Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 36

OVG ontwikkelt voor Deloitte en AKD ambitieus kantoor op de Zuidas
Na drie jaar stagnatie verwelkomt de Amsterdamse Zuidas eindelijk weer een groot commercieel bouwproject. Ontwikkelaar OVG zet een kantoortoren neer voor Deloitte en AKD. Het gebouw wordt 40.000 m2. Dat is de helft van het ABN Amro-hoofdkantoor. Het gaat 1600 medewerkers van accountantsorganisatie Deloitte en 200 van notaris- en advocatenkantoor AKD huisvesten. Onduidelijk is nog wie het project financiert. Het Deloitte-hoofdkantoor blijft in Rotterdam.

Voornemen voorbereidingsbesluit Kenniskwartier Noord-West
Het college van B & W heeft dit voornemen gepubliceerd, in dit stadium is afgezien van het ter inzage leggen van de stukken en het bieden van gelegenheid van het naar voren brengen van zienswijzen. Dit is in een later stadium (bij het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan) wel mogelijk.

Ontwerpbestemmingsplan Zuidas, VUmc, CCA
Genoemd plan met betreffende stukken ligt m.i.v. 4 november ter inzage bij het Stadsdeel Zuid Pr. Kennedylaan 923, bel voor openingstijden 14020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl Het bestemmingsplan is hier in te zien (werkt alleen met Internet Explorer).
Schriftelijke zienswijzen indienen bij: Gemeenteraad van Amsterdam, p/a de directeur van de dienst ruimtelijke ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen bellen met: 5527797

NextEnergy wil 3000 zonnepanelen op de ZuidAs
Een groep enthousiaste professionals is een ‘challenge’ gestart om bedrijven aan de ZuidAs zo ver te krijgen om gezamenlijk binnen een jaar 3000 zonnepanelen te plaatsen. De challenge wordt georganiseerd door de NextEnergy-groep.

Stadse reuring op de Zuidas
15 by 15 is een serie maatregelen waarmee de dienst Zuidas van Amsterdam in vijf jaar tijd meer leefbaarheid wil geven. De eerste woningen zijn betrokken, er wonen nu circa 400 mensen op de Zuidas (tegenover 25 duizend werkenden). Tot  2015 moeten er 1000 woningen bijkomen. Klaas de Boer, directeur dienst Zuidas, wil ’stadse reuring’ op de kantorenlocatie.

Leegstand van zaken
Onlangs was de kickoff van de beweging Leegstand van zaken in Amsterdam Bright City op de Zuidas in Amsterdam. Een samenwerkingsverband tussen DGBC Lab en Peper Duurzaam. Een selecte groep van 35 vooraanstaande professionals kwamen bijeen om de mogelijkheden van de massale leegstand van kantoorgebouwen in Nederland in kaart te brengen. Niet gestuurd vanuit de overheid of een bestaande organisatie, maar vanuit eigen overtuiging en door collectief ondernemerschap.

Mijlpaal op de Zuidas gezamenlijk gevierd.
Miles Building bereikt het hoogste punt van de bouw, een nieuwe mijlpaal voor de Zuidas tot een volwaardige woonomgeving. Op zaterdag 6 november aanstaande wordt dit feestelijk gevierd, samen met de ondernemers en ontwikkelaars die op de Zuidas actief zijn. Voor het eerst slaan de ondernemers en de ontwikkelaars de handen ineen om de mogelijkheden en kansen van de Zuidas als volwaardige woonomgeving onder de aandacht te brengen. U als bewoner bent van harte welkom om 11.00 uur bij de officiele opening, waarna u de bouw op kunt van Miles Building. Eveneens is Django, Symphony en New Amsterdam te bezichtigen. Ook kunt u genieten van een kunstexpostie o.a. georganiseerd door het virtueel museum, Pinc Sale en nog veel meer. De horeca zal geopend zijn voor het publiek. Bekijk hier het programma.

