Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 28

Bibob-onderzoek bouwproject Zuidas, oplevering horeca later
Het bouwproject Amsterdam Symphony aan de Zuidas is stilgelegd.
Volgens een ingewijde wegens een Bibob-onderzoek naar de betrokken bouwondernemingen. De oplevering van de het omvangrijke horecaproject loopt vertraging op.

Spoor Zuidas twee jaar later
Het Rijk trekt zes in plaats van vier jaar uit voor oplevering van het openbaar vervoer op de Amsterdamse Zuidas. Dat blijkt uit de miljoenennota van Verkeer en Waterstaat.

Spooruitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad
Plannen van ProRail voor de spooruitbreiding op het traject Schiphol – Lelystad liggen van 11 september tot en met 22 oktober 2009 ter inzage. De uitbreiding heeft ook gevolgen voor stadsdeel Zuideramstel. Op 22 september is een inloopavond georganiseerd, waar u de plannen kunt inzien en vragen kunt stellen.

Amsterdam: ‘Kunstelite’ Rietveld academie wil niet naar West
De directie van de Gerrit Rietveld Academie is gezwicht voor de druk van docenten en studenten en blaast de verhuizing naar het GAK-gebouw in Bos en Lommer in Amsterdam West af. Het stadsdeel hekelt het besluit van ‘de kunstelite’. (Het Parool, 11 september 2009)

’Supermaker’ wil meer zijn dan ’Oh, wat mooi’
Deze week sluit Platform 21, dat de aanjager voor een nieuw designmuseum aan de Amsterdamse Zuidas moest worden, zijn deuren. Opvolger Supermaker staat klaar.

Open Huis in nieuwe RAI Elicium
Op zondag 20 september 2009 zijn alle omwonenden van de RAI en geïnteresseerden in de RAI welkom in het nieuwe RAI Elicium. Speciaal voor de ‘buurt’ is die dag het nieuwe pand van Amsterdam RAI tussen 12.00 en 16.00 uur geopend.

Amsterdam financieel centrum is illusie
Amsterdam staat er als financieel centrum slecht voor. De stad is veel zwaarder getroffen door de financiële crisis dan New York en Londen, waar de ellende begon.

Evenementen Zuidas september
2-19 september: De Bouwkeet van het Stedelijk Museum on tour met een gevarieerd programma. Zie ook
Op 18 september drie evenementen.
– Lancering van de geluidswandeling Sountrackcity,
16.45 – inloop (locatie Bouwkeet stedelijk Mahlerplein)
17.15 – opening en boekpresentatie
17.30 – de wandeling
18.45 – drankje en hapje (inclusief een act)
– Zuidas Cup op het AFC, 18:00-20:00
– Het Goed Fout feest in de Blauwe Engel  

NZ-lijn: gemeente mist ook nu deskundigheid
De gemeente Amsterdam mist nog steeds de deskundigheid om de aanleg van de Noord/Zuidlijn in goede banen te leiden. Dit zei bouwkundig expert Endre Horvat bij de openbare verhoren in de raadsenquête. Zolang er geen manager is om zaken te coördineren en zolang de directeuren van het Projectbureau Noord/Zuidlijn en Amsys (de instantie verantwoordelijk voor metro’s) onvoldoende deskundig  zijn, ‘blijven de risico’s veel te hoog’, aldus Horvat. ”De verzakkingen bij de Vijzelgracht hadden bij een goed geleide organisatie nooit mogen gebeuren.” (Het Parool, 15 september 2009) 

Thomas Open Lunchconcert 29 september 2009
In de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 3 minuten lopen van het WTC.
Tania Sikelianou (viool) en Polia Medyulyanova (piano). U bent welkom vanaf 12 uur, er is dan koffie en thee, de toegang is gratis. Het concert  start om 12.30 uur en duurt een half uur.

Uitnodiging bijeenkomst Lang Leve de Buurt
Op donderdag 1 oktober om 20 uur vindt in de Van Eesterenzaal bij Stichting Eigenwijks (Jan Tooropstraat 6) een bijeenkomst plaats over de discussienota “Lang leve de Buurt”. Deze discussienota is geschreven door de PvdA Gemeenteraadsleden Hetti Willemse en Mohamed Mahdi. U kunt zich, liefst voor 27 september, aanmelden voor de bijeenkomst door een email te zenden aan pvda@raad.amsterdam.nl t.a.v. Hennie Kooiman, of telefonisch via 020-552 34 77. Uw reactie kunt u ook naar dit mailadres sturen.

Lees verder over: Weekberichten.