Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 18

Stadsdeel over Park Schinkeleiland
De uitvoering van Park Schinkeleilanden – dat straks een sportieve, recreatieve groene verbinding wordt tussen het Vondelpark en het Amsterdams Bos – is in volle gang. Dit nieuwe stadspark bestaat uit Tenniseiland, Voetbaleiland, Parkeiland en Natuureiland. Inmiddels zijn de contouren van het park zijn duidelijk zichtbaar. Daarom informeert het stadsdeel over de voortgang en wat Park Schinkeleilanden u straks te bieden heeft. Op 25 september, 19.00 uur – ontvangst, IJsbaanpad 50 (tijdelijk clubhuis).

 

Henk van Ulsen in de Thomaskerk

Op 21 september wordt de monoloogvoorstelling Job op Zuidas in de Thomaskerk door Henk van Ulsen opgevoerd. Aanvang 16.30 uur. Ook exposeert beeldhouwster Petra Boshart vanaf 23 september haar werk in de Thomaskerk, Irenestraat 25. Voor meer informatie: 679230.

 

Videokunst op Zuidplein

Op het videoscherm Zuidplein (naast ingang Station Zuid) wordt vanaf 28 september videokunst vertoond. De officiële opening is 5 oktober, waarna aansluitend een buurtfeest gehouden wordt.

 

Welzijnsmarkt 6 oktober

Op het Gelderlandplein zal 6 oktober een welzijnsmarkt worden georganiseerd. Diverse stands, waaronder ook het BPZ, verstrekken buurtbewoners informatie. De aanstaande Wijkkrantuitgave van oktober verschaft hierover meer inlichtingen.

 

Nieuw Hockeycentrum

Diverse Amsterdamse ‘Bosclubs’ hebben vergevorderde plannen om een nieuw, multifunctioneel hockeystadion neer te zetten. De provincie Noord Holland is in overleg met belanghebbenden over de voorwaarden. Het nieuwe stadion krijgt, met het oog op de Zuidas, eventueel ook aanvullende commerciële ruimten en sportvoorzieningen. Een consortium met sponsor ABN Ambo, bouwer Dra Vermeer en bedrijven als Marsen Groep, Weifel en Media Landscape staat klaar voor de bouw van het nieuwe hockeycentrum van Nederland. Als de plannen doorgaan moet het stadion in 2010 in gebruik worden genomen.

 

Subsidie Zuidas

De Regioraad neemt kennis van de ontwikkelingen rondom de Zuidas. Vooruitlopend op eventuele bijdragen van de Stadsregio wordt op korte termijn toegewerkt naar het opstellen van een overeenkomst. Hierin worden de afspraken tussen de Stadsregio Amsterdam, de Onderneming Amsterdam Zuidas en de gemeente Amsterdam in hoofdlijnen vastgelegd. De Regioraad wordt in oktober geïnformeerd over de overeenkomst.

 

Volgende BPZ-vergadering woensdag 24 oktober, 19.30 uur.

Het volgende weekbericht is er weer op 27 september 2007.

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.