Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 3

Resultaten discussie avond maatregelen op korte termijn
Het bewonersplatform Zuidas heeft op 13 januari een bijeenkomst georganiseerd waarop voorstellen konden worden geformuleerd om Zuidas de komende 5 jaar een aantrekkelijk centrum te laten worden. Hiervoor is ook een tijdelijke bestemming voor braakliggende terreinen relevant. De bijeenkomst werd druk bezocht door bewoners en belangstellenden uit verschillende gremia. De discussies monden uit in een aantal aanbevelingen en voorstellen welke hier zijn te lezen.

Zuideramstel wil meer woningen op Zuidas
Stadsdeelvoorzitter van Zuideramstel Duco Adema pleit voor meer woningen op de Zuidas. ”De Zuidas leent zich goed voor extra woningbouw. Met meer woningen kan een echte, nieuwe, levendige wijk ontstaan.” Dat zei hij donderdag in zijn nieuwjaarsspeech voor het stadsdeel Zuideramstel.
Zie ook

Toch ondergrondse snelweg in Zuidas
In de Amsterdamse Zuidas worden toch een ondergrondse snelweg en spoor aangelegd. De vier ministers die daar over gaan hakken de knoop door, schrijft het Financiële Dagblad op basis van informatie van ingewijden. Zie ookAanbieding Duurzaamheidsplan Zuidas 2008
In de Commissie vergadering (Stadhuis) van 27 januari a.s. wordt dit definitieve plan aangeboden.

 

Uitnodiging Zuidas netwerk
28 januari 2010 van 15.30 tot 17.00 uur. Amsterdam Bright City. Claude Debussylaan 2-8.
Tijdens de bijeenkomst wordt informatie verstrekt over nieuwe ontwikkelingen op de Zuidas. Opgeven via zuidasnetwerk@zuidas.nl of 020-5752111.
Zie ook 

Uitnodiging Kijkje bij de Koudeplant Pramenpad
Het product koude in de Zuidas wordt geleverd door Nuon. Om u kennis te laten maken met de wijze waarop deze koude geproduceerd wordt met behulp van de Nieuwe Meer wordt er op 26 januari een presentatie en rondleiding georganiseerd. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Tijd van 13.30 uur tot 15.30 uur. Waar? Pramenpad 6.
U kunt zich opgeven bij het BPZ: tel. 6449936 of bpz@wocbuitenveldert.nl

Ontheffing Lozing
Er is een lozingsontheffing voor onbepaalde tijd afgegeven aan het Projectbureau Noord-Zuidlijn t.b.v. het lozen van grond- en hemelwater voor het tracégedeelte afslag Europaboulevard van de A10. De beschikking is in te zien bij de voorlichtingsbalie van het Stadsdeelkantoor van 9.00 uur tot 16.00 uur, tot 4 maart 2010.
Bezwaar maken kan binnen 6 weken bij de Raad van State.

Werkzaamheden viaduct Beethovenstraat.
Week 4 (25 – 29 januari)
In deze week worden van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 06.00 uur de rijstroken stad-in én stad-uit afgesloten. Het verkeer wordt, met behulp van borden, omgeleid via de Parnassusweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
Lees de nieuwsbrief van het projectbureau over de bouw van een nieuw viaduct.
Meer informatie
Voor vragen en/of nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Petra Groot ,Projectbegeleider, Projectbureau Noord|Zuidlijn
Bezoekadres: Stationsplein 7, 1090 HB Amsterdam; Tel.020 470 4070,
E-mail p.groot@ivv.amsterdam.nl; Internet www.noordzuidlijn.amsterdam.nl   

Amsterdam erkent: besluit NZ-lijn was fout
De Amsterdamse wethouder Hans Gerson (verkeer en vervoer) heeft woensdagavond erkend dat het college het besluit voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn in 2002 niet aan de gemeenteraad had moeten voorleggen. Hij zei dat na kritiek vanuit de raad, die meende dat het college van burgemeester en wethouders niet voldoende zijn fouten had toegegeven. 

Giromania Amsterdam 2010
Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 mei start de Giro d’Italia in Amsterdam. Onder de naam ‘Giromania!’ is in die periode een aantal (fiets)activiteiten en festiviteiten om de start van de Italiaanse wielerronde in Amsterdam in te luiden.  

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.
                    

Lees verder over: Weekberichten.