Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 21

Volgende bijeenkomst bewonersplatform
De eerstvolgende themabijeenkomst is gewijd aan de kantorenmarkt op Zuidas, mevr. Dr. L.B. Janssen (UvA) en een medewerker van Jones Lang Lasalle zullen in dit verband een voordracht verzorgen, na de pauze is er gelegenheid voor vragen en discussie
Datum: donderdag 10 juni. Tijdstip van 19.30 – 21.30 uur. Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.

Open dag Noordzuidlijn
Kom zaterdag 5 juni naar de Open Dag van de Noord/Zuidlijn. Vanaf 10:00 uur ’s ochtends bent u van harte welkom op de bouwplaatsen van de Noord/Zuidlijn. De Open Dag duurt tot 16:00 uur ’s middags.

Kom 5 juni kijkje nemen in VU-gebouw in aanbouw
Op de Dag van de Bouw, zaterdag 5 juni, kan het publiek een kijkje nemen in Initium, het nieuwe gebouw in aanbouw van de Vrije Universiteit aan de Buitenveldertselaan. Op 5 juni worden tussen 10 en 16 uur rondleidingen georganiseerd door het gebouw in aanbouw. Er zullen presentaties, informatiepanelen en materialenmonsters te zien zijn, zodat bezoekers zich een beeld kunnen vormen van hoe het gebouw en de inrichting er uit komen te zien.
De bouwplaats is te bereiken via de toegang aan de Buitenveldertselaan en via het binnenterrein van de VU. Er is parkeergelegenheid op het binnenterrein, waarvan de entree ligt aan de Boechhorststraat. Voor meer informatie en om u aan te melden voor de dag van de bouw kunt u contact opnemen met Mariska van der Leij T 020 5982599
E m.van_der_leij@dienst.vu.nl

Verder met het Dokmodel
Hoe staat het met de plannen voor het dokmodel voor de Zuidas? Met andere woorden: trein, metro en auto’s ondergronds? Zuidas-directeur Klaas de Boer werpt licht op de laatste stand van zaken.

Campus op de Zuidas
In de toekomst zal de VU een hele nieuwe campus bouwen. De huidige bebouwing zal grotendeels verdwijnen en de campus breidt zich uit naar de Noordzijde, richting station Zuid. Op het nieuwe campusterrein komen niet alleen onderwijs- en onderzoeksgebouwen, maar ook horeca, sportfaciliteiten, uitgaansgelegenheden en culturele voorzieningen. Zo wordt de VU-campus onderdeel van een levendige stadswijk, waar 24 uur per dag iets te beleven valt.

Hogeschool INHolland en VU samen op Zuidas
Nieuwbouw INHolland wordt gebouwd in VU-kwartier
Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen verhuist vanaf 2014 naar de nieuwe campus van de Vrije Universiteit aan de Zuidas te Amsterdam. INHolland ontwikkelt daarvoor aan de De Boelelaan in Amsterdam 29.000m2 nieuwbouw en huurt gefaseerd het naastgelegen OZW-gebouw in zijn geheel van de VU. INHolland beschikt daarmee over ca. 50.000 m2. Met de samenwerking ontstaat een bruisende leeromgeving voor 35.000 studenten van VU en INHolland en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking in onderwijs en onderzoek. Sinds november 2007 hebben de VU en INHolland een overeenkomst ten behoeve van samenwerking, die zich nu uit in de verhuizing van INHolland Amsterdam/Diemen naar de VU-campus. De verhuizing biedt de kans om de samenwerking tussen het hbo en het wo te versterken en nog meer gebruik te maken van elkaars expertise: het doel is op de VU-campus aan de Zuidas tot een zo volledig mogelijk sluitend hoger onderwijsaanbod te komen. Beide onderwijsinstellingen hebben de intentie die samenwerking uit te breiden en te intensiveren op het gebied van praktijkgerichte masteropleidingen, onderzoek, overstapmogelijkheden voor studenten en honourstrajecten.

RBS verhuist hoofdkantoor binnen Zuidas
De Royal Bank of Scotland (RBS) heeft voor het eigen hoofdkantoor ongeveer 10.000 m2 aangehuurd in de UN Studio-toren binnen de Zuidas in Amsterdam. RBS neemt de helft van de in totaal tweeëntwintig verdiepingen in gebruik.
De huurprijs ligt rond de 340 euro per vierkante meter en de incentives zijn marktconform. Ongeveer 700 medewerkers gaan over naar het nieuwe gebouw. In het huidige ABN Amro-gebouw maakt de RBS dan plaats voor Fortis.

Brit Insurance vestigt hoofdkantoor op Amsterdamse Zuidas
Het Britse verzekeringsbedrijf Brit Insurance heeft voor een periode van 5 jaar 625 m2 kantoorruimte gehuurd op de Zuidas ten behoeve van haar nieuwe hoofdkantoor Brit Group Holdings. Het betreft een gedeelte van de 1ste verdieping van het ‘SOM’ gebouw, gelegen aan de Claude Debussylaan. De huurprijs bedraagt €183.575,55 per jaar.

Vimpelcom huurt 1.250 m2 kantoor in SOM Zuidas
De internationale telecommunicatie en dataservice leverancier Vimpelcom huurt per 1 juli 1.250 m2 kantoorruimte gehuurd op de tweede verdieping van kantoorgebouw SOM aan de Gustav Mahlerlaan in de Amsterdamse Zuidas.

Filosofie op de Zuidas, Bas Heijne is te gast bij Ad Verbrugge
Donderdag 10 juni is Bas Heijne van 15.30 tot 17.00 uur te gast bij “Filosofie op de Zuidas”. Bas Heijne en Ad Verbrugge interpreteren een dag na de verkiezingen de uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen in het Grand Café van Amsterdam Bright City. Heijne is schrijver en vertaler en becommentarieert netelige kwesties in de Nederlandse samenleving in zijn essays. Govert Buijs leidt in en modereert het gesprek met de zaal. Filosofie op de Zuidas wordt georganiseerd door Vuconnected, de Faculteit Wijsbegeerte en Amsterdam Bright City. Adres: Cl. Debussylaan 2-8. Aanmelden via olivier.otten@amsterdambrightcity.nl

Openluchtconcert op Gustav Mahlerplein

Het VU Orkest brengt verschillende Amerikaanse componisten ten gehore waaronder Bernstein, Copland en Gershwin. Na afloop vinden er jamsessies plaats op het podium van Amsterdam Bright City. Locatie concert: Gustav Mahlerplein
Locatie jamsessies: Amsterdam Bright City, 24 juni 2010. Tijdstip jamsessies: 19.00 – 20.30 uur. Voor beide geldt: toegang gratis.Kunstkapel, Prinses Irenstraat 19, 22 mei t/m 25 juli 2010
Open: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur
Op uitnodiging van het Virtueel Museum Zuidas stelt gastcurator Lex ter Braak een tentoonstelling samen uit beelden van verschillende bedrijfscollectie van de leden van de VBCN (Vereniging Bedrijfscollecties Nederland) in de KunstKapel aan de Prinses Irenestraat. De meer dan veertig beelden geselecteerd door gastcurator Lex ter Braak staan bijna allemaal op hun plaats. Het Virtueel Museum Zuidas is op deze manier een unieke samenwerking aangegaan met de leden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

BEELDENTENTOONSTELLING ‘ONS SOORT MENSEN’.

 

 

Lees verder over: Weekberichten.