Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 26

Inspraak reclame Zuidas
Het dagelijks bestuur van Zuideramstel geeft de aangepaste toetsingscriteria voor reclame-uitingen in het gebied Zuidas vrij voor inspraak. De aangepaste toetsingscriteria maken onderdeel uit van de Welstandsnota Zuideramstel en dienen als toetsingkader voor o.a. vergunningaanvragen voor reclame in het Zuidasgebied.
De toetsingscriteria worden ook opgenomen in de ‘Beleidsregels voor reclame en uitstallingen stadsdeel Zuideramstel’.  De aanpassingen op het beleid bestaan uit:
– de maximale hoogtemaat van de reclame-uiting 
– de plek van de reclame op torens 
– het type reclame.
De notitie met het toetsingskader ligt ter inzage van 3 september t/m 1 oktober 2009 op het stadsdeelkantoor en hier

Commissievergadering 3 september
Openbare orde, Welzijn, Bouwen en Wonen en Zuidas.
Groeifondsgroen Zuidas, zie de agenda.  Aan de orde komt een verschuiving van budgetten, samenhangend met  noodzakelijke besteding in 2009 vanuit bepaalde budgetten. Er komt geen beleidsverandering.
Dezelfde commissie vergadert ook op 10 september (agenda nog niet bekend). 

Informatiebijeenkomst boren vanaf het Scheldeplein
Op 3 september wordt van 19.00 -21.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in de RAI, zaal C, via hoofdentree G achter het Elicium. De commissie Veerman voor de Noordzuidlijn heeft geadviseerd om de tunnels vanuit twee richtingen te boren. Dit vergt forse aanpassing van de schacht aan het Scheldeplein en daardoor ook van de grootte van het werkterrein op het Scheldeplein. Aanmelden hier 

Filosofie op de Zuidas
Herman Wijffels in Filosofie op de Zuidas.
Filosofische gesprekken met gasten uit wetenschap en maatschappij. Ad Verbrugge, filosoof aan de Vrije Universiteit, voert deze maand het gesprek over onderstromen en trends in de actualiteit met Herman Wijffels, co-voorzitter Worldconnectors. Herman Wijffels was voorheen werkzaam bij de Rabobank, Sociaal Economische Raad en de Wereldbank.
Thema: Het einde van de moderniteit? De economische crisis en de noodzaak van een culturele ommekeer.
donderdag 10 september 2009, 15:30 – 17:00 uur
Locatie: Grand Cafe, Amsterdam Bright City . Zie hier voor programma.

De Bouwkeet on tour in Zuidas

De Bouwkeet van het Stedelijk Museum reist door Amsterdam en staat van 2 september t/m 19 september op het Gustav Mahlerplein. Iedereen kan binnenstappen voor koffie, vragen stellen, ideeën en gedachten achterlaten en natuurlijk actief meedoen. Het Stedelijk biedt rond De Bouwkeet een gevarieerd programma. Zie ook
Een programma onderdeel is bijvoorbeeld Zichtbaar Afwezig, gebaseerd op de vraag: “is het mogelijk een collectie zichtbaar te maken, terwijl die afwezig is?” In deze derde editie maken studenten van de in Zuidas gevestigde Rietveld Academie en Sandberg Instituut, iconen uit de collectie moderne kunst en vormgeving van het Stedelijk op zeer ongewone wijze zichtbaar. Zie ook

 Stadsgezichten: RAI Elicium
De Amsterdamse bouwwoede laat ook het Europaplein in ZuiderAmstel niet ongemoeid. Het gebied gaat flink op de schop ten behoeve van de Noord/Zuidlijn.
Op zondag 20 september laat Amsterdam RAI het Elicium aan de buurt zien, van 12.00 tot 16.00 bent u welkom om te komen kijken. 

CASZuidas URBAN SCREEN FESTIVAL 2009
Eerste CASZUIDAS URBAN SCREEN FESTIVAL vrijdag 4 en zaterdag 5 september. Het ASZUIDAS Urban Screen Festival verandert de Amsterdamse Zuidas in het weekend van 4 en 5 september in een gratis toegankelijk openluchtmuseum. De eerste editie van dit festival biedt een actief en gevarieerd programma, waarin tal van buitenlandse kunstenaars voor het eerst in Nederland zijn te zien en Nederlandse talenten de ruimte krijgen hun werk aan een breed publiek te tonen.
Zie verder  

 

Lees verder over: Weekberichten.