Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 38

Informatieavond Prinses Irenestraat en omgeving
Op woensdagavond 2 december van 19.30 –  21.00 uur organiseert Zuidas Amsterdam een informatieavond over de werkzaamheden rondom de Prinses Irenestraat. 

Nieuwe bouwweg in Beethoven
In verband met de aanstaande sloop van de Christus Geboortekerk en de daarop volgende nieuwbouw van het Sint Nicolaas Lyceum wordt een tijdelijke bouwweg aangelegd. Deze bouwweg ligt in het verlengde van de “1e Prinses Irenedwarsstraat” en kruist haaks het
fietspad richting tunneltje Beethovenstraat. Deze tijdelijke weg sluit aan op de in asfalt uitgevoerde bouwweg aan de zuidkant van de “Akzo-kavel”.  

Opening Sterrenhemel Giny Vos
KPN, Zuidas Amsterdam en Virtueel Museum Zuidas hebben beeldend kunstenaar Giny Vos gevraagd om een kunstwerk te ontwerpen voor de opgehoogde telecommunicatietoren in de Zuidas Amsterdam, langs de A10. Dit lichtkunstwerk wordt op woensdag 2 december om 18.30 uur in werking gesteld door wethouder Maarten van Poelgeest.

Duurzaamheidplan Zuidas
Zuidas wil in 2030 tot de top 10 van duurzame stedelijke centra in Europa behoren. Duurzaamheid is dan ook een vast onderdeel van alle plannen op Zuidas. Een schone en aangename leefomgeving staan daarbij centraal. Dit impliceert het stellen van eisen aan bebouwing.

Agendapunt Kop Zuidas Commissie RO verplaatst
De bespreking van het bestemmingsplan Kop Zuidas (centrale stad) die gepland stond op 2 december 2009 is verplaatst naar 6 januari 2010. 

Filosofie op de Zuidas. Kroniek v.d. onderstroom.
Op donderdag 10 december is Felix Rottenberg vanaf 15.30 uur te gast in het Grand Café van Amsterdam Bright City. Maandelijks organiseert Amsterdam Bright City samen met VUconnected gesprekken over onderstromen en trends in de actualiteit onder de noemer Filosofie op de Zuidas. Thema : Politieke crisis. Wat is er links en rechts aan de hand?

Zuidance
Charity dance met DJ Jesse Voorn, vrijdag 11 december 2009, vanaf 17.00 uur, Amsterdam Bright City, aanvang 17.30 uur. Toegang € 5,- incl. 3 consumpties, opbrengst gaat naar het aidsfonds.

Fashion & Indentity
Kunst en Cultuurevenement,14 december 2009 Amsterdam Bright City. Toegang gratis. 

Onenigheid over ombouwen Amsterdamse metro
De gemeente Amsterdam wil samen met de gemeente Amstelveen, het stadsdeel Zuideramstel en de stadsregio Amsterdam sneltram lijn 51 ombouwen tot een volwaardige metrolijn. Over hoe dat moet gebeuren blijken de partijen het echter oneens te zijn.
Zie ook de mening van het stadsdeel ZuiderAmstel met enige foto impressies.

Ring A10
De tentoonstelling ‘Ring A10’, t/m 30 januari, ARCAM, Amsterdam, opent nieuwe perspectieven richt de aandacht op de ringweg in al zijn facetten, als stedebouwkundig én architectonisch fenomeen, als bruikbaar infrastructureel instrument maar ook als barrière in de stad, als object waarmee de stadsbewoner maar heeft te leven én als uitdaging om hem beter in de stad te integreren.

Opbouw tunnelboor Noord-Zuidlijn begint
De eerste onderdelen van de tunnelboor voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam werden afgelopen maandagavond ingehesen. Naar verwachting neemt de opbouw ongeveer 26 nachten in beslag, liet een woordvoerder van het projectbureau Noord-Zuidlijn weten. 

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.