Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 40

Kwaliteitsverbetering station Amsterdam Zuid
Gemeente Amsterdam, ProRail en NS realiseren het komende jaar een forse uitbreiding en kwaliteitsverbetering van station Amsterdam Zuid. De plannen bestaan uit het verfraaien van beide entrees en het toevoegen van circa 1000 m² winkels aan het Zuidplein en het Mahlerplein en een Kiosk aan de Parnassusweg. Tevens verdubbelt de capaciteit van de fietsenstalling aan het Mahlerplein en verbetert de reisinformatie en bewegwijzering in het station. Station Amsterdam Zuid wordt voor reizigers, bezoekers en bewoners een aantrekkelijke plek om te reizen, te winkelen en te verblijven. Station Amsterdam Zuid is het snelst groeiende station van Nederland. Het steeds grotere aantal reizigers vraagt om ruimtelijke aanpassingen. Ook de kwaliteit en uitstraling van het huidige station moet beter aansluiten bij de allure van de Zuidas.
Planning

Gemeente Amsterdam is onlangs begonnen met het bouwrijp maken van de grond, zodat eind van de zomer 2011 de eerste winkels geopend kunnen zijn. Naar verwachting is dit project eerste kwartaal 2012 afgerond.
Voor meer informatie:NS Persvoorlichting, Carola Belderbos 06 – 4726 8397
ProRail Persvoorlichting, Elles in ’t Hout 06 – 4987 9174
Dienst Zuidas, Gemeente Amsterdam, Frederijk Haentjens 06 – 5497 5021

Duurzaam kantoor
Projectontwikkelaar OVG ontwikkelt voor de bedrijven Deloitte en AKD een duurzaam kantoor op de Zuidas. Het nieuwe kantoor is ontworpen door twee Londense architecten die werken met BREEAM-Excellent duurzaamheidscertificering. BREEAM is een organisatie die duurzame bouwprocessen heeft gestandaardiseerd. Met deze certificering wordt de nieuwe huisvesting van Deloitte en AKD één van de eerste duurzaamste gebouwen op de Zuidas en in Europa. Lees hier een interview met ir. Erik van de Graaf (OVG) over hoe OVG met het onderwerp duurzaamheid omgaat.

Commissie Leefomgeving 7 december
Stadsdeelkantoor, aanvang 20.00 uur.
Agendapunt 6, o.a. uitvoeringsbesluit Kenniskwartier
http://zuid.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=1570

Eerste paal St. Nicolaaslyceum
Deze feestelijke feestelijke gebeurtenis vindt plaats op donderdagmiddag 9 december op het bouwterrein aan de Prinses Irenestraat. De officiële handeling start op15.15 uur, de genodigden en omwonenden zijn welkom vanaf 14.45 uur.

Evening view in Symphony
07-12-2010 18:00 – 20:00.
Op dinsdag 7 december organiseert Broersma Makelaardij een open huis in Amsterdam Symphony. Tijdens deze inloop kan men genieten van uitzicht bij avond over Zuidas en Amsterdam. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. U bent van harte welkom.

Skyscraper City: Zuidas Architecture
De expositie ‘Sky Scraper City: Zuidas Architecture’ in de KunstKapel is te zien van 23 november t/m 24 december 2010 aan de Prinses Irenestraat 19 (Beatrixpark / Beethovenstraat) te Amsterdam. Openingstijden van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 19.00 uur. 23 november van 12.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.
Wethouder van Poelgeest opent de tentoonstelling op 3 december om 17.00 uur.
Zie ook Architectuurboek Zuidas

Femke Halsema in Filosofie op de Zuidas
Ad Verbrugge, docent filosofie VU interviewt de leider van GroenLinks over de macht van links. Zoeken linkse idealen de macht? En zijn ze Wilders-proof? Amsterdam Bright City, het Grand Café | Claude Debussylaan 2-8 | 16.00 uur | Toegang gratis | donderdag 9 december 2010, 16:00 uur. Aanmelden gewenst op www.vuconnected.nl

Overleven in de Amsterdamse kantoorjungle
Al twee jaar houden drie vrouwen, die op de Zuidas hun carrière begonnen, een blog bij over hun belevenissen in de Amsterdamse kantoorjungle. Donderdag verscheen hun boek Zo Zuidas: ‘Dit hadden we zelf willen lezen toen we daar begonnen’.

Volgende BPZ bijeenkomst
Het BPZ organiseert op 9 december een ledenvergadering waar diverse onderwerpen aan de orde zullen komen die te maken hebben met recente ontwikkelingen. U ontvangt hiervoor nog een uitnodiging. Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112, tijdstip: 19.30 – 21.30.
Op 13 januari (dezelfde tijd) staat een thema-avond gepland over  het kenniskwartier en het verplaatsen van de tramlus (bij het ACTA gebouw) richting Buitenveldertse laan en de tijdelijke afsluiting van de Boelelaan.

Lees verder over: Weekberichten.