Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 37

Informatiemarkt Zuidas

De dienst Zuidas organiseert woensdag 25 november van 16.00 – 20.00 uur een informatiemarkt. Het doel is bewoners en bedrijven te informeren over de stand van zaken en ontwikkelingen in en om Zuidas.
Het Bewonersplatform Zuidas zal zich daar ook presenteren, evenals het stadsdeel en de Stichting “Zuidas Moves You”.
Locatie: Informatiecentrum Zuidas, WTC centrale hal.  Zie ook

Ondergrondse tunnelvariant Zuidas haalbaar
Rijksvertegenwoordiger Dirk-Jan van de Berg heeft de drie door zijn commissie uitgewerkte varianten voor het dok gepresenteerd.
Klik hier voor een 3D impressie. 
Door de pers is hierop positief gereageerd. Ook als het dok volledig ondergronds wordt aangelegd, zou in de rekenmodellen een positief resultaat van grofweg € 200 mln kunnen resulteren. Lees hiervoor
Lees ook

Christus Geboortekerk aan de Prinses Irenestraat
Met ingang van 16 november is de Christus Geboortekerk in Amsterdam Zuid door bisschop. Punt van Haarlem onttrokken aan de eredienst.

Bouwaanvraag
Terrein Beethovenstraat/Prinses Irenestraat – W01/1191-2009, oprichten school voor voortgezet onderwijs ( St. Nicolaas lyceum) . U kunt het dossier inzien. Daarvoor moet u wel eerst telefonisch een afspraak maken: 020-5513.419/427. Adres: Weesperplein 4, Dienst Milieu en Bouwtoezicht  is  op werkdagen voor het publiek geopend van 9 tot 12 uur.

Duurzaamheidsplan Zuidas
Zuidas wil in 2030 tot de top 10 van duurzame stedelijke centra in Europa behoren. Duurzaamheid is dan ook een vast onderdeel van alle plannen op Zuidas. Een schone en aangename leefomgeving staan daarbij centraal. Dit impliceert het stellen van eisen aan bebouwing.

Bomenstichting en VU sluiten overeenkomst
Op 18 november 2009 hebben de Bomenstichting en de VU een Memorandum of Understanding  getekend over de kap die nodig is voor de nieuwbouw van de rechtenfaculteit in de ecologische tuin aan de Buitenveldertselaan. Uitgangspunt is dat alle te kappen bomen worden gecompenseerd via herplant.

Aanbod kantoren regio Amsterdam ruim 17%
Zuidas staat er het beste voor

De kantorenmarkt in de Metropoolregio Amsterdam heeft het zwaar te verduren, zo blijkt uit de jaarlijkse vastgoedrapportage We’re Amsterdam van Boer Hartog Hooft en de gemeentelijke Dienst Belastingen. Het aanbodpercentage bedraagt aan het einde van het derde kwartaal ruim 17% (1.735.000 m2) van de totale voorraad.

Eerste rechtszaak vastgoedfraude van start
Twee aangeslagen mannen die geestelijk en fysiek zwaar gebukt gaan onder hun betrokkenheid bij de omvangrijke fraude waar ze onverhoeds bij betrokken zijn geraakt. Dat was het beeld dat dinsdag ontstond, op de eerste dag van de rechtszaak tegen de verdachte projectontwikkelaars Maarten M. en Rob W.
Lees ook: ‘We hadden niet het lef er tegenin te gaan’

Ring A10
De tentoonstelling ‘Ring A10’, t/m 30 januari, ARCAM, Amsterdam, opent nieuwe perspectieven richt de aandacht op de ringweg in al zijn facetten, als stedebouwkundig én als architectonisch fenomeen, als bruikbaar infrastructureel instrument maar ook als barrière in de stad, als object waarmee de stadsbewoner maar heeft te leven én als uitdaging om hem beter in de stad te integreren. Op 24 november, 16 uur, een debat van de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling.

‘Risico’s Noord-Zuidlijn groter’
Het boren van de tunnel van de nieuwe Noord-Zuidlijn in Amsterdam kan meer schade veroorzaken dan de gemeente verwacht. Dat staat in een donderdag gepubliceerd advies van bouwkunstdeskundige Gerrit Vermeer van de Universiteit van Amsterdam.

De Olympische Spelen van 2028
Bekijk het plan van de Gemeente Amsterdam hier.
 
Thomas open lunchconcert
Stichting Thomas Open presenteert op de dinsdagmiddag een lunchconcert in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 3 minuten lopen van het WTC.
U bent welkom vanaf 12 uur. Er is koffie en thee.
De toegang is gratis. Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur.
24 november: Charlotte Marchandise, orgel.

Lees verder over: Weekberichten.