Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 2

Succesvolle thema avond tijdelijke maatregelen Zuidas
Het BPZ organiseerde op woensdagavond 13 januari 2010 een thema avond om van gedachten te wisselen over de tijdelijke inrichting/bestemming van terreinen in Zuidas die voorlopig nog niet hun definitieve bestemming kunnen krijgen. De avond werd ondanks het winterse weer zeer goed bezocht en leverde een continue stroom van ideeën op. Het BPZ zal een en ander samenvatten in een brief die naar verschillende instanties zal gaan. Via het weekbericht wordt u ook op de hoogte gehouden.

Kom Praten met Maarten van Poelgeest
Op vrijdag 15 januari om 20.00 uur bezoekt GroenLinks wethouder Maarten van Poelgeest het MFC Binnenhof aan de A.J. Ernststraat 112 in Buitenveldert om te praten over het nieuwe stadsdeel Amsterdam Zuid. Een stadsdeel met 132.000 inwoners waar de komende jaren veel staat te gebeuren, zoals het doortrekken van metro naar Amstelveen en de verdere ontwikkeling van de Zuidas.

Toch ondergrondse snelweg in Zuidas?
In de Amsterdamse Zuidas worden toch een ondergrondse snelweg en spoor aangelegd. De vier ministers die daar over gaan hakken donderdag de knoop door, schrijft het Financiële Dagblad maandag op basis van informatie van ingewijden. l

De Zuidas loopt uit op een mislukking
De internationale financiële centrumfunctie van Amsterdam zakte al voor de crisis in.
Wie niet kiest voor open grenzen, een liberaal beloningsbeleid en beter hoger onderwijs, bezegelt het lot van financieel Amsterdam, betoogt Ewald Engelen.

Nieuw VU-gebouw
Het nieuwe VU-gebouw aan de Buitenveldertselaan gaat Initium heten, Latijn voor ‘het begin’. Het gebouw vormt de ingang vanaf de Buitenveldertselaan en daarmee letterlijk het begin van de VU-campus. 

Samenwerkingsovereenkomst VU met Gemeente Amsterdam in de Gemeenteraad
In de vergadering van de Gemeenteraad van 20 januari a.s. wordt de samenwerkingsovereenkomst tussen VU en Gemeente ter goedkeuring voorgelegd. Agendapunt 24.

Amsterdam laat megaprojecten doorlichten

De gemeente Amsterdam gaat megaprojecten als de Noord/Zuidlijn voortaan laten doorrekenen door een onafhankelijke partij. Die moet onder meer kijken of de geraamde kosten realistisch zijn en of er voldoende geld is gereserveerd voor tegenvallers. Dat moet gebeuren voordat de gemeente definitief het besluit neemt om met een project te beginnen. Dat staat in een brief die het college van burgemeester en wethouders deze week aan de gemeenteraad heeft gestuurd. 
Zie ook: Reactie op aanbevelingen enquetecommissie Noord/Zuidlijn.

Prinses Irenestraat
Bewoners van deze buurt hebben een brief ontvangen met betrekking tot de verwijdering van asbest uit de voormalige Christus Geboortekerk en de vertraging van het afmaken van de bouwweg door de weersomstandigheden. Voor concrete vragen over de werkzaamheden kunt u de directievoerder van het Ingenieurs Bureau Amsterdam, de heer Peter van Oerle bellen op nummer 06 11377687. Mocht u specifieke vragen hebben over de asbestverwijdering dan kunt u contact opnemen met de directievoerder van de sloop de heer Wim Becker 020 2511271.

Werkzaamheden viaduct Beethovenstraat.
Week 3 en 4 (18 – 22 januari en 25 – 29 januari)
In deze weken worden van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 06.00 uur de rijstroken stad-in én stad-uit afgesloten. Het verkeer wordt, met behulp van borden, omgeleid via de Parnassusweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
Voor vragen en/of nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Petra Groot ,Projectbegeleider, Projectbureau Noord|Zuidlijn
Bezoekadres: Stationsplein 7, 1090 HB Amsterdam; Tel.020 470 4070,
E-mail p.groot@ivv.amsterdam.nl; Internet www.noordzuidlijn.amsterdam.nl   

Thomas Open lunchconcert
19 januari a.s. in de Thomaskerk 
DUDOK KWARTET
Judith van Driel, viool, Marleen Wester, viool, Mark Mulder, altviool en David Faber, cello.
U bent welkom vanaf 12 uur, er is dan koffie en thee, de toegang is gratis. Het concert  start om 12.30 uur en duurt een half uur.

Derde etappe Giro d’Italia start vanuit Zuidas
De Giro d’Italia start 8 mei met een individuele tijdrit die begint op het Museumplein en eindigt bij het Olympisch Stadion. Ook de tweede en de derde etappe vertrekken vanuit Amsterdam. Op 9 mei starten de sporters  op het Museumplein; deze tweede rit gaat over 213 kilometer. De derde etappe vertrekt vanaf de Zuid-as en is 226 kilometer.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.
                    

Lees verder over: Weekberichten.