Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 22

Informatieve Thema bijeenkomst Zuidas & Verkeer
Op 26 mei organiseerde het BPZ i.s.m. dienst Zuidas een bijeenkomst over verkeer op de Zuidas.
Na een voordracht en presentatie volgden vele vragen en suggesties vanuit de zaal.

Themabijeenkomst Duurzaamheid en Kantorenleegstand op Zuidas
Tijdstip: donderdag 23 juni, 19.30-21.30 uur.
Sprekers:
Marlon Huysmans (OVG)
Norbert ter Mors (oud bedrijfsmakelaar)
Locatie: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.

‘Amsterdam kiest voor tram naar Amstelveen’
De gemeente Amsterdam kiest voor een tramverbinding naar Amstelveen, en niet voor de eerder beloofde verlenging van de Noord-Zuidlijn. Daar is raadslid Pitt Treumann van Red Amsterdam van overtuigd. (…) Uit een onlangs verschenen rapport blijkt dat de metro ongeveer 750 miljoen euro kost. De zogeheten regiotram levert bijna hetzelfde op, voor slechts ongeveer 175 miljoen aan investering. (Het Parool, 5 juni 2011)

Inloopavond Toekomstvisie Amsterdam RAI
Op woensdag 22 juni a.s. wordt een inloopavond over de Toekomstvisie van Amsterdam RAI georganiseerd. Tijdens de inloopavond is er gelegenheid tot het stellen van vragen en van 19:45 tot  20:15 uur wordt een presentatie gegeven om de inhoud van de Toekomstvisie Amsterdam RAI toe te lichten.
Locatie: Amsterdam RAI, Elicium Zaal D507, Europaplein 22.
Tijd: 19.00 uur tot 21.30 uur.

Booomers op Zuidas
Op 22 juni a.s. wordt het kunstproject Booomers geopend om 15.00 uur op Gustav Mahlerlaan Zuidas. Beeldend kunstenaar Walter van Broekhuizen en de architecten Mike Korth en Gus Tielens presenteren de Booomers onder het genot van een gezond hapje en drankje. Wilt u bij deze opening aanwezig zijn meld u aan via info@booomer.nl

Inspraak concept-notitie Burgerparticipatie
Het dagelijks bestuur heeft de concept-notitie Burgerparticipatie Stadsdeel Zuid vrijgegeven voor inspraak. De notitie geeft de visie en de ambities van het bestuur weer gericht op burgerparticipatie. De notitie gaat ook in op welke wijze het bestuur van plan is een en ander te realiseren. Het Bewonersplatform wordt hierin met name genoemd.
Op donderdag 16 juni van 11.00-12.00 uur vindt er een gesprek plaats over de concept notitie. Locatie:  Stadsdeelkantoor Zuid, President Kennedylaan 923.
U kunt zich melden bij de balie.

Zuidas Run levert 20.000 euro op voor `Fit ondanks Kanker’
Ruim 2.500 enthousiaste hardlopers renden op een winderige Zuidas het mooie bedrag van 20.000 euro bij elkaar voor het project `Fit ondanks Kanker‘. Het belang van bewegen – voor zowel gezonde als zieke mensen – stond centraal tijdens deze wedstrijd, waar afstanden van 4 of 10 mijl door Amsterdam Zuid afgelegd konden worden.

Grachtenfestival breidt uit naar Zuidas
Het Grachtenfestival Amsterdam voegt de Zuidas toe als locatie voor concerten en optredens. Tijdens de veertiende editie van 12 tot en met 21 augustus zijn er in de vroege ochtend opstartconcerten voor kantoormedewerkers en intieme kamerconcerten in de recent opgeleverde woontorens te horen.

Filosofie op Zuidas
In Filosofie op de Zuidas gaat VU-filosoof Ad Verbrugge in gesprek met een bekende Nederlander. Deze keer vertelt Eberhard van der Laan over zijn eerste jaar als burgemeester van Amsterdam. Gespreksleiding Govert Buijs, docent Faculteit Wijsbegeerte (VU).
Datum: 16 juni 2011, tijdstip: 16:00, locatie: Amsterdam Bright City.

Weekendopenstelling VU hortus
Zaterdag 18 en zondag 19 juni
Weekendopenstelling VU hortus van 10.00 – 17.00 uur. Gratis toegang
Dit weekend is er om 11.00 en 15.00 uur Rondleiding Medicinale Planten. Er is een speurtocht/workshop voor kinderen.
Je kunt theedrinken uit eigen tuin. Cactussen, Vetplanten, Eetbare en vergeten planten bewonderen. Er is een Presentatie van “VU-hortus, blindelings bekeken” = zintuigenroute door studenten van ROC-asa. En er is hele lekkere honing te koop, en plantjes en zaden natuurlijk!!

Zuidas ontmoet Zuid
Op donderdag 23 juni 2011 maakt het bedrijfsleven van de Zuidas kennis met maatschappelijke organisaties uit stadsdeel Zuid. De centrale vraag van de bijeenkomst is welke rol het bedrijfsleven op lokaal niveau kan spelen als partner van maatschappelijke organisaties en overheid.
De netwerkbijeenkomst past in het streven van de Zuidas om zich sterker te verbinden aan de plek waar zij dagelijks werken. Tijdens de bijeenkomst krijgen de bedrijven een indruk van de sociale vraagstukken die er spelen in hun directe werkomgeving.

Thema avond: Wie zorgt er voor mij?
Datum: 20 juni, locatie: Theaterzaal MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.
Tijdstip: 19.30 – 21.15 uur.
Informatie over de organisatie van de zorg aan huis en het beantwoorden van vragen van bewoners. Sprekers: wethouder Marco Kreuger, huisarts R. Nunes Vaz, manager loket en zorg Marlies van den Hoed, Stichting Eigen Kracht.

Het volgend weekbericht verschijnt op donderdag 16 juni.

Lees verder over: Weekberichten.