Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 15

 

Inspraak concept projectbesluit Amsterdam Rai

In het projectbesluit wordt bepaald onder welke voorwaarden het realiseren van een hotel en een kerkelijk centrum op deze locatie mogelijk is. Het conceptprojectbesluit ligt vanaf 9 april ter inzage. Schriftelijke reacties kunnen tot 22 mei worden ingediend. Zuidas, Postbus 79092, 1070 NC Amsterdam t.a.v. Anneke de Jong.

 

Tram 5

Tot en met 12 mei rijdt tram 5 alleen het traject Centraal Station – Station Zuid (Strawinskylaan). Vanaf dinsdag 13 mei rijdt tram 5 via de nieuwe halte op de Strawinskylaan weer door naar Amstelveen Binnenhof. Er zijn nieuwe haltes Parnassusweg op de Buitenveldertselaan bij het A10-viaduct. De toegezegde lift tussen Strawinskylaan en Zuidplein blijkt nog niet te zijn aangelegd!

 

Mahlerlaan

Vanaf 13 mei is gedurende tien werkdagen geen doorgaand verkeer mogelijk op de Mahlerlaan. Als gevolg van het bouwproject Symphony is er een grondverzakking in de Mahlerlaan ontstaan ter hoogte van de oprijlaan van het hoofdkantoor van ABN-Amro. Tijdens de opbreking van de Mahlerlaan wordt deze aangesloten op de Buitenveldertselaan.

 

Inspraak Visie Zuidas
De inspraakbijeenkomst, georganiseerd door het projectbureau Zuidas vindt plaats op 13 mei 2008 vanaf 19.30 uur. WTC, Auditorium, Strawinskylaan 59. Alle documenten zijn te downloaden op www.zuidas.nl

 

Gemeenteraad

De vergadering van de Commissie Ruimtelijke Ordening van 17 april wordt voortgezet op woensdagavond 21 mei en donderdagavond 29 mei. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Stadhuis, Boekmanzaal. Agendapunt 4 is definitieve besluitvorming over de Zuidas.

 


Financiering Dok

De marktpartijen die het private deel van de financiering van het Dok voor hun rekening zouden nemen verwijten de gemeente Amsterdam alle zeggenschap over het project te willen houden, maar het financieel risico af te schuiven. Minister Bos laat zakenbank Credit Suisse First Boston met spoed onderzoeken hoe belangstelling van private financiers gewekt kan worden. Deze zakenbank moet zijn advies binnen 1 maand af hebben, ruim voor de gemeenteraadsvergadering van 4 juni.

 

VU

Omdat het overleg tussen VU en NV-Zuidas i.o. langer duurt dan verwacht, start de VU met de voorbereidingen van de ontwikkeling voor een nieuw Beta-gebouw. Meer informatie over het nieuwe VU-kwartier; www.vu.nl/nieuwecampus

 

Tienjarig bestaan BPZ, 31 mei

Omdat in mei het BPZ tien jaar bestaat houden we op zaterdag 31 mei een symposium Zuidas ZwartWit. In het ochtendprogramma (vanaf 10.30 uur) komen drie sprekers, Siwart Kolthek, Arjen Breur en Evelien Eshuis aan het woord. Na de lunch, die met mooi weer buiten kan worden genuttigd, barst de discussie aan de hand van stellingen los. Locatie: ThomasTheater, Prinses Irenestraat 36. Toegang gratis. Aanmelden vóór 23 mei via: bpz@wocbuitenveldert.nl of schriftelijk aan BPZ, A.J. Ernststraat 112, 1082 LP, Amsterdam.

 

Badeend

De gele badeend heeft enige maanden in de oksel van de A-10 gedobberd. Wie actie wil ondernemen voor terugkeer van de badeend kan dat doen bij het Projectbureau Zuidas. Telefoon 020 575 2111 of per e-mail; info@zuidas.nl

 

Lunchconcerten Thomaskerk

Op dinsdag 13 mei om 12.30 uur worden stukken van Beethoven en Debussy gespeeld. De volgende lunchconcerten vinden plaats op 27 mei, 10 en 24 juni. Thomas Kerk, Prinses Irenestraat 36. Toegang gratis.

 

Adriaan van Dis

Op vrijdag 16 mei om 17.00 uur wordt Adriaan van Dis naar aanleiding van de boeken De wandelaar en Leeftocht geïnterviewd door Klaas Vos. Thomas Theater, Prinses Irenestraat 36.

 

Virtuele Wereld van Platform 21

Zondag 18 mei start vanaf 15.00 uur Checking Reality met speciale performances van Wiij Timski. Van woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 21.00 uur zijn op het Zuidplein films van videokunstenaars te zien. Platform 21, Prinses Irenestraat 19. Meer informatie via 020 – 344 9444.

 

Omgevingsmanager Zuidas

Voor vragen en opmerkingen betreffende werken in uitvoering in de Zuidas kunt u zich wenden tot Jeroen van der Linden, omgevingsmanager Zuidas van het Stadsdeel ZuiderAmstel, tel.: 0655170160.

 

De volgende BPZ-vergadering is op donderdag 26 juni 2008.

Het volgende weekbericht is er weer op donderdag 15 mei 2008.

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.