tot en met 6 mei kunt u een zienswijze indienen. Op 6 april is er een inspraakbijeenkomst in Diemen.
Alle informatie over de plannen van Rijkswaterstaat, de inspraakprocedure en hoe u een zienswijze kunt indienen, vindt u op  Daar kunt u de stukken ook downloaden.

Tentoonstelling Paris Street View
Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) heeft op het Mahlerplein en in de Claude Debussylaan de tentoonstelling ‘Paris Street View’ geplaatst. Fotograaf Michael Wolf maakt gebruik van beelden die hij heeft gevonden op Google Street View. De beelden heeft hij vervolgens opgeblazen waardoor een gepixeld beeld ontstaat van Parijs en zijn bewoners. De foto’s zijn nog te zien tot 10 april 2010 op de Zuidas.

Virtueel museum
Tot en met 11 april presenteert het Virtueel Museum Zuidas in De Kapel Intimate Stories on Absence (Onomatopee#47), het boek dat hoort bij de vierde editie van de Vrije Ruimten Zuidas Artists in Residence  

Filosofie op de Zuidas
Donderdag 15 april is Jaap Koelewijn tussen 15.30 en 17.00 uur de gast van filosoof Ad Verbrugge bij Amsterdam Bright City, voor het maandelijkse programma ”Filosofie op de Zuidas”.
Onderwerp: DE GRIEKSE TRAGEDIE: HOE REDDEN WE DE EURO?
Jaap Koelewijn is econoom en hoogleraar Nyenrode Business Universiteit. Filosofie op de Zuidas wordt georganiseerd door VUconnected, de Faculteit Wijsbegeerte en Amsterdam Bright City.
Aanmelden? Via olivier.otten@amsterdambrightcity.nl
Adres: Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8 

Zuidas Run op 25 april
Op zondag 25 april 2010 vindt de tweede editie van dit succesvolle evenement plaats op de Zuidas. De Zuidas Run, een initiatief van Accenture Nederland, is dé business run van Nederland. Iedereen die werkzaam is op Zuidas, of op een andere manier een band heeft met de zakenregio, wordt uitgedaagd op de afstanden 6 km en 16.1 km (10 Engelse mijl). Daarbij is er de Kids Run van 1 km voor de zakenman of -vrouw van de toekomst (voor kinderen tot en met 10 jaar). Er worden 4000 deelnemers verwacht die met hun deelname geld inzamelen voor het Ronald McDonald Centre Only Friends. Als onderdeel van het partnership van de Vrije Universiteit Amsterdam met de Stichting Zuidas Run is het Kind Ouder Sport Advies Centrum (KOSAC) op 25 april aanwezig bij de Zuidas Run.

ANWB bepleit Groene Hart met regioparken
Door de randen van het Groene Hart bij de grote verstedelijkte gebieden in de Randstad in te richten als regiopark, ontstaat een doorlopende groene strook waardoor bewoners van de grote steden dichterbij huis heerlijk kunnen wandelen, fietsen, van de natuur en het landschap kunnen genieten. Dit staat in de recreatievisie “Het Groene Hart mooi dichtbij” die de ANWB donderdag 25 maart heeft overhandigd aan de voorzitter van de Stuurgroep Groene Hart en zal aanbieden aan de betrokken provincies en gemeenten in de Randstad. (Persbericht ANWB, 26 maart 2010)
Zie ook: ANWB Recreatievisie
ANWB: groot park ten zuiden van de stad (Het Parool, 26 maart 2010)

Volgende bijeenkomst bewonersplatform
De eerstvolgende themabijeenkomst is gewijd aan de lessen die Zuidas kan trekken uit de Noord-Zuidlijn. Datum: 12 mei. Nadere informatie volgt.
De aprilbijeenkomst komt te vervallen

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.