Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 34

Goede opkomst Tour de Horizon Zuidas
Op 20 oktober vond er in MFC Binnenhof op initiatief van BPZ een thema avond plaats over ontwikkelingen op korte termijn m.b.t. de Zuidas. Drie vertegenwoordigers van  Zuidas verzorgden in dit verband een toelichting/presentatie waarna zich een levendige discussie met de zaal ontwikkelde.

Open dag Energiebedrijf VU/VUmc
Energie wordt bij de VU voor een groot deel verantwoord geproduceerd. Laat u informeren hoe men dit precies doet.
Donderdag 27 oktober van 15.00 – 18.00, Energiecentrum VU/VUmc, v.d. Boechorststraat 5.

Informatiebijeenkomst 7 november studentenhuisvesting Boelelaan
Studentenhuisvesting Ravel

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen hebben om het bestemmingsplan ‘Studentenhuisvesting Ravel’ voor te bereiden. In het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden. Op deze bijeenkomst zal een nadere toelichting worden gegeven op het concept-ontwerpbestemmingsplan en wordt gelegenheid geboden om vragen te stellen.
De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 7 november 2011, inloop vanaf 19.00 uur, presentatie 19.30 uur, in BL46 (voormalig USC), de Boelelaan 46.
Het concept ontwerpbestemmingsplan in dit kader ligt tot 23 november ter inzage in het Stadhuis, Stadsdeel Zuid en dienst Zuidas.
Schriftelijke reacties kunnen door een ieder tot en met 23 november 2011 naar voren worden gebracht t.a.v. De directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

De Boelelaan: 3 weekenden werkzaamheden in oktober en november
Tussen 21 oktober en 7 november vinden tijdens drie weekenden werkzaamheden plaats aan rijbanen, trambaan, tramrails en tramlus. Dit gebeurt vooral op en rond de kruising van de De Boelelaan en de Gustav Mahlerlaan.

Aanvraag omgevingsvergunning terrein Amstelveenseweg
Kenniskwartier Westflank, deelproject 04. Kappen van 10 bomen en verplanten van 2 bomen. Wilt u de hier vermelde aanvraag inzien? Dan kunt u langskomen tijdens de openingstijden (09.00 uur-12.00 uur). De Dienst Milieu en Bouwtoezicht is gevestigd aan de Cruquiusweg 5 (Zeeburghuis).  Openingstijden archief: van 9.30 uur en 11.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur. Voor een afspraak of inlichtingen kunt u DMB bereiken onder telefoonnummer: 020-254 3600.

Ontwerp omgevingsvergunning Fred Roeskestraat 84
Oprichting tijdelijk gebouw met onderwijsfunctie voor een periode tot 1 juli 2012

The Rock op Zuidas in de etalage
De Britse belegger Evans Randall zet The Rock, aan de Amsterdamse Zuidas, in de etalage. Dat schrjift PropertyWeek op basis van personen bekend met de situatie. Voor de verkoop van het 30.000 m2 tellende object is CBRE als makelaar aangewezen. Evans Randall heeft de makelaar gevraagd het kantoorgebouw voor het eind van dit jaar te verkopen, meldt PropertyWeek.

NS Dienstregeling 2011/2012
De nieuwe dienstregeling in de Randstad gaat flink veranderen m.i.v. zondag 11 december 2011. Zo gaan de bekende Intercity’s Amsterdam-Dordrecht/Vlissingen via Haarlem rijden, en niet meer via Schiphol. De Intercity’s Lelystad (LLS) – Almere (ALM)- via Duivendrecht (DVD) – Schiphol (SHL) rijden dan verder door naar Leiden Centraal (LEDN) en Den Haag Centraal (GVC).

 Nacht van de Nacht 2011
Samen genieten van het donker, in het donker in de stad ervaren. Voor de 7e keer wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd. Dit keer op 29 oktober 2011.
Ook op Zuidas zijn bedrijven en gemeente gevraagd die nacht het licht te temperen of geheel uit te doen. Voor meer info klik hier.

Filosofie op de Zuidas
In Filosofie op de Zuidas gaat VU-filosoof Ad Verbrugge in gesprek met een bekende Nederlander. Deze keer is Saskia Stuiveling, president van de Algemene Rekenkamer aanwezig met als motto: Nieuwe ideeën voor Nederland. 3 november 2011, 16:00 uur | Amsterdam | Amsterdam Bright City, , Claude Debussylaan 2-8. Toegangsprijs: € 5,-

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.