Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 14

Terugblik informatiemarkt 28 juni

Het BPZ, dat samen met het projectbureau Zuidas de informatiemarkt organiseerde kijkt tevreden terug op deze middag. Ruim 100 bezoekers werden geteld en even zoveel pennen uitgedeeld. Ook meldden er zich velen aan voor de weekberichten. Ons medium om activiteiten en zaken omtrent de Zuidas onder de aandacht te brengen. Kijk voor een impressie van die dag op website www.bewonersplatformzuidas.nl (klik links op de doorlink “Informatiemarkt 28 juni”).

 

Bureaustoelrace op Zuidplein

Op 17 augustus gaan alle remmen los. Want op het Zuidplein bij het WTC vindt het allereerste NK Bureaustoelracen plaats. Vanaf 15.30 uur leggen teams van 2 personen een kort parcours af in de strijd om de titel. Met dit ludieke evenement vestigen de organisatoren de aandacht op de huidige mogelijkheden en voordelen van mobiel werken voor het bedrijfsleven. In de consumentenmarkt is 54% van alle verkochte computers een laptop. In de zakelijke markt is dit nog maar 37%. Het NK Bureaustoelracen is een metafoor voor de snelheid waarmee in ‘het mobiele kantoor’ gewerkt kan worden.

 

Muziekfestival Beatrixpark 19 augustus

Op zondag 19 augustus aanstaande vindt voor de tweede keer het Muziekfestival  Beatrixpark plaats in het gelijknamige park. Gedurende één dag is het Beatrixpark een muziekparadijs voor jong en oud met optredens door jonge ensembles met nieuwe voorstellingen in diverse stijlen van klassiek tot jazz en wereldmuziek. Een muzikale wereldreis voor het hele gezin met gratis concerten tussen 13.00 uur en 20.30 uur. Zie voor meer informatie: www.festivalbeatrixpark.nl

 

Discussieavond Hoofdgroenstructuur (HGS)

Op 28 augustus organiseert Milieucentrum Amsterdam (MCA) een discussieavond over de HGS. De HGS biedt niet voldoende bescherming (meer) tegen ongewenste ontwikkelingen in het stedelijke groen. Arjen Breur (MCA) en Maarten van Poelgeest (wethouder Ruimtelijke Ordening) zijn het eerste deel van de avond aan het woord. Daarna zal onder het voorzittersschap van Robbert Hijdra (Natuurmonumenten) de avond voorgezet worden met een open discussie over het functioneren van de HGS en de toekomst van de HGS op de lange termijn. Vooraf aanmelden: info@milieucentrumamsterdam.nl of 020 – 624 15220.

Aanvang: 20.00 uur, AmstelGlorie, Jan Vroegopsingel 7, Overamstel.

 

Gastspreker bOb van Reeth op 5 september om 19.30 uur

bOb van Reeth, supervisor van de bouw van de Zuidas geeft 5 september een vraag-en-antwoordbijeenkomst. Vragen aan de heer Van Reeth en aanmeldingen om de avond bij te wonen gaarne vooraf opgeven (via 020 644 9936 of bpz@wocbuitenveldert.nl). Aanvang: 19.30 uur, in de hoekzaal van het MFC (A.J. Ernststraat 112, Amsterdam).

 

Sloop BP-tankstation

De installaties van het BP-tankstation aan de Buitenveldertselaan worden per heden verwijderd. Verwacht wordt dat de sloop begin september is afgerond. Op deze nieuwe bouwgrond (Gershwin) verrijzen voornamelijk woningen van verschillende grootte, soort en architectuur.

 

Het volgende weekbericht is er weer op 30 augustus 2007

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.