Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 27

15 september: thema avond BPZ
Vanaf 19.30 uur zullen vertegenwoordigers van VU en VUmc een toelichting geven op de vernieuwing van nood energieverlening van het VUziekenhuis en gebouwen.
Hiernaast geeft architectenbureau Ontwerpers A’dam, winnaars van de prijsvraag m.b.t. meer reuring op de Zuidas (een kampeerflat -project Oase-) een presentatie over het project.
Voor meer informatie over dit onderwerp klik hier.
Indien mogelijk volgt er ook een toelichting op het bestemmingsplan VU/ VUmc.
Volgende week meer informatie.

Station Zuidas
In opdracht van de Dienst Zuidas, NS Poort en ProRail wordt er gewerkt aan de uitbreiding en verbetering van Station-Zuid op de Amsterdamse Zuidas.
Medewerkers van Faber Celbeton zijn bezig met het storten van het lichte celbeton aan de zijde van het Gustav Mahlerplein. Station Zuid is het 16de station van Nederland en ook het snelst groeiende reizigersstation van het land. Hoofdaannemer is BAM Noord/West.


Verkeersstudie Zuidas en de gevoeligheidsanalyse
Onder voorbehoud
Commissievergadering Leefomgeving Stadsdeel Zuid, Agendapunt 7.
Datum: dinsdag 13 september 2011
Aanvang: 20:00 -23.00 uur
Locatie: Raadzaal te President Kennedylaan 923

Internationale beleggers houden interesse in Nederlandse markt
In het eerste halfjaar werd voor € 80 mln respectievelijk € 107 mln aan kantoren verkocht in Rotterdam en Den Haag. In Amsterdam kwam het beleggingsvolume uit op € 200 mln, ongeveer evenveel als dezelfde periode vorig jaar. In Utrecht viel het beleggingsvolume iets terug tot € 67 mln. Dat blijkt uit cijfers van Savills. Volgens de vastgoedadviseur blijven internationale investeerders geïnteresseerd in de Nederlandse markt, met aanvangsrendementen tussen 5,3 en 5,7%.
Het aanbod in Amsterdam steeg naar 1,25 mln m2 en de leegstand kwam hier uit op 17,6%. Van het aanbod in de hoofdstad bevindt 45% zich in Zuidoost en de westelijke delen. Het aanbod op de Zuidas is nu 11,3%. De leegstand in Utrecht, Rotterdam en Den Haag komt uit op respectievelijk 15,9%, 15% en 12,2%.

Amsterdam RAI kiest voor duurzaam goederentransport per schip
Op woensdag 6 september 2011 is Amsterdam RAI voor het eerst bevoorraad per schip. Volgeladen kwam het elektrisch aangedreven schip van Mokum Mariteam aanvaren en vol vracht verliet het schip de RAI-haven. Amsterdam RAI is early adapter van het duurzame initiatief om het vervoer over de weg terug te dringen, transportbewegingen rondom de RAI te verminderen en de luchtkwaliteit en geluidshinder in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren.

Lees verder over: Weekberichten.