Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 3

Weekbericht 3
Interessante thema avond BPZ
Op 13 januari vond er een thema avond plaats over de rond het kenniskwartier. Er werden uitgebreide presentatiesen toelichtingen gegeven en er ontstond een levendige discussie
met de zaal.

Nieuw VU-gebouw Initium in gebruik
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft Initium, het nieuwe gebouw aan de Buitenveldertselaan op de VU-campus, in gebruik genomen. Initium is een ontwerp van Op ten Noort Blijdestein.

Amsterdam wil vanaf 2015 klimaatneutraal bouwen
De gemeenteraad van Amsterdam heeft alweer twee jaar geleden de ambitie vastgesteld dat vanaf 2015 alle nieuwbouw klimaatneutraal moet zijn. De recent uitgebrachte film ‘Goede Energie’ laat zien welke impact dit besluit heeft voor grote nieuwbouwprojecten waaronder IJburg, Zuidas, Houthavens.

Union verhuurt bijna 800 m2 op Zuidas
De Duitse belegger Union Investment Real Estate GmbH heeft 758 m² kantoorruimte verhuurd in haar kantoorgebouw UN Studio aan de Gustav Mahlerlaan te Amsterdam. Jones Lang LaSalle adviseerde de verhuurder; ontwikkelaar G&S Vastgoed en Union Investment Real Estate GmbH in collegiale samenwerking met Van Gool Elburg, DTZ Zadelhoff en Savills.


‘LIFE AFTER PLANNING’ a masterclass on visual identities of Zuidas Amsterdam

Virtueel Museum Zuidas i.s.m. Vrije Universiteit en Sandberg Instituut
DATUM: 1 maart 2011
DUUR: 14.00 tot 18.00 uur, afsluiting met borrel
LOCATIE: KUNSTKAPEL
Prinses Irenestraat 19, Zuidas Amsterdam
Vrije toegang
Reserveren op: info@virtueel-museum.nl

Weigering Omgevingsvergunning
Gustav Mahlerlaan 320 – 164359, plaatsen reclamezuil (06-01-2011).
De Dienst Milieu en Bouwtoezicht is gevestigd aan de Cruquiusweg 5 (Zeeburghuis) en is op werkdagen voor het publiek geopend van 9 tot 12 uur. Voor afspraak of inlichtingen kunt u bellen: 14020. Wilt u de gepubliceerde aanvragen en/of (ontwerp)besluiten inzien? Dan kunt u langskomen tijdens de openingstijden (09.00 uur-12.00 uur).  U kunt ook dossiers uit het archief inzien waarop is beschikt.

Evenementenvergunningen
Zuidplein, aanvraag voor het organiseren van een muzikaal evenement (Radio 538) op 30 april 2011. Dossiernummer (nog niet bekend).
Parkeerterrein t/o RAI (‘P11′) aanvraag voor het organiseren van een circus van 12 augustus 2011 t/m 4 september 2011.32-188991.
De bovengenoemde aanvragen met bijbehorende stukken kunt u vanaf 17 januari 2011 gedurende twee weken op afspraak inzien op het stadsdeelkantoor Zuid, Burgerweeshuispad 301, Amsterdam. U kunt een afspraak hiervoor maken via telefoonnummer 14020.

FILOSOFIE OP DE ZUIDAS MET HESTER ALBERDINGK THIJM
Hester Alberdingk Thijm is directeur van de AkzoNobel Art Foundation, een kunstcollectie die inmiddels bestaat uit zo’n vijftienhonderd werken. Filosoof Ad Verbrugge praat tijdens Filosofie op de Zuidas met haar over het hoe en waarom van bedrijfscollecties in het algemeen en die van AkzoNobel in het bijzonder.
Datum: Donderdag 10 februari 2011, 16:00 uur. Locatie: Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8. De toegang tot Filosofie op de Zuidas is gratis. Meld je wel even aan om er zeker van te zijn dat je erbij kunt zijn. Tel.: 020 5989292 (tijdens kantooruren) of stuur een e-mail.

LITERATUUR OP DE ZUIDAS: RONALD GIPHART
donderdag 3 maart 2011, 19:30 uur
Amsterdam Zuidas , Grand Cafe Amsterdam Bright City , Claude Debussylaan 2-8

LITERATUUR OP DE ZUIDAS
donderdag 31 maart 2011, 19:30 uur Amsterdam Bright City ,
In samenwerking met: Amsterdam Bright City en Faculteit Letteren VU.
René Smit, voorzitter College van Bestuur VU Amsterdam, is te gast in deze aflevering van Literatuur op de Zuidas. Hij vertelt over zijn literaire passie, het boek Misdaad en straf van Dostojewski. Voor wie het niet kent; een prachtig boek over de moraal in de samenleving en hoe mensen die vertalen naar eigen verantwoordelijkheid.

Filosofie op de Zuidas met Eberhard van der Laan
donderdag 16 juni 2011, 16:00 uur
Amsterdam , Amsterdam Bright City – Het Grand Café , Claude Debussylaan 2-8
Tijdens Filosofie op de Zuidas, een terugkerend discussieprogramma van VUconnected, praat filosoof Ad Verbrugge met gasten uit de wetenschap en de maatschappij. is Eberhard
van der Laan de nieuwe burgemeester van Amsterdam, te gast.

Lees verder over: Weekberichten.