Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 38

Succesvolle BPZ avond over Leven(digheid) op Zuidas
Op 11 november hielden Herman van Wissen en Jeroen Visser een uitgebreid betoog en presentatie over dit onderwerp, die veel reacties uit de zaal opriepen. Jeroen Visser introduceerde een nieuw initiatief van de verschillende Zuidaspartners: Hello Zuidas!
U kunt het betreffende youtube filmpje hier bekijken.

Gemeente gaf bouwkavel Zuidas tegen korting weg
De gemeente Amsterdam heeft voor de Eurocenter-kavel een grondprijs gekregen die 18,5% lager is dan beoogd. Dat noemt Fakton ‘een bovenproportionele afwijking’ en ‘een prijsconcessie’. Dat berichten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, auteurs van ‘De Vastgoedfraude” in FD Selections.

Parkmanagement moet Zuidas reguleren
De Zuidas is een gebied dat nog volop in ontwikkeling is ten aanzien van internationaal zaken doen, wonen en uitgaan. Door middel van parkmanagement willen bedrijven samen zorgen dat het gebied netjes, veilig en leefbaar blijft. Bekijk de video op Amsterdam Inc.

OVG ontwikkelt duurzaam kantoor Deloitte en AKD
OVG ontwikkelt duurzaam kantoor voor Deloitte en AKD op de Zuidas. Op deze locatie zijn naast bedrijven uit het topsegment tevens woningen en horecagelegenheden te vinden. Het is een goede locatie omdat het makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer en niet ver van Schiphol is. Vanaf 2014 zullen er in het nieuwe gebouw ongeveer 1.800 medewerkers gevestigd zijn.
Hier de reactie van Klaas de Boer, directeur Zuidas.

Nieuw financieel onderzoeksinstituut ZIFO van start
De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft eind oktober het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO) opgericht. Het ZIFO wil onder meer rechtsregels en toezichtkaders voor de financiële sector becommentariëren en het debat over financieel recht bevorderen.

Ontwerpbesluit kapvergunning
Naar aanleiding van de volgende ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.
Terrein De Boelelaan – K15/0638-2010, kappen van 171 bomen en verplanten van 2 bomen i.v.m. verleggen tramlus (kenniskwartier);
Terrein A10 (ringweg Zuid) – K15/0778-2010, kappen van 137 bomen t.b.v. de aanleg van 4 pechhavens.
Wilt u de hier gepubliceerde aanvragen en/of (ontwerp)besluiten inzien? Dan kunt u langskomen tijdens de openingstijden (09.00 uur-12.00 uur). De Dienst Milieu en Bouwtoezicht is gevestigd aan het Weesperplein 4
U kunt ook dossiers uit het archief inzien waarop is beschikt. Voor een afspraak of inlichtingen kunt u bellen: 020-5513.427 of 020-5513.419.

Uitnodiging Zuidas architectuurevent
Het Zuidas architectuurevent vindt plaats op dinsdag 23 november 2010,
16.30 – 19.30 uur, Auditorium WTC Amsterdam, Strawinskylaan 1, 1077 XW Amsterdam Aanleiding voor deze bijeenkomst is het verschijnen van een architectuurboek over de Zuidas. Een van de architecten die een in het oog springend gebouw voor Zuidas heeft ontworpen is Erick van Egeraat. Hij is bereid gevonden zijn visie over architectuur, zowel in het algemeen als voor Zuidas in het bijzonder, te komen toelichten. Aansluitend geeft de huidige supervisor van Zuidas, Malcom Smith, zijn visie op de stedenbouwkundige toekomst van dit gebied. RSVP: het aantal plaatsen is beperkt. U wordt verzocht zich aan te melden vóór 18 november. Dit kan via de e-mail aan: ArchitectuurEventZuidas@zuidas.nl Telefonisch kan ook: 020 575 21 11. Voor de routebeschrijving naar het WTC gaat u naar www.zuidas.nl/route

Architectuurboek Zuidas
Klaas de Boer, directeur dienst Zuidas, overhandigt 23 november het eerste Zuidas Architectuurboek. Dit zal gebeuren tijdens het architectuurevent dat Zuidas Amsterdam organiseert voor haar relaties. Foto’s uit het boek, van Doriann Kransberg, worden donderdag 25 november in de Kunstkapel aan de Prinses Irenestraat tentoongesteld. Rondom deze foto’s verzorgt het Virtueel Museum Zuidas een expositie over architectuur in de Zuidas.

ThomasTheater
2 December, 20.15-21.15 uur, toegang 10 euro. Martijn Hillenius, Filosofisch Cabaret
‘Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze met allerlei existentiele vragen worstelen. Dingen in de geest van: ‘Bestaat God?’, ‘Is er leven na de dood?’, ‘Wat is de zin van het leven?’. Dat soort zaken. Wat wel grappig is, is dat ik het antwoord heb op al die vragen.
Ik heb erover nagedacht en ik weet hoe het zit. Dus ik dacht, misschien is het leuk als ik dat even kort uitleg. Het hoeft niet zo lang te duren’.
www.thomasopen.com
adres: Pr. Irenestraat 36, 1077WX Amsterdam.

Volgende BPZ bijeenkomst
Het BPZ organiseert op 9 december een ledenvergadering waar diverse onderwerpen aan de orde zullen komen die te maken hebben met heden en toekomst. U ontvangt hiervoor nog een uitnodiging. Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112, tijdstip: 19.30 – 21.30.

Lees verder over: Weekberichten.