Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 29

15 september: thema avond BPZ
Allereerst gaven vertegenwoordigers van VU en VUmc een toelichting op de vernieuwing van nood energieverlening van het VUziekenhuis en gebouwen. Vervolgens gaf architectenbureau Ontwerpers A’dam, winnaars van de prijsvraag m.b.t. meer reuring op de Zuidas (een kampeerflat -project Oase-) een presentatie over het project. Voor beide onderwerpen was flinke belangstelling gezien de vele vragen die werden gesteld.
Volgende themabijeenkomst vindt plaats op 20 oktober.

BPZ presenteert zich op WegWijsmarkt
Op zaterdag 1 oktober  vindt de WegWijsmarkt plaats In Vreugdehof, De Klencke 111.Vele organisaties uit Buitenveldert zullen zich hier presenteren en er is van alles te doen.
Tijdstip: van 11.00 – 15.00 uur.

Infra & Milieu: Extra geld om veel te bouwen
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bouwt veel: wegen in de Randstad, nieuwe treinstations en meer ruimte voor Schiphol. Door het vrijmaken van extra geld kunnen een aantal infrastructurele projecten worden aangelegd. Het gaat onder meer over de Ring Utrecht, de Rijnlandroute (verbindingsweg tussen Katwijk en de A4), de ruit Rotterdam, de A10-Zuidas en de spooraansluiting Tweede Maasvlakte.

Miljoenennota I en M: besluit Zuidas in 2012
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil in 2012 o.a. de structuurvisie Zuidas Amsterdam vaststellen.
Gisteren presenteerde IenM de eerste versie van een nieuwe digitale kaart: IenM in kaart. Met een druk op de knop krijgt de gebruiker (burgers, bouwers, projectontwikkelaars en ander professionals) een beeld van de projecten (wegen, spoor, ruimte en water) waaraan IenM werkt. De gebruiker kan met de applicatie navigeren naar specifieke projecten in de omgeving. Bekijk hier de projecten IenM in kaart.

Zelfbouwkavels woningen in Kop Zuidas eind oktober op de markt
Op 29 en 30 oktober 2011 vindt de Zelfbouw Manifestatie Amsterdam plaats in de Houthavens. Hier worden de eerste zelfbouwkavels aangeboden. Ook in Zuidas  zijn twee kavels beschikbaar voor deze zelfbouwmarkt. Deze kavels bieden ruimte aan in totaal 60 woningen en liggen in deelgebied Kop Zuidas. Ze zijn zeer geschikt voor collectieve samenwerkingsverbanden in bouwgroepen.
Beide kavels (H1 en H2) liggen aan de Zuidelijke Wandelweg, naast de nieuwe synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente. H1 biedt ruimte aan 40 woningen en H2 aan 20 woningen die eventueel gezamenlijk kunnen worden ontwikkeld.

Nominaties Nieuwbouwprijs bekend
De tien genomineerden van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs zijn bekendgemaakt. Onder andere SP Architecten, NL Architects en Tony Fretton Architects dingen mee naar de prijs.
Voor Zuidas is Amsterdam Symphony van de Architekten Cie genomineerd.

Commissievergadering BWK
Gemeente Amsterdam 28 september.
Beantwoording twee vragen m.b.t. grondexploitatie en vastgoed affaire Zuidas.
Agendapunten 2 en 3 van de ter kennisnemingslijst.

Union koopt Crowne Plaza Hotel aan de Zuidas
Union Investment uit Hamburg heeft het 207 kamers tellende Crowne Plaza Hotel aan de Amsterdamse Zuidas gekocht, dat naar verwachting in november van dit jaar haar deuren zal openen. Union kocht het hotel van UBM Realitätenentwicklung AG uit Oostenrijk. Het is de eerste hotelaankoop van Union in Nederland. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

Junior Helpdesk
De Junior Helpdesk van Zingeving Zuidas is ontstaan vanuit de gedachte om verschillende samenlevingsgroepen met elkaar in contact te brengen (een van de doelstellingen van Zingeving Zuidas). In dit geval gaat het om VMBO leerlingen en professionals werkzaam op de Zuidas.

Filosofie op de Zuidas
Vooruit kijken in de zorg
De gezondheidsraad adviseert parlement en regering over vraagstukken in de zorg. In 2035 bedraagt het percentage ouderen zo’n 25 procent van de totale Nederlandse bevolking. Wat betekent dit voor de samenleving? Hoe brengen we de kosten op en hoe organiseren we de zorg?
6 oktober 2011, 16:00 uur, Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8.
Sprekers: Louise Gunning en Ad Verbrugge
Gespreksleiding: Govert Buijs
Toegangsprijs: € 5,-

NS try-out festival Amsterdam-Zuid
van 12-15 oktober. Info hier.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.