Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 38

ConQuaestor huurt 8000 m2 in Gershwin aan de Zuidas
G&S Vastgoed gaat twee kavels aan de Zuidas ontwikkelen met een kantoor, woningen en voorzieningen van in totaal maximaal 33.700 m2. Daar zit kantoorruimte van 8000 m2 bij die zal worden gehuurd door ConQuaestor. Syntrus Achmea Vastgoed neemt het grootste deel – 110 huurwoningen – van het woonprogramma af. Het restant van het woonprogramma zal als koopwoningen worden ontwikkeld.
Zie ook: Nieuwe vastgoed ontwikkelingen in de Amsterdamse Zuidas.

Werkzaamheden rond station RAI
De komende jaren gaat het één en ander veranderen aan station RAI en aan de sporen. Binnen enkele jaren wordt een nieuw spoorviaduct gebouwd en daarvoor zijn nieuwe steunpunten nodig. De komende tijd start ProRail met de voorbereidingen voor deze aanpassingen en bouwactiviteiten.

ACTA genomineerd voor Hedy d’Ancona Prijs
Het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) aan de Zuidas zijn genomineerd voor de Hedy d’Ancona Prijs 2012. De prijs voor zorgarchitectuur is een tweejaarlijkse prijs voor de Nederlandse architectuur- en zorgwereld.

Aanvraag omgevingsvergunning
Terrein Prinses Irenestraat 21 – 242259, creëren 40 parkeerplaatsen inclusief toerit naar fietsenkelder, kappen 4 bomen en bouwen grondkering.
Wilt u de hier gepubliceerde aanvragen en/of (ontwerp)besluiten inzien? Dan kunt u langskomen tijdens de openingstijden (09.00 uur-12.00 uur). De Dienst Milieu en Bouwtoezicht is gevestigd aan de Cruquiusweg 5 (Zeeburghuis). Voor een afspraak of inlichtingen kunt u bellen met telefoonnummer: 020-254 3600.
De aanvraag ligt vanaf vandaag gedurende 6 weken ter inzage op bovenstaand adres.
Gedurende deze termijn kunnen schriftelijke zienswijzen ingediend worden tegen het verlenen van de vergunning bij Burgemeester en Wethouders  van Amsterdam.
p/a Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Postbus 922,1000 AX Amsterdam.

Station Amsterdam Zuid: fietsenstallingen en AH To Go geopend
Aan Station Amsterdam Zuid wordt nog steeds hard gewerkt. Aan de zuidzijde is dat goed te zien: de AH To Go is geopend en de fietsenstallingen zijn in gebruik genomen.

Economen over de crisis in Filosofie op de Zuidas
De economische crisis is een veelbesproken onderwerp in Filosofie op de Zuidas. Ad Verbrugge, VU-filosoof, bespreekt onderstromen én oplossingen. Sweder van Wijnbergen, econoom, roept op de crisis snel op te lossen.
8 december 2011, 16:15 uur | Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8.
Toegangsprijs: € 5,-.

NS Dienstregeling 2011/2012
De nieuwe dienstregeling in de Randstad gaat flink veranderen m.i.v. zondag 11 december 2011. Zo gaan de bekende Intercity’s Amsterdam-Dordrecht/Vlissingen via Haarlem rijden, en niet meer via Schiphol. De Intercity’s Lelystad (LLS) – Almere (ALM)- via Duivendrecht (DVD) – Schiphol (SHL) rijden dan verder door naar Leiden Centraal (LEDN) en Den Haag Centraal (GVC).

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.