Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 19

Zienswijzen BPZ
Het BPZ heeft twee zienswijzen geproduceerd, n.l. op de
Ontwerp Structuurvisie Amsterdam
en de Startnotitie MER VU/VUmc.

Informatiemarkt 27 mei – Zuidas moves you
Op 27 mei aanstaande organiseert Zuidas Amsterdam haar halfjaarlijkse informatiemarkt. Centraal staat het thema ‘Zuidas moves you’. In het informatiecentrum vindt u de laatste stand van zaken op het gebied van thema’s als kunst, wonen, groen en voorzieningen. Daarnaast kunt u Zuidas zelf beleven tijdens een van de diverse excursies die zullen worden georganiseerd. Voor twee excursies zijn nog plaatsen beschikbaar: de kunstwandeling door het Virtueel Museum Zuidas en de wandeling door het Beatrixpark door Vrienden van het Beatrixpark.

Bijeenkomst Amstelveenlijn
Op 3 juni vindt er een bijeenkomst over de Amstelveenlijn plaats.
Aanvang 18.30 uur. Locatie Chr. Scholengemeenschap, de Cuserstraat 3. Aanmelden op: bijeenkomst@amstelveenlijn.nl

Kunst in het Beatrixpark
Het Virtueel Museum Zuidas (VMZ) gaat onder de naam KunstKapel de jaarprogrammering voor haar rekening nemen van de St. Nicolaaskapel in het Beatrixpark. Daarmee versterkt het VMZ de taak die het heeft om de Zuidas te verrijken met kunst en cultuur.

Geluidswandeling Zuidas

Justin Bennett biedt éénmalig zijn geluidswandeling Zuidas Symphony aan langs Zuidas.
Je wandelt gezamenlijk met mp3-speler en headset langs een speciale route. Na circa 70 minuten ben je weer terug op het uitgangspunt. Hier staat het team van Soundtrackcity klaar voor een nagesprek met de geluidskunstenaar en maker van de wandeling.
Datum: Vrijdag 21 mei. Inloop 16.45, Start wandeling 17.00. Naprogramma 18.30
Locatie: World Trade Center, ingang Zuidplein, Strawinskylaan 59, 1077 XW Amsterdam
Verzamelen onderaan de roltrap naast Segafredo Coffee Corner. Entrée: gratis.

Opening beeldententoonstelling ‘ONS SOORT MENSEN.
Vele beelden uit bedrijfscollecties’ op vrijdag 21 mei 2010 in de KunstKapel aan de Zuidas.
Op uitnodiging van het Virtueel Museum Zuidas stelt gastcurator Lex ter Braak een tentoonstelling samen uit beelden van verschillende bedrijfscollectie van de leden van de VBCN (Vereniging Bedrijfscollecties Nederland) in de KunstKapel aan de Prinses Irenestraat 19 te Amsterdam.

Plan vestiging Schoolwerktuinen teruggenomen
G.S. van de  provincie Noord-Holland heeft onlangs toestemming voor dit voorstel van het stadsdeel ingetrokken. Er zou niet genoeg gekeken zijn naar andere locaties. Volgens het stadsdeel is er nog geen besluit van G.S en gaat men voorlopig op voortgezette voet door.

Kom 5 juni kijkje nemen in VU-gebouw in aanbouw
Op de Dag van de Bouw, zaterdag 5 juni, kan het publiek een kijkje nemen in Initium, het nieuwe gebouw in aanbouw van de Vrije Universiteit aan de Buitenveldertselaan. Op 5 juni worden tussen 10 en 16 uur rondleidingen georganiseerd door het gebouw in aanbouw. Er zullen presentaties, informatiepanelen en materialenmonsters te zien zijn, zodat bezoekers zich een beeld kunnen vormen van hoe het gebouw en de inrichting er uit komen te zien.
De bouwplaats is te bereiken via de toegang aan de Buitenveldertselaan en via het binnenterrein van de VU. Er is parkeergelegenheid op het binnenterrein, waarvan de entree ligt aan de Boechhorststraat. Voor meer informatie en om u aan te melden voor de dag van de bouw kunt u contact opnemen met Mariska van der Leij T 020 5982599
E m.van_der_leij@dienst.vu.nl

Strandzuidfeest
Op Eerste Pinksterdag wordt Strandzuid getransformeerd tot de LA Beachclub van de Lage Landen met muziek van o.a. Erick E & Phalerieau op het terras. Verder vinden er verschillende unieke optredens plaats.

Volgende bijeenkomst bewonersplatform
De eerstvolgende themabijeenkomst is gewijd aan de kantorenmarkt op Zuidas, mevr. Dr. B. Janssen (UvA) en een medewerker van Jones Lang Lasalle zullen in dit verband een voordracht verzorgen, na de pauze is er gelegenheid voor vragen en discussie
Datum: donderdag 10 juni. Tijdstip van 19.30 – 21.30 uur. Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.