Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 17

Rekenkamer bij BPZ

Op 27 mei geeft de directeur van de Rekenkamer Amsterdam (de heer Eiff) een presentatie en toelichting  op het rapport van de Rekenkamer over de karige informatieverschaffing van de Gemeente Amsterdam over Zuidas richting gemeenteraad. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Locatie: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112, aanvang 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur. 

Zie het persbericht over het verschijnen van het rapport. Hoe denkt de verantwoordelijke wethouder erover.

Jaarverslag 2008 ARS

Half april is het jaarverslag over 2008 uitgebracht. U vindt hierin een beknopt overzicht van de inhoud van de adviezen uit 2008. Ook kunt u lezen wat het gemeentebestuur met deze adviezen heeft gedaan. Ook Zuidas wordt hierin met name genoemd. Wanneer u het Jaarverslag 2008 wilt ontvangen, neemt u dan contact op met het secretariaat (5522720), hier kunt u het verslag ook downloaden.Commissievergadering
De commissievergadering Openbare Orde, Welzijn, Bouwen en Wonen, Zuidas 13 mei 2009. Op de agenda staat o.a. het concept startbesluit Kenniskwartier en de nota van beantwoording op de 15 schriftelijke inspraakreacties. Stukken zijn hier te vinden.

 

RABO eist winst Zuidastoren op
RABO Vastgoedgroep weigert de winst op de Symphonytoren aan de Zuidas te delen met de Amsterdamse projectontwikkelaar Trimp & Van Tartwijk. Eerder verbrak RABO al de relatie met het bedrijf, dat verdacht wordt van fraude. Het onfrisse vervolg.

Zuidasrun succesvol
Zo’n 2100 werknemers, van op de Zuidas gevestigde bedrijven, renden zondag 26 april met elkaar voor het goede doel. Naast een 16 kilometer run was er ook een 6 kilometer loop en een kidsrun van 1 kilometer.  Aan deze laatste run namen ruim 100 kinderen deel. Accenture organiseerde met steun van 14 partnerorganisaties de eerste editie van dit Zuidas evenement, met als doel mensen en organisaties op de Zuidas bij elkaar te brengen. De opbrengst van ondermeer de inschrijfgelden zijn gegaan naar het Ronald McDonald Centre Only Friends. De Zuidas renners liepen maar liefst 30.000 euro bij elkaar voor dit doel. Kortom: een geslaagd evenement waarmee de Zuidas letterlijk in beweging werd gebracht. Na afloop werd al druk gesproken over de tweede editie volgend jaar. Bekijk ook de reportage van AT5 TV.  

Zuideramstel gaat werken volgens Puccinimethode
Het dagelijks bestuur van Zuideramstel is akkoord gegaan met de invoering van de Puccinimethode voor de inrichting van de openbare ruimte.

 

Thomas Open Lunchconcert 12 mei 2009

WAVE

Nina de Waal, viool, Anne-Marie Volten, viool, vertolkt worden composities van W.A. Mozart en Miklós Kózsa. Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 3 minuten lopen van het WTC

U bent welkom vanaf 12 uur, er is dan koffie en thee, de toegang is gratis. Het concert  start om 12.30 uur en duurt een half uur.

 

Omgevingsmanager
Jeroen van der Linden is beschikbaar voor vragen over stand van zaken, telefoon: 020 – 2523 671 of 06 – 551 70160.

 

 

Het volgende weekbericht is er weer op 14 mei 2009.

De volgende BPZ-bijeenkomsten vinden plaats op 27 mei, 24 juni.

 

 

Lees verder over: Weekberichten.