Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 4

 

Raadscommissie Verkeer en Vervoer Centrale Stad

Op de vergadering van woensdag 6 februari wordt de Amsterdamse en de Regionale OV-visie verder besproken. De gemeenteraad zal de OV-visie in haar vergadering van 13 februari vaststellen. In maart 2008 is vaststelling door de Stadsregio voorzien. Lokatie: Stadhuis, zaal 0239. Tijd: 13.00 tot 17.00 uur.

 

Nieuwbouw Sint Nicolaaslyceum

Architectuurstudio DP6 zal het nieuwe gebouw van het Sint-Nicolaaslyceum (SNL) ontwerpen. De school wordt een onderdeel van het project Beethoven aan de Zuidas. De locatie van de nieuwe school grenst aan het Beatrixpark en aan woningen, kantoren en musea. In januari is DP6 samen met de school begonnen met het ontwerpen van het nieuwe gebouw.

 

Cooking and Construction in Platform 21

Vanaf zondag 10 februari start Platform 21 met een tentoonstelling waarbij eetbare waar omgezet wordt in gebruiksartikelen. Iedere zondag zijn er onder de noemer Sunday Soup, speciale activiteiten waaraan meegedaan kan worden. Zie www.platform21.com/coming_soon. Openingstijden woe.-zon. 14.00-21.00 uur. Prinses Irenestraat 19.

 

Nescio gelezen door Klaas Vos

Klaas Vos zal op zondag 10 februari in het Thomastheater twee van Nescio´s verhalen lezen. Voor de kenners: Een lange dag en Buiten-IJ. Locatie: Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam. Aanvang: 16.00 uur, reserveringen via 06 19895696.

 

Fortis hoofdkantoor in Amsterdam

Fortis heeft besloten om, naast het hoofdkantoor in Brussel, ook in de Zuidas haar hoofdkantoor en de belangrijkste klantgerichte activiteiten te vestigen. De positie van het voormalige ABN AMRO-gebouw aan de Zuidas heeft een belangrijke rol gespeeld bij deze beslissing. Daarnaast wordt een kantoor gevestigd aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost. De komende maanden wordt gewerkt aan een huisvestingsplan, waarna de verhuizing ingezet gaat worden.

 

Nieuwe Campus VU

De samenwerkingsovereenkomstplannen met de Vu en de Zuidas NV zijn te zien op www.vu.nl/nieuwecampus. Hierop is tevens de presentatie te zien die 21 november 2007 op verzoek van het Bewonersplatform Zuidas is gehouden. Een verslag van de avond is ook op de site terug te vinden.

 

Bouwaanvragen terrein Zuidplein

Er is een bouwaanvraag gedaan voor het plaatsten van de lift voor lijn 5 aan de zuidkant van de viaduct Strawinskylaan. Het omleggen van lijn 5 houdt verband met de werkzaamheden aan het station Zuid. De lift is bedoeld om het hoogteverschil tussen Strawinskylaan en Zuidplein te overbruggen.

 

Voorkómen van barrières van fietsers

Op donderdag 14 februari 2008 wordt een bijeenkomst gehouden over de vraag hoe gemeenten barrières voor fietsers kunnen voorkómen. Aanvang: 14.00 uur, locatie: Jaarbeurs Utrecht CS, kosten; gratis. Voor meer informatie zie: www.fietsberaad.nl

 

Planning behandeling stukken Zuidas in de Gemeente Amsterdam

Verwacht wordt dat op 18 februari het College van B&W een besluit zal nemen over de Prospectus Zuidas. Eind april komt dit onderwerp in de Gemeenteraad aan de orde, zodat vóór de zomer de veiling kan plaatsvinden.

 

Omgevingsmanager Zuidas

Voor vragen en opmerkingen betreffende werken in uitvoering in de Zuidas kunt u zich wenden tot Jeroen van der Linden, omgevingsmanager Zuidas van het Stadsdeel ZuiderAmstel, tel.: 06 55 170 160. Meer informatie volgt.

 

De volgende BPZ-vergadering is woensdag 20 februari 2008.

Het volgende weekbericht is er weer op donderdag 7 februari 2008.

 

Aanvullingen op of berichten voor dit WEEKBERICHT graag naar: bpz@wocbuitenveldert.nl
Het WEEKBERICHT van het Bewonersplatform Zuidas verschijnt iedere week. Wilt u “Weekbericht” niet (meer) ontvangen? Graag een mailtje naar bpz@wocbuitenveldert.nl o.v.v. ‘afmelding weekbericht’.

Lees verder over: Weekberichten.