Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 30

Informatie avond 7 oktober geannuleerd.
De geplande avond m.b.t. Duurzaamheid op de Zuidas kan helaas niet doorgaan omdat de sprekers die hiertoe waren uitgenodigd  hebben afgezegd. Ook gezien het feit dat er op 6 oktober een informatiebijeenkomst plaatsvindt over het aanpassingsbesluit A4 – A10, is het beter de info avond te verschuiven. 

Informatiebijeenkomst aanpassingsbesluit A4
Op dinsdag 6 oktober 2009 informatiebijeenkomst over het ontwerp weg aanpassingsbesluit A4 Badhoevedorp – Nieuwe Meer en A10 Nieuwe Meer-Amstel in MFC Binnenhof, AJ Ernststraat 112, Amsterdam.
Programma 
1900 uur     Informatiemarkt met deskundigen van Rijkswaterstaat
19.30 uur    Presentatie met aansluitend gelegenheid voor vragen
21.30 uur    Einde
Het is mogelijk om via internet een zienswijze kenbaar te maken, of schriftelijk vóór 26 oktober a.s. : Centrum Publieksparticipatie
A4Badhoevedorp-Nieuwe Meer en A10 Nieuwe Meer-Amstel
Postbus 30316
2500GH Den Haag
Zie ook

 Opening onderstation ProRail
van kunstenaar Krijn de Koning
Is het een gebouw of is het een kunstwerk? Op vrijdag 9 oktober wordt het Onderstation ProRail van kunstenaar Krijn de Koning in de Amsterdamse Zuidas officieel geopend.

Spoor Zuidas twee jaar later
Het Rijk trekt zes in plaats van vier jaar uit voor oplevering van het openbaar vervoer op de Amsterdamse Zuidas. Dat blijkt uit de miljoenennota van Verkeer en Waterstaat.

Raadscommissievergadering 8 oktober geannuleerd
Deze deelraad Commissie II vergadering (o.a. Bouwen/wonen en Zuidas) gaat niet door, eerst volgende vergadering: 12 november. 

Amsterdam kon het gewoon niet aan
Hoe kon de aanleg van de Noord-Zuidlijn zo verschrikkelijk mis gaan? Een hoofdschuldige heeft de enquêtecommissie de afgelopen drie weken niet gevonden. Eigenlijk had iedereen bij de gemeente Amsterdam oogkleppen op.

Vrijstaat Amsterdam
Tentoonstelling, films, verhalen en discussie over de toekomst van de stad
van 27 september – 8 november
Paviljoen in de Tolhuistuin (naast Overhoeks),
Buiksloterweg 5 c, 1031 CC Amsterdam. Openingstijden : ma-za van 10-18 uur,  zo van 2-18 uur
avondprogrammering 20-22 uur
Gesloten op 19 oktober 2009
Toegangsprijzen : Volwassenen Euro 4, Seniorenkaart CJP Stadpas Student Euro 2,50. Te bereiken : achterkant CS pont nemen naar Buiksloterweg, Tolhuistuin ligt ca. 100 m. naar links. Meer info  

 ‘Huizenbouw Nederland ligt nagenoeg stil’
De bouw van nieuwe huizen is stil aan het vallen. In de eerste acht maanden van dit jaar verkochten bouwbedrijven en projectontwikkelaars nog maar 1300 huizen per maand. In de jaren daarvoor waren dat er maandelijks nog 2800. Complete bouwprojecten stagneren nu omdat in de voorverkoop te weinig panden van de hand gaan. Als er niets gebeurt, gaat 20 procent van de bouwbedrijven failliet.

Lees verder over: Weekberichten.