Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 36

Zuidas op de kaart gezet met Hello Zuidas
Met de lancering van Hello Zuidas deze week is een belangrijke stap gezet in de groei en economische ontwikkeling van Amsterdam en met name het gebied rond de Zuidas als internationale vestigingslocatie. Hello Zuidas gaat zich inzetten voor bewoners, studenten, vastgoed eigenaren, medewerkers en werkgevers van de Zuidas. Het doel is het bevorderen van hoogwaardige en goed bereikbare woon- en werklocaties met een internationale uitstraling.
Zie ook: Succesvolle lancering van Hello Zuidas.

Verdubbeling spoor Zuidas stap dichterbij
Met de ondertekening op 4 november van de samenwerkingsovereenkomst tussen ProRail, de dienst Zuidas en Stadsdeel Zuid, is de realisatie van project OVSAAL (Openbaar Vervoer Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad) weer een stap dichterbij gekomen. Om het groeiend aantal reizigers op te vangen, is het volgens de partijen noodzakelijk om het spoor te verdubbelen.

Van der Laan: “Occupy naar Zuidas”
De demonstranten staan nu op het Beursplein, maar volgens Van der Laan krijgen omwonenden en de winkeliers langzaam genoeg van het tentenkamp. Bovendien wil een deel van de demonstranten zelf op andere pleinen verder gaan.
Lees ook: Occupy 2 wil zich niet laten wegzetten

Russich telecombedrijf huurt 4800 m2 in The Rock
Het Russische telecombedrijf VimpelCom huurt 4800 m2 kantoorruimte in The Rock op de Zuidas. Daarmee is het gebouw bijna volledig verhuurd, op 307 m2 na. VimpelCom heeft met de eigenaar Evans Randall een overeenkomst gesloten met een huurprijs van € 325 per m2. Het contract loopt in 2019 af, met de optie van een verlenging met 10 jaar.

Leegstand kantoren Amsterdam neemt toe
De leegstand van kantoren in groot-Amsterdam is opgelopen tot bijna negentien procent van de totaaloppervlakte van 10,5 miljoen vierkante meter. Op dit moment staat circa twee miljoen vierkante meter kantoorvloer leeg. Dat blijkt uit de jaarlijkse tussenrapportage van makelaar Colliers International, het voormalige Boer Hartog Hooft. Daarnaast staat nog eens elf procent van de bedrijfsruimte (loodsen en magazijnen) te huur.

NS Dienstregeling 2011/2012
De nieuwe dienstregeling in de Randstad gaat flink veranderen m.i.v. zondag 11 december 2011. Zo gaan de bekende Intercity’s Amsterdam-Dordrecht/Vlissingen via Haarlem rijden, en niet meer via Schiphol. De Intercity’s Lelystad (LLS) – Almere (ALM)- via Duivendrecht (DVD) – Schiphol (SHL) rijden dan verder door naar Leiden Centraal (LEDN) en Den Haag Centraal (GVC).

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.