Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 19

Ledeninformatie

Natascha van Bennekom is binnen de fietsersbond van baan veranderd. Haar opvolger wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Het BPZ heeft Natascha’s inzet zeer gewaardeerd en wenst haar succes in de nieuwe functie.

De bewonersvereniging Mirandabuurt heeft met de komst van Ernst van den Burg een nieuwe voorzitter. Het BPZ feliciteert de vereniging en hoopt de voorzitter spoedig te mogen ontmoeten.

 

Feest op Olympiaplein

Stadsdeel Oud-Zuid geeft op zaterdag 29 september een feest op het Olympiaplein ter gelegenheid van de oplevering van het nieuwe hekwerk. De middag start om 14.00 uur met de officiële oplevering van de omheining en het onthullen van een herinneringsteken voor Fanny Blankers Koen, die nog op het plein heeft getraind. Aansluitend volgt een actief programma voor omwonenden, scholieren en andere geïnteresseerden onder leiding van professionele sporters.

Tijd: 14.00-17.00 uur, locatie: Halve Maan, Olympiaplein (ingang Parnassusweg).

 

Videokunst op Zuidplein

Op het videoscherm Zuidplein (naast ingang Station Zuid) wordt vanaf 28 september videokunst vertoond. De officiële opening is vrijdag 5 oktober, waarna aansluitend een buurtfeest gehouden wordt.

 

Welzijnsmarkt 6 oktober

Op het Gelderlandplein zal zaterdag 6 oktober vanaf 10.30 uur de welzijnsmarkt worden georganiseerd. Diverse stands, waaronder ook het BPZ, verstrekken buurtbewoners informatie. De aanstaande Wijkkrantuitgave van oktober verschaft hierover meer inlichtingen.

 

Ontwerpbegroting 2008, 11 oktober

Gesubsidieerde instellingen worden op donderdag 11 oktober in de gelegenheid gesteld om bij de deelraad in te spreken op de ontwerpbegroting 2008. Deze instellingen worden verzocht om hun inspraakbijdrage uiterlijk 8 oktober om 12 uur aan de griffie te mailen, zodat de raadsleden vooraf de inspraaktekst kunnen inzien en in de gelegenheid zijn om gerichte vragen te kunnen stellen. Pres. Kennedyplantsoen, 19.00 uur. Zie: www.bestuur.zuideramstel.amsterdam.nl

 

Stadsregiovergadering 23 oktober

In deze vergadering komt de regionale O.V-visie ter sprake en waarschijnlijk ook de subsidie Zuidas. Details volgen later.

 

Volgende BPZ-vergadering woensdag 24 oktober, 19.30 uur.

Het volgende weekbericht is er weer op 4 oktober 2007.

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.