Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 36

Interessante thema bijeenkomst Openbare Ruimte Zuidas
Een kleine 40 belangstellenden  bezochten deze avond en luisterden naar de visie op dit onderwerp van de diensten Ruimtelijke ordening,Zuidas en het stadsdeel ZuiderAmstel. Dit leverde vervolgens eenlevendige discussie op. Vanuit de zaal werden vele ideeën geopperd m.b.t. de (tijdelijke) inrichting van de bouwterreinen die vanwege de crisis voorlopig braak blijven.
 In januari 2010 komen we hierop terug als we gaan praten over projecten/ voorzieningen voor de komende vijf jaar.

Ondergrondse tunnelvariant Zuidas haalbaar
De drie varianten voor het Zuidasdok zijn allemaal haalbaar, zo blijkt uit de Tussenrapportage Business Case Zuidas die Rijksvertegenwoordiger Dirk-Jan van de Berg gisteren heeft gepresenteerd. Ook als het dok volledig ondergronds wordt aangelegd, resteert in de rekenmodellen een positief resultaat van grofweg € 200 mln.
Lees ook

Informatiemarkt Zuidas
De dienst Zuidas organiseert op woensdag 25 november weer een informatiemarkt van 16.00 tot 20.00 uur. Locatie: Informatiecentrum WTC, Centrale hal rondom de maquette. Het doel is bewoners en bedrijven te informeren over de stand van zaken en ontwikkelingen Zuidas. Het BPZ zal hier aanwezig zijn en zich presenteren.

Vastgoedfraude: via nepfacturen uit een pensioenfonds stelen
Facturen sturen voor werk dat nooit gedaan was. Zo klopte de directeur van projectontwikkelaar Bouwfonds geld uit de zak van het pensioenfonds van Phillips.

Amsterdam ontkent aantijging in boek Vastgoedfraude
De gemeente Amsterdam heeft geen korting verleend bij een grondtransactie aan de Zuidas. Dat zegt wethouder Van Poelgeest tegenover de Amsterdamse zender AT5. Wel schakelt de gemeente een extern bureau in om de verkoop van een stuk grond aan de Zuidas nog eens goed te bekijken.  

Parade naar Zuidas?De VVD in Zuideramstel wil de Parade verplaatsen naar de Zuidas. Het evenement wordt jaarlijks in het Martin Luther Kingpark gehouden, maar een park is volgens de partij niet de beste plek. Zuideramstel wil de Parade wel in haar stadsdeel houden.

Gerson: geen experiment parkeerkosten
De proef in Zuideramstel met goedkoop parkeren staat op losse schroeven.
Dat meldt het Parool. Wethouder Gerson zegt dat hij ‘in principe terughoudend is met experimenten’ omdat hij eerder dit jaar de parkeertarieven in de hele stad flink verhoogde. Gerson wil afwachten hoe dit uitpakt.   

Planten van bomen in Graafschapstraat
Op woensdag 18 november worden er tien iepen geplant in de  Graafschap-straat, aan de kant van het stadsdeelkantoor. De werkzaamheden vallen in het plangebied Kop Zuidas. 

Van A naar B in 2020
De Noord/Zuidlijn, het witte fietsenplan, de Ringweg A10 en de opstapper; Amsterdam werkt al jaren aan zijn bereikbaarheid. Door de groei van onze metropool zullen we in de toekomst onverminderd voor dit vraagstuk gesteld worden. Belangrijkste elementen: vervoer naar de stad en vervoer in de stad met openbaar of privaat vervoer. Aan vier experts de vraag hoe dit er in 2020 uit kan zien. De bijeenkomst vindt plaats in pakhuis de Zwijger op dinsdag. 17 nov. van 18:00-20:00 uur

Tentoonstelling en debatten rond Ring A10
De Ring A10 is met zijn 32 strekkende kilometer onbetwist het langste ‘gebouw’ van Amsterdam. Een ‘gebouw’ dat in de nabije toekomst zowel fysiek als wat betreft betekenis een aanzienlijke transformatie zal ondergaan.

Aangevraagde Evenementenvergunning
RAI – ID&T Club B.V. Dance evenement Dirty Dutch op zaterdag 19 en zondag 20 december 2009. Ter inzage vanaf 29 okt. tot 12 nov., Stadsdeelkantoor.

UvA pleit voor ontruiming bij boren N/Z-lijn
De gemeente Amsterdam moet woningen en winkels bij de Ferdinand Bolstraat verplicht ontruimen als de tunnels voor de Noord/Zuidlijn worden geboord. Dat adviseert de Universiteit van Amsterdam (UvA) na een onderzoek naar de risico’s van het boren. De gemeente zei tot nu toe dat de risico’s zeer klein zijn. 

Thomas open lunchconcert
Stichting Thomas Open presenteert op de dinsdagmiddag een lunchconcert in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 3 minuten lopen van het WTC.
U bent welkom vanaf 12 uur. Er is koffie en thee.
De toegang is gratis. Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur.
24 november: Charlotte Marchandise, orgel.

Lees verder over: Weekberichten.