Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 4

 Draagvlak voor Zuidasdok onder de grond
Toch ondergrondse snelweg in Zuidas

Rijk en regio hebben op 28 januari hun voorkeur uitgesproken voor een dok onder de grond op de Amsterdamse Zuidas. Dit is de uitkomst van een bestuurlijk overleg tussen ministers Cramer en Eurlings, bestuurders van de gemeente Amsterdam, provincie en stadsregio.

Zuidas krijgt nieuwe entree: bestemmingsplan Kop Zuidas vastgesteld
De gemeenteraad heeft op 21 januari 2010 het bestemmingsplan Kop Zuidas gewijzigd vastgesteld. Kop Zuidas is de oostelijke entree van Zuidas en ligt ten oosten van de RAI tussen de Europaboulevard, President Kennedylaan, A10 en begraafplaats Zorgvlied. Het besluit van de gemeenteraad maakt de realisatie van een evenwichtige mix van wonen, werken en voorzieningen mogelijk. In Kop Zuidas komen naast woningen en kantoren, een theater, hotel, restaurants en kleinschalige horeca, scholen en een aantal winkels.
Zie ook

Amsterdam RAI en gemeente Amsterdam sluiten unieke overeenkomst
Op vrijdag 29 januari 2010 om 12.00 uur sluiten Amsterdam RAI, stadsdeel Zuideramstel en burgemeester Cohen een unieke overeenkomst in het nieuwe RAI Elicium.
Als eerste private onderneming in Nederland krijgt Amsterdam RAI de bevoegdheid zelf toestemming te geven voor evenementen en aanverwante activiteiten. Een primeur in bestuurlijk Nederland en een unieke service naar klanten van Amsterdam RAI.
Als eindverantwoordelijke voor evenementen in Amsterdam én vanwege het innovatieve karakter van het convenant, is burgemeester Job Cohen aanwezig om het convenant mede te ondertekenen. (Persbericht Gemeente Amsterdam en Stadsdeel ZuiderAmstel).
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u terecht bij Wouter Niks, communicatieadviseur Stadsdeel Zuideramstel, t. 020 – 2524721 / 06 – 12161489, e-mail: wouter.niks@zuideramstel.amterdam.nl

Publiek verkiezingsdebat Zuid op 10 februari
Het BPZ organiseert samen met Wijkopbouwcentrum Buitenveldert en de Ouderenadviesraad Zuid een publiek verkiezingsdebat in het kader van de deelraadsverkiezingen van 3 maart a.s. Het thema van het debat is: Aan welke toekomst bouwt stadsdeel Amsterdam Zuid? De lijsttrekkers worden aan de tand gevoeld over de kansen van het nieuwe stadsdeel op het gebied van wonen, werken, cultuur, gezondheid en schone lucht.
Tijdstip: woensdag 10 februari van 17.00 – 19.00 uur.
Locatie MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112, 1082 LP, Buitenveldert.
De theaterzaal is open om 16.30 uur, broodjes worden in de pauze gratis verstrekt.

Excursie BPZ bij Nuon Koudeplant
Op 26 januari opende Nuon haar deuren aan het Pramenpad bij de Nieuwe Meer voor een delegatie van het BPZ en verzorgde een interessante presentatie en rondleiding in dit koelingstation voor Zuidas.

Grillige gevel aan Zuidas
Deze grillige gevel behoort tot de bovenste etages van het vorig jaar opgeleverde kantoorgebouw The Rock, onderdeel van complex Mahler 4 aan de Amsterdamse Zuid­as.

Namiddagbijeenkomsten Zuidas Amsterdam
Dienst Zuidas wil in samenspraak met betrokken partijen van gedachten wisselen over de verdere kwalitatieve ontwikkeling van Zuidas. Hiertoe zijn een aantal namiddagbijeen-komsten gepland op 10,17,24 februari en/of 3 maart. Tijdstip 15.30 tot 17.00 uur.
Aanmelden via meetings@zuidas.nl
Locaties volgen nog.

Citizen M wint de Travelers Choice 2010
De vestiging van Citizen M hotels aan de Beethovenstraat is uitgeroepen tot het meest trendy hotel ter wereld. De vijftien miljoen gebruikers van de reiswebsite Tripadvisor.com verkozen Citizen M boven 719 andere trendy hotels.

Vierde editie Vrije Ruimten Zuidas Artists In Residence
 
NIEUW: Open Studio Vrije Ruimten Zuidas A.I.R. in de Kapel (Platform 21), Prinses Irenestraat 19, Zuidas Amsterdam: 10 t/m 31 januari 2010, openingstijden: www.virtueel-museum.nl Tentoonstelling Vrije Ruimten Zuidas A.I.R. 2010 in de Kapel (Platform 21):
12 februari 2010 (opening 17.00-19.00 uur) t/m 12 maart 2010 (finissage en presentatie publicatie). Openingstijden en side-programma: www.virtueel-museum.nl
 
FILOSOFIE OP DE ZUIDAS
Ad Verbrugge in gesprek met Frits Spangenberg
Donderdag 11 februari, 15:30 – 17:00 uur. Locatie: Amsterdam Bright City, Claude Debussylaan 2-8, Grand Café.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.
                    

Lees verder over: Weekberichten.