Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 15

VANAVOND: Thema avond BPZ ZuidasDok
Sprekers: de heer R. Jorissen van ZuidasDok (Rijkswaterstaat) en de heren M. Oostenbrink en F. Schoen, opstellers van het manifest “Nieuw perspectief voor de Zuidas”.
Tijdstip: donderdag 14 april 19.30 – 21.30 uur.
Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.

Van den Ende twijfelt over theater aan de Zuidas
Stage Entertainment, het theaterbedrijf van Joop van den Ende, overweegt een streep te halen door een investering van tientallen miljoenen aan de Zuidas.
Dit zegt bestuursvoorzitter Henk Kievits in een interview met het Het Financiële Dagblad.
Zie ook: ‘Geen theater Van den Ende aan Zuidas’
Er komt voorlopig geen nieuw theater van Joop van den Ende aan de Amsterdamse Zuidas. Dat meldt de website NUzakelijk op basis van een gesprek met Henk Kivits, CEO van Stage Entertainment. Dit dealerbedrijf is volledig in handen van zakenman Van den Ende.

Inspraakavond Welstandsnota Zuidas 26 april
De gemeente Amsterdam nodigt u uit om deel te nemen aan de inspraak over de Welstandsnota Zuidas. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de Welstandsnota Zuidas en kunt u vragen stellen over de inhoud van de nota.

  • Datum:  dinsdag 26 april 2011
  • Tijd:  19.30 tot 21.30 uur
  • Plaats:  Kunstkapel in het Beatrixpark, Prinses Irenestraat 21, 1077 WT Amsterdam.
    Inspraakavond Welstandsnota Zuidas 26 april
  • De gemeente Amsterdam nodigt u uit om deel te nemen aan de inspraak over de Welstandsnota Zuidas. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de Welstandsnota Zuidas en kunt u vragen stellen over de inhoud van de nota.
  • Datum:  dinsdag 26 april 2011
  • Tijd:  19.30 tot 21.30 uur
  • Plaats:  Kunstkapel in het Beatrixpark, Prinses Irenestraat 21, 1077 WT Amsterdam


Van Poelgeest: Asielzoekers krijgen toplocatie

Amsterdam wil de komende tien jaar tweeduizend asielzoekers huisvesten op verschillende nieuwbouwlocaties op goede plekken in de stad, zoals de Zuidas en IJburg 2. Wethouder Maarten van Poelgeest (GroenLinks) hoopt niet dat dit tot onbegrip leidt bij Amsterdammers. De wethouder denkt misschien wel vijftien jaar bezig te zijn met het project, waarbij er tienduizenden nieuwe woningen worden gebouwd die voor een klein deel voor asielzoekers zijn bedoeld.
Zie ook: Ophef om riante plek asielzoeker, Huurdersvereniging Amsterdam vindt het onbegrijpelijk dat asielzoekers de komende jaren worden opgevangen op a-locaties.

Gezocht: vrijwilligers voor pluktuin op Zuidas
Dienst Zuidas zoekt vrijwilligers met groene vingers voor een openbare pluktuin op de Zuidas. Het gaat om opzet, planten en onderhoud van de planten en bloemen in de pluktuin. De bloemen kunnen door de vrijwilligers zelf worden geplukt.
De pluktuin komt in deelgebied Gershwin op de hoek van de Buitenveldertselaan en de Gustav Mahlerlaan. Op deze locatie was vorig jaar een maïsveld.

Amsterdam – Virtueel Museum Zuidas – Vonk in de Zuidas
Vonk in de Zuidas – Actuele kunst van jong talent
15 april t/m 15 mei 2011, Woensdag  t/m zondag 12.00 – 18.00 uur
OPENING: donderdag 14 april om 17.00 uur.  Toegang gratis
Na de succesvolle expositie START in P/////AKT in 2010, organiseert Bougie Art Foundation i.s.m. het Virtueel Museum Zuidas de tweede editie actuele kunst van jong talent.
Onder de titel ‘Vonk in de Zuidas’ brengt Bougie ruim 15  jonge afgestudeerde kunstenaars bijeen om een kunstzinnige explosie teweeg te brengen in het nieuwe zakencentrum van Amsterdam.

De Pure Markt op het G. Gershwinplein
De Pure Markt staat sinds 2008 voor ambachtelijk, lekker eten, creativiteit en duurzaamheid. Vanaf zondag 17 april vindt de markt maandelijks plaats van 11.00 tot 18.00 uur op het G. Gershwinplein op de Zuidas.

40 jaar Oomen en Oosterhuis
Met Palmpasen brengt het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek een feestelijk concert ter gelegenheid van het veertigjarige samenwerkingsverband tussen Antoine Oomen en Huub Oosterhuis. Het programma bestaat uit vijfentwintig van de bekendste composities, gekozen uit een oeuvre van ruim driehonderd. Samenzang speelt een belangrijke rol en het concert begint dan ook als gebruikelijk met een half uur instuderen met alle aanwezigen.
De titel: Een taal van hoop en vrede
Zo. 17 april Thomaskerk, 16.00-17.30 uur

Literatuur op de Zuidas
In de zesde aflevering van Literatuur op de Zuidas – op donderdag 27 april 2011 in Amsterdam Bright City, niet ver van Station Zuid  – spreekt Elsbeth Etty met televisiepresentator Twan Huys over de beroemde Bekentenissen van de auteur en filosoof Jacques Rousseau (1712-1778). Twan Huys is vooral gefascineerd door de visie op geluk die Rousseau in dit sterk autobiografisch werk heeft ontvouwd.

Zuidasrun 2011
Na succesvolle edities in 2009 en 2010 keert de Zuidas Run op 29 mei 2011 terug.Het begunstigd goede doel van de Zuidas Run 2011 is VUmc Cancer Center Amsterdam. Met elkaar steunen de deelnemers een prachtig initiatief binnen het Cancer Center Amsterdam. Lees hier meer over het VUmc Cancer Center Amsterdam. Afgelopen week is bekend geworden dat de samenwerking tussen ABN AMRO en de Stichting Zuidas Run een meer structureel  karakter heeft gekregen en verlengd wordt voor een periode van drie jaar. Daarmee is ABN AMRO Gold Partner van de Zuidas Run t/m 2013.

Het volgend weekbericht verschijnt op donderdag 21 april.

Lees verder over: Weekberichten.