Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 37

ACTA opent deuren nieuwbouw

Het nieuwe gebouw van ACTA, de tandheelkundige faculteit van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam, is een prominent gebouw midden in het Kenniskwartier op de Zuidas naast VUmc. Mede dankzij de strategische ligging is er ook een goede samenwerking mogelijk met VUmc op onder andere het gebied van Human Health & Life Sciences. Half augustus namen onderzoekers, studenten en patiënten het gebouw in gebruik.

Uitnodiging Zuidas architectuurevent
Het Zuidas architectuurevent vindt plaats op dinsdag 23 november 2010, 16.30 – 19.30 uur, Auditorium WTC Amsterdam, Strawinskylaan 1, 1077 XW Amsterdam Aanleiding voor deze bijeenkomst is het verschijnen van een architectuurboek over de Zuidas. Een van de architecten die een in het oog springend gebouw voor Zuidas heeft ontworpen is Erick van Egeraat. Hij is bereid gevonden zijn visie over architectuur, zowel in het algemeen als voor Zuidas in het bijzonder, te komen toelichten. Aansluitend geeft de huidige supervisor van Zuidas, Malcom Smith, zijn visie op de stedenbouwkundige toekomst van dit gebied. RSVP: het aantal plaatsen is beperkt. U wordt verzocht zich aan te melden vóór 18 november. Dit kan via de e-mail aan: ArchitectuurEventZuidas@zuidas.nl
Telefonisch kan ook: 020 575 21 11. Voor de routebeschrijving naar het WTC gaat u naar www.zuidas.nl/route

UBM koopt hotel Symphony aan Zuidas
De in Wenen genoteerde Oostenrijkse vastgoedonderneming UBM Realitätenentwicklung heeft Hotel Symphony aan de Zuidas gekocht. Het object is onderdeel van het multifunctionele Symphony-complex met verder kantoorruimte, luxe appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

ICE locomotief op de Zuidas
Op donderdag 11 november verandert de zuidas voor een dag in een oostas. Tussen 10:00 en 18:00 staat er op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam een ICE-locomotief van de Deutsche Bahn. In de cockpit van deze hogesnelheidstrein kunnen voorbijgangers informatie krijgen over vakantiebestemmingen in Duitsland. Een promotieteam deelt vakantiebrochures en cadeautjes uit. Tussen 12:00 – 13:30 en 17:00 – 18:00 klinken de vrolijke jazznoten van het Berlage Saxophone Duo.

Grote belangstelling voor Zuidas alive
De Zuidas heeft de ambitie om naast het financiële hart van Nederland ook een volwaardig woongebied te worden. Met de komst van Symphony, New Amsterdam, Eurocenter en Django Building wordt er hard gewerkt aan deze realisatie. Om het woonaanbod en de faciliteiten op de Zuidas onder de aandacht te brengen hebben de ondernemers, ontwikkelaars en de gemeente de krachten gebundeld en gezamenlijk een event georganiseerd: Zuidas alive. Verslag van de feestelijkheden m.b.t. het bereiken van het hoogste punt Miles building van 6 november.

Wie wil jij te gast bij filosofie op de Zuidas?
Filosofie op de Zuidas is een maandelijks filosofische gesprek over wetenschap en maatschappij. Ad Verbrugge, docent filosofie aan de VU, interviewt gasten over onderstromen van de actualiteit.
Heb jij een idee voor een gast of thema? Geef dan hier je suggestie.

Amsterdamse première interactief kunstproject Hitchhiking van Maria Zendrera Valsecchi
In en om Zuidas rondzwervende, sprekende computer zoekt lift op vrijdag 12 november. Roadtrip computer en radioshow Casual Friday live op videoscherm CASZuidas, Zuidplein. Vrijdagmiddag 12 november 2010:
15 -17 uur: live verslag van met toevallige passanten meereizende, interactieve computer op videoscherm CASZuidas. De tocht start op een onbekende, drukke plek in Amsterdam en voert naar het hart van Zuidas, in Amsterdam Bright City.
17 – 19 uur: Casual Friday – radioshow met live muziek en uiteenlopende gasten  – in Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8, Amsterdam Zuidas.

Volgende bijeenkomst Bewonersplatform
Op 11 november vindt de volgende thema avond plaats met als titel: Leven(digheid) op de Zuidas. Herman van Wissen (retail specialist) en Jeroen Visser (ORAM) zullen een presentatie én voordracht verzorgen. Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112.Tijd: 19.30 – 21.30.

Lees verder over: Weekberichten.