Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 29

Politie doet inval in trustkantoor FAT
De Nationale Recherche heeft dinsdag vier bestuurders van het Amsterdamse trustkantoor van First Alliance Trust (FAT) aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij witwassen en heling. In het kantoor van FAT (Vinoly gebouw) aan de Amsterdamse Zuidas werd dinsdagmorgen vroeg (22-09) een inval gedaan. Tijdens de doorzoeking is een groot aantal documenten in beslag genomen.

Luxueus wonen aan de Zuidas
Wie aan de Zuidas werkt en genoeg verdient kan nu een woning op kruipafstand van kantoor huren. Donderdag opende verhuurder Vesteda aan het ’Manhattan van Amsterdam’ de luxe woontoren New Amsterdam.

Opening onderstation ProRail
van kunstenaar Krijn de Koning
Is het een gebouw of is het een kunstwerk? Op vrijdag 9 oktober wordt het Onderstation ProRail van kunstenaar Krijn de Koning in de Amsterdamse Zuidas officieel geopend.

Nieuwe kunstgrasvelden redden SC Buitenveldert
SC Buitenveldert kan met drie nieuwe kunstgrasvelden weer tien jaar vooruit. Behalve de angst voor schaafplekken is nu ook de onzekerheid over haar toekomst voorbij.  

Nieuwsbrief VU Kwartier
Nieuw digitaal magazine over metamorfose van VU-Campus
De huidige campus wordt de komende jaren getransformeerd in een meer open en eigentijdse campus met vele moderne faciliteiten. Naast de nieuwe gebouwen zullen de bestaande gebouwen een nieuwe invulling en functie krijgen. Het digitale magazine ‘VU-Kwartier Nieuws’ informeert u over de voortgang en achtergronden van het VU-Kwartier en de beoogde metamorfose van de campus. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Spoor Zuidas twee jaar later
Het Rijk trekt zes in plaats van vier jaar uit voor oplevering van het openbaar vervoer op de Amsterdamse Zuidas. Dat blijkt uit de miljoenennota van Verkeer en Waterstaat.

Thomas Open Lunchconcert 29 september 2009
In de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 3 minuten lopen van het WTC.
Tania Sikelianou (viool) en Polia Medyulyanova (piano). U bent welkom vanaf 12 uur, er is dan koffie en thee, de toegang is gratis. Het concert  start om 12.30 uur en duurt een half uur.

Uitnodiging bijeenkomst Lang Leve de Buurt
Op donderdag 1 oktober om 20 uur vindt in de Van Eesterenzaal bij Stichting Eigenwijks (Jan Tooropstraat 6) een bijeenkomst plaats over de discussienota “Lang leve de Buurt”. Deze discussienota is geschreven door de PvdA Gemeenteraadsleden Hetti Willemse en Mohamed Mahdi. U kunt zich, liefst voor 27 september, aanmelden voor de bijeenkomst door een email te zenden aan pvda@raad.amsterdam.nl t.a.v. Hennie Kooiman, of telefonisch via 020-552 34 77. Uw reactie kunt u ook naar dit mailadres sturen.

Lees verder over: Weekberichten.