Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 22

Inspraak concept Uitvoeringsbesluit Kenniskwartier
Uitnodiging Informatie- en inspraakavond op woensdag 7 juli tussen 19.00 en 22.00 uur in de Almazaal van het AZW-gebouw, de Boelelaan 1109. Het concept uitvoeringsbesluit ligt vanaf 14 juni tot 26 juli ter visie bij:
Voorlichtingloket Stadhuis (Amstel 1).
Stadsdeelkantoor Zuid (President Kennedylaan 923).
Schriftelijke reacties o.v.v. inspraak Uitvoeringsbesluit Kenniskwartier richten aan: Zuidas Amsterdam, Postbus 79092, 1070 NC, Amsterdam.

Hogeschool INHolland en VU samen op Zuidas
Nieuwbouw INHolland wordt gebouwd in VU-kwartier
Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen verhuist vanaf 2014 naar de nieuwe campus van de Vrije Universiteit aan de Zuidas te Amsterdam. INHolland ontwikkelt daarvoor aan de De Boelelaan in Amsterdam 29.000m2 nieuwbouw en huurt gefaseerd het naastgelegen OZW-gebouw in zijn geheel van de VU. INHolland beschikt daarmee over ca. 50.000 m2. Met de samenwerking ontstaat een bruisende leeromgeving voor 35.000 studenten van VU en INHolland en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking in onderwijs en onderzoek.

Openluchtconcert op Gustav Mahlerplein
Het VU Orkest brengt verschillende Amerikaanse componisten ten gehore waaronder Bernstein, Copland en Gershwin. Na afloop vinden er jamsessies plaats op het podium van Amsterdam Bright City. Locatie concert: Gustav Mahlerplein
Locatie jamsessies: Amsterdam Bright City, 24 juni 2010. Tijdstip jamsessies: 19.00 – 20.30 uur. Voor beide geldt: toegang gratis.

BEELDENTENTOONSTELLING ‘ONS SOORT MENSEN’.
Kunstkapel, Prinses Irenstraat 19, 22 mei t/m 25 juli 2010
Open: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur
Op uitnodiging van het Virtueel Museum Zuidas stelt gastcurator Lex ter Braak een tentoonstelling samen uit beelden van verschillende bedrijfscollectie van de leden van de VBCN (Vereniging Bedrijfscollecties Nederland) in de KunstKapel aan de Prinses Irenestraat. De meer dan veertig beelden geselecteerd door gastcurator Lex ter Braak staan bijna allemaal op hun plaats. Het Virtueel Museum Zuidas is op deze manier een unieke samenwerking aangegaan met de leden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland.

Verhuur Spaces Zuidas van start.
Spaces is voor de verhuur van haar kantoorruimtes van de nieuwe vestiging op de Zuidas een samenwerking gestart met een grote vastgoed professional. Jones Lang La Salle heeft de verhuuropdracht gekregen voor de 9.000 m2 kantoorruimte van Spaces Zuidas. Er is veel vraag naar deze bijzondere kantoorruimte in het voormalige ‘Vivaldi Offices I’ aan de B. Strozzilaan. Vanaf augustus kunnen de eerste huurders terecht.
Spaces Zuidas biedt 9.000 m2 aan flexibele kantoorruimte, waar Jones Lang La Salle verantwoordelijk voor is.

Nieuw toprestaurant aan de Zuidas
Op donderdag 17 juni opent Jort Kelder om 17.45 uur officieel het nieuwe trendy restaurant Symphony’s op de Amsterdamse Zuidas (achterkant Symphony kantorentoren).

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

 

Lees verder over: Weekberichten.