Amsterdamse première interactief kunstproject Hitchhiking van Maria Zendrera Valsecchi
In en om Zuidas rondzwervende, sprekende computer zoekt lift op vrijdag 12 november. Roadtrip computer en radioshow Casual Friday live op videoscherm CASZuidas, Zuidplein. Vrijdagmiddag 12 november 2010:
15 -17 uur: live verslag van met toevallige passanten meereizende, interactieve computer op videoscherm CASZuidas. De tocht start op een onbekende, drukke plek in Amsterdam en voert naar het hart van Zuidas, in Amsterdam Bright City.
17 – 19 uur: Casual Friday – radioshow met live muziek en uiteenlopende gasten  – in Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8, Amsterdam Zuidas.

Rara, wat staat hier op de Zuidas?
Studenten van de Rietveldacademie maken elke 2 maanden een nieuw kunstwerk op de Zuidas. Dit keer moet u erom heen lopen om de tekst te kunnen lezen. Op een bouwterrein op de Zuidas, aan het eind van de Beethovenstraat, komt elke 2 maanden een nieuw kunstwerk op een transformatorhuisje. Het terrein is de plek waar in de toekomst het hoofdkantoor van AkzoNobel zal komen. Tot die tijd kunnen studenten zich creatief uitleven op het gebouwtje.

Filosofie op de Zuidas: Pieter Broertjes
Pieter Broertjes, oud-hoofdredacteur van de Volkskrant, in gesprek met VU filosoof Ad Verbrugge.
Begint op: donderdag 11 november 2010 om 16:00 uur
Eindigt op: donderdag 11 november 2010
Kosten: gratis, aanmelden verplicht
Inschrijven: telefonisch: 020 5989292
Meer informatie over dit evenement vindt u bij VUconnected

Building Images, photography from Zuidas
Deze tentoonstelling is geopend vanaf 24 september t/m 7 november. De KunstKapel van het Virtueel Museum Zuidas (VMZ) opent het nieuwe seizoen met de absurdistische foto’s van Isabelle Wenzel (Wuppertal, 1982). Deze talentvolle en veelbelovende jonge kunstenaar studeerde dit jaar af aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam. Door het VMZ werd zij uitgenodigd deel te nemen aan het project  ‘Virtuele Zoom’, waarbinnen de ontwikkelingen aan de Zuidas worden vastgelegd. Daardoor worden ook haar foto’s, net als die van voorgangers als Risk Hazekamp, Katja Mater en Gabor Ösz, overgedragen aan de collectie van het Amsterdamse fotografiemuseum FOAM

Jort Kelder in literatuur op de Zuidas
04-11-2010 19:00 – 21:15
Jort Kelder, televisiepresentator en oud-hoofdredacteur Quote, heeft een fascinatie voor ‘Kaas’ van Willem Elsschot. Het boek waarin Frans Laarmans een agentschap in Edammer kazen begint. In Literatuur aan de Zuidas licht hij zijn fascinatie voor het boek en de schrijver toe. Elsbeth Etty vraagt hem waarom iedereen het boek nu zou moeten lezen. Thema van de avond: wat is een goede ondernemer?

Dag van de duurzaamheid

Urgenda nodigt, als initiatiefnemer, ook dit jaar alle bedrijven, particulieren, organisaties, gemeenten, scholen en provincies uit om op 11-11 een duurzame activiteit te organiseren. Hierdoor vinden er op 11-11, verspreid door heel Nederland, honderden duurzame activiteiten plaats. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Volgende bijeenkomst Bewonersplatform
Op 11 november vindt de volgende thema avond plaats met als titel: Leven(digheid) op de Zuidas. Herman van Wissen (retail specialist) en Jeroen Visser (ORAM) zullen een presentatie én voordracht verzorgen. Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.Tijd: 19.30 – 21.30.

Lees verder over: Weekberichten.