Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 2

Inspreken heeft zin
Tijdens de commissievergadering Bouwen, Wonen en Klimaat van de Gemeenteraad  van 12 januari 2011 is door een aantal mensen ingesproken en gevraagd om het fietspad in Beethoven dat aansluit op het tunneltje onder de Beethovenstraat niet te onttrekken aan het Hoofdnet fiets. De wethouder heeft het voorstel teruggenomen. Als het noodzakelijk zou zijn wordt er tijdelijk een omleiding aangegeven.

Schikkingen in vastgoedfraudezaak
Het Amsterdamse vastgoedbedrijf Trimp & Van Tartwijk en twee dochterbedrijven kopen voor 2,5 miljoen euro vervolging vanwege vastgoedfraude aan de Zuidas af. De bedrijven hebben ook voor onbekende bedragen geschikt met gedupeerden Rabo Vastgoed en Philips Pensioenfonds.
zie ook: 'FIOD maakte fouten in fraudezaak'

Bouwen voor leegstand

 

Een artikel uit HP/DeTijd over projectontwikkelaars, gemeenten en gebruikers die, ondanks de crisis, vrolijk doorgaan met het neerzetten van nieuwe kantoorkolossen. Daarmee veroordelen ze soms nog piepjonge 'oude' panden tot leegstand.
Voorbeeld: Terwijl de vastgoedwereld zoekt naar een nieuwe koers, verbijsterden de accountants van Deloitte accountants en de advocaten en notarissen van AKD de Amsterdamse markt eind 2010 met de aankondiging dat ze, dwars tegen alle maatschappelijke trends in, groots gaan nieuwbouwen. In 2014 zullen ze een nieuw, 40.000 vierkante meter groot nieuw kantoorgebouw huren aan de Zuidas. En geheel volgens de regels van het oude spel zullen ze hun even grote, dan vijftien jaar oude huurpand in Amsterdam Sloterdijk leeg achterlaten. Daarmee zal de kantoorleegstand in Amsterdam-West oplopen tot boven de 30 procent.

Zuid heeft er een sporthal bij: BL46
Voor zaalvoetbal, basketbal en andere binnensporten kunt u voortaan ook naar BL 46. Dat is de nieuwe naam van het voormalige Universitair Sportcentrum aan de De Boelelaan. Het sportcomplex is, net als de Apollohal en Sportcentrum De Pijp, voor iedereen toegankelijk. Sinds 1 januari 2011 is BL 46 in beheer bij Stadsdeel Zuid.
Eetcafe Lotz naar sporthal BL46
De uitbaters van eetcafe Lotz, zijn neergestreken in sporthal BL46 op een steenworp van hun eerste locatie tegenover de ABNAMRO op de Zuidas.

Volgende BPZ bijeenkomst
Het BPZ organiseert op 13 januari een thema-avond over de ontwikkelingen rondom het kenniskwartier en het verplaatsen van de tramlus (bij het ACTA gebouw) richting Buitenveldertse laan en de tijdelijke afsluiting van de De Boelelaan.
Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112, tijdstip: 19.30 – 21.30.

 

Lees verder over: Weekberichten.