Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 19

Tienjarig bestaan BPZ, 31 mei

Er staat op de website een kort verslag van het succesvolle symposium Zuidas Zwart/Wit. Tevens zijn er een aantal foto’s te zien.

 

Deelraad

Op 17 juni vergadert de deelraad om 19.00 uur. Als agendapunt 6j komt het besluit over de Zuidasaccenten aan de orde. Zie: www.bestuur.zuideramstel.amsterdam.nl/Documenten/Internet/BIS/Deelraad/2008/2008-06-17/2008-06-17_Zuidasaccenten_2008_aangepast.pdf

 

Gemeenteraad

Op 25 en 26 juni vindt besluitvorming over Zuidas plaats in de gemeenteraad. Agenda nog niet beschikbaar.

 

Veiling van Zuidas

De gezamenlijke financiering van overheid en bedrijfsleven voor Zuidas wil niet erg vlotten. Wethouder Maarten van Poelgeest laat weten dat de overheid stopt met de open consultatie zodat de voorbereiding van de veiling van aandelen kan starten. Hierdoor wordt de manoeuvreerruimte voor bemiddelaar Eelco Brinkman beperkt. Intussen staat er nog geen datum vast voor de veiling. Bron Financieel Dagblad.

 

Uitvoering bodemsanering

B & W hebben op 30 mei 2008 een melding ontvangen voor de uitvoering van uniforme bodemsanering op de De Boelelaan 50 (parkeerterrein AFC). De saneerder mag vijf weken na ontvangst van deze aanmelding aanvangen met de sanering. Nadere informatie bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht. Tel: 020 55 13 980.

 

A6/A9 planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere

Sinds 2004 loopt er een onderzoek naar betere bereikbaarheid van het drukke verkeersgebied Schiphol, Amsterdam en Almere. Dit heeft geresulteerd in de Trajectnota/MER, die vanaf 16 mei ter inzage ligt en waarop inspraak mogelijk is. De inspraakperiode duurt tot 26 juni. Gedurende deze periode ligt de Trajectnota/MER ter inzag op onder meer de gemeentehuizen Amstelveen, Amsterdam en Diemen. Alsook op stadsdeelkantoren van Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer en Amsterdam Zuidoost.

Schriftelijke reacties kunnen tot 26 juni gestuurd worden naar: Inspraakpunt Trajectnota/MER Schiphol – Amsterdam – Almere, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

 

Omleiding openbaar vervoer

In verband met de bouw van de Noord/Zuidlijn gelden van 9 tot 17 juni de volgende tijdelijke maatregelen.

  • De tram- en bushalte op de Europaboulevard wordt opgeheven. Tram 4 halteert op de Rooseveltlaan.
  • Er wordt een tijdelijke bushalte geplaatst voor bus 62 op de Pres. Kennedylaan. Bus 245 halteert op het Scheldeplein.
  • Voetgangers kunnen niet meer rechtdoor richting RAI vanaf de Pres. Kennedylaan en de tramhalte. Ze moeten bij de Rooseveltlaan oversteken en om het bouwterrein heen lopen, langs de nieuwe toegangsweg.

 

Thomaskerk en Thomastheater

Op vrijdag 20 juni vindt om 17.00 uur een gesprek plaats met Ellen Vogel in het Thomastheater. Vooraanmelding verplicht, zie www.thomaskerk.nl. Het eerstvolgende lunchconcert vindt plaats op 24 juni. Aanvang 12.30 uur, Prinses Irenestraat 36.

 


Zomerfeest op het Zuidplein

Er is een aanvraag ingediend voor een zomerfeest op het Zuidplein op 27 juni 2008 van 17.00 tot 01.00 uur.

 

Omgevingsmanager Zuidas

Voor vragen en opmerkingen betreffende werken in uitvoering in de Zuidas kunt u zich wenden tot Jeroen van der Linden, omgevingsmanager Zuidas van het Stadsdeel ZuiderAmstel, tel.: 0655170160.

 

De volgende BPZ-vergadering is op donderdag 26 juni 2008.

Het volgende weekbericht is er weer op donderdag 19 juni 2008.

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.