Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 35

Amstelveenlijn, Eindrapportage en Projectupdate
Stukken voor de Deelraadscommissievergadering Leefomgeving van 8 november.
Kijk bij stukken ter kennisname onder de agenda.

Informatiebijeenkomst 7 november studentenhuisvesting Boelelaan Studentenhuisvesting Ravel

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen hebben om het bestemmingsplan ‘Studentenhuisvesting Ravel’ voor te bereiden. In het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden. Op deze bijeenkomst zal een nadere toelichting worden gegeven op het concept-ontwerpbestemmingsplan en wordt gelegenheid geboden om vragen te stellen.
De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 7 november 2011, inloop vanaf 19.00 uur, presentatie 19.30 uur, in BL46 (voormalig USC), de Boelelaan 46.
Het concept ontwerpbestemmingsplan in dit kader ligt tot 23 november ter inzage in het Stadhuis, Stadsdeel Zuid en dienst Zuidas.
Schriftelijke reacties kunnen door een ieder tot en met 23 november 2011 naar voren worden gebracht t.a.v. De directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

De Boelelaan: 3 weekenden werkzaamheden in oktober en november
Tussen 21 oktober en 7 november vinden tijdens drie weekenden werkzaamheden plaats aan rijbanen, trambaan, tramrails en tramlus. Dit gebeurt vooral op en rond de kruising van de De Boelelaan en de Gustav Mahlerlaan.

Een nieuwe tram in een nieuw Kenniskwartier
Hij is sinds enkele dagen klaar: de nieuwe trambaan die Zuidas met de binnenstad van Amsterdam verbindt. Lijn 16 en 24 rijden over het nieuwe tracé langs de VU.

Twee projecten Zuidas genomineerd voor De Groene Speld
Deze Amsterdamse duurzaamheidsprijs wordt toegekend aan een persoon of instelling die op de een of andere wijze een bijdrage levert aan het duurzaam bouwen in Amsterdam.

Van der Laan: “Occupy naar Zuidas”
De demonstranten staan nu op het Beursplein, maar volgens Van der Laan krijgen omwonenden en de winkeliers langzaam genoeg van het tentenkamp. Bovendien wil een deel van de demonstranten zelf op andere pleinen verder gaan.
Lees ook: Occupy 2 wil zich niet laten wegzetten

NS Dienstregeling 2011/2012
De nieuwe dienstregeling in de Randstad gaat flink veranderen m.i.v. zondag 11 december 2011. Zo gaan de bekende Intercity’s Amsterdam-Dordrecht/Vlissingen via Haarlem rijden, en niet meer via Schiphol. De Intercity’s Lelystad (LLS) – Almere (ALM)- via Duivendrecht (DVD) – Schiphol (SHL) rijden dan verder door naar Leiden Centraal (LEDN) en Den Haag Centraal (GVC).

Filosofie op de Zuidas
In Filosofie op de Zuidas gaat VU-filosoof Ad Verbrugge in gesprek met een bekende Nederlander. Deze keer is Saskia Stuiveling, president van de Algemene Rekenkamer aanwezig met als motto: Nieuwe ideeën voor Nederland. 3 november 2011, 16:00 uur | Amsterdam | Amsterdam Bright City, , Claude Debussylaan 2-8. Toegangsprijs: € 5,-

Omgevingsmanager Zuidas

Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.