Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 16

Interessante thema avond BPZ ZuidasDok
De heer R. Jorissen van ZuidasDok (Rijkswaterstaat) en de heren M. Oostenbrink en F. Schoen, opstellers van het manifest “Nieuw perspectief voor de Zuidas” verzorgden op 14 april allebei een uitgebreide presentatie en toelichting over dit onderwerp. Wederzijdse aanvulling was sterker aanwezig dan tegenstellingen. De discussie met de zaal was zoals
altijd levendig en van niveau.

Bewoners tegen plan Zuidas
Volgens bewoners van de Mirandabuurt heeft de gemeente vuil spel gespeeld door de grootschalige ontwikkelingen voor de kop van de Zuidas in kleine stukjes te regelen. Dat stelden woordvoerders van de Bewonersvereniging Mirandabuurt vorige week bij de Raad van State. Daar eisten ze vernietiging van het bestemmingsplan Kop Zuidas.

Buurtschouw Kop Zuidas
Maandagmiddag 11 april om half vier verzamelden zich buurtgenoten bij de synagoge voor de aangekondigde schouw Kop Zuidas. Met Bas Boeker, projectmanager Kop Zuidas en enkele andere ambtenaren van stadsdeel Zuid konden bewoners door het gebied lopen en aangeven wat er wel en niet goed gaat in de openbare ruimte.

Inspraakavond Welstandsnota Zuidas 26 april
De gemeente Amsterdam nodigt u uit om deel te nemen aan de inspraak over de Welstandsnota Zuidas. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de Welstandsnota Zuidas en kunt u vragen stellen over de inhoud van de nota.

  • Datum:  dinsdag 26 april 2011
  • Tijd:  19.30 tot 21.30 uur
  • Plaats:  Kunstkapel in het Beatrixpark, Prinses Irenestraat 21, 1077 WT Amsterdam.
    Inspraakavond Welstandsnota Zuidas 26 april
  • De gemeente Amsterdam nodigt u uit om deel te nemen aan de inspraak over de Welstandsnota Zuidas. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de Welstandsnota Zuidas en kunt u vragen stellen over de inhoud van de nota.
  • Datum:  dinsdag 26 april 2011
  • Tijd:  19.30 tot 21.30 uur
  • Plaats:  Kunstkapel in het Beatrixpark, Prinses Irenestraat 21, 1077 WT Amsterdam.

Gemeente dringt dreigend tekort in de ruimtelijke sector terug
Herziening van beheersingssysteem blijft noodzakelijk.
Amsterdam bespaart ongeveer 862 miljoen euro op de bouwplannen van de stad. Dat blijkt uit de doorrekening die het gemeentelijk Ontwikkelingsbedrijf heeft gemaakt. Begin dit jaar dreigde er bij ongewijzigd beleid een tekort van 700 miljoen in de bouwplannen van de gemeente. Door de ineenstortende kantorenmarkt verdampten de te verwachten inkomsten. Ingrijpen was daarom noodzakelijk. Hoewel het acute probleem nu is weggewerkt, is het werk nog niet klaar.

Gezocht: vrijwilligers voor pluktuin op Zuidas
Dienst Zuidas zoekt vrijwilligers met groene vingers voor een openbare pluktuin op de Zuidas. Het gaat om opzet, planten en onderhoud van de planten en bloemen in de pluktuin. De bloemen kunnen door de vrijwilligers zelf worden geplukt.
De pluktuin komt in deelgebied Gershwin op de hoek van de Buitenveldertselaan en de Gustav Mahlerlaan. Op deze locatie was vorig jaar een maïsveld.

Amsterdam – Virtueel Museum Zuidas – Vonk in de Zuidas
Vonk in de Zuidas – Actuele kunst van jong talent
15 april t/m 15 mei 2011, Woensdag  t/m zondag 12.00 – 18.00 uur
OPENING: donderdag 14 april om 17.00 uur.  Toegang gratis
Na de succesvolle expositie START in P/////AKT in 2010, organiseert Bougie Art Foundation i.s.m. het Virtueel Museum Zuidas de tweede editie actuele kunst van jong talent.
Onder de titel ‘Vonk in de Zuidas’ brengt Bougie ruim 15  jonge afgestudeerde kunstenaars bijeen om een kunstzinnige explosie teweeg te brengen in het nieuwe zakencentrum van Amsterdam.
Voor het volledige nevenprogramma

Literatuur op de Zuidas
In de zesde aflevering van Literatuur op de Zuidas – op donderdag 28 april 2011 in Amsterdam Bright City, niet ver van Station Zuid  – spreekt Elsbeth Etty met televisiepresentator Twan Huys over de beroemde Bekentenissen van de auteur en filosoof Jacques Rousseau (1712-1778). Twan Huys is vooral gefascineerd door de visie op geluk die Rousseau in dit sterk autobiografisch werk heeft ontvouwd.

Zuidasrun 2011

Na succesvolle edities in 2009 en 2010 keert de Zuidas Run op 29 mei 2011 terug.
Het begunstigd goede doel van de Zuidas Run 2011 is VUmc Cancer Center Amsterdam. Met elkaar steunen de deelnemers een prachtig initiatief binnen het Cancer Center Amsterdam. Lees hier meer over het VUmc Cancer Center Amsterdam.
Afgelopen week is bekend geworden dat de samenwerking tussen ABN AMRO en de Stichting Zuidas Run een meer structureel  karakter heeft gekregen en verlengd wordt voor een periode van drie jaar. Daarmee is ABN AMRO Gold Partner van de Zuidas Run t/m 2013.

Het volgend weekbericht verschijnt op donderdag 28 april.

Lees verder over: Weekberichten.