Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 40

Geen thema bijeenkomst december
Het BPZ organiseert in december geen thema bijeenkomst, de eerstvolgende staat gepland op 19 of 26 januari met als onderwerp: Studentenhuisvesting op Zuidas.
Nadere berichtgeving volgt nog.

Commissie Leefomgeving: Toekomstvisie RAI.
Datum: woensdag 14 december 2011. Aanvang: 20:00 -23.00 uur
Locatie: Raadzaal te President Kennedylaan 923.
Van 19.30 tot 20.00 uur is er een presentatie over OV-SAAL (Openbaar Vervoer
Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad) in de raadszaal.
Punt 5: Toekomstvisie Amsterdam RAI.

Instemming Bestemmingsplan Gershwin
Het College heeft de gemeenteraad voorgesteld in te stemmen met het bestemmingsplan Gershwin alsmede met hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarden voor geluid voor het bestemmingsplan. In totaal zullen in het gebied tussen de `1200 en 1520 woningen worden gebouwd, het bestemmingsplan maakt ook het vestigen van onderwijsfuncties mogelijk. Behandeling in de raadscommissie op 11 januari en in de gemeenteraad op 25 januari.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning: Europaboulevard
Aanvraag omgevingsvergunning terrein Europaboulevard (C kop Zuidas) – SQ 10058, realiseren 2-laags ondergrondse parkeergarage. Deze aanvraag ligt ter inzage op het publiekscentrum van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, 1079 MZ Amsterdam, tel: 020-014020.

538-feest bij RAI nog onzeker
Het 538-feest bij de RAI lijkt toch nog onzeker. Als het radiostation niet aan de juiste veiligheidsmaatregelen kan voldoen slaat het liever een jaartje over. Dat bleek vorige week in het AT5-programma het Gesprek met de Burgemeester. Toen werd bekend dat het feest van het Museumplein naar het parkeerterrein bij de RAI verhuist en dat daar maar plek is voor 60.000 mensen. Daar zit het probleem bleek vanavond want het is nog onduidelijk hoe 538 er voor gaat zorgen dat er niet teveel mensen op het feest afkomen. Vorig jaar bezochten namelijk nog zo’n 150.000 mensen het feest op het Museumplein.

‘Geen kopers voor Nederlandse kantoren’
De Nederlandse kantorenmarkt staat er slechter voor dan tot nog toe werd aangenomen.
Het FD trekt die conclusie na een onsuccesvolle poging om de kantorenportefeuille van vastgoedonderneming Uni-Invest te veilen. Het bedrijf moest zijn objecten verkopen vanwege herfinancieringsproblemen. “Banken zijn alleen bereid om geld te lenen voor vastgoed op toplocaties zoals de Zuidas”, aldus een woordvoerder.

Zingeving Zuidas: Het verhaal van Kerst
Woensdag 14 december om 20.15 uur. Locatie: Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36
Ruben van Zwieten geeft een reflectie op deze tijd vanuit het kerstverhaal.
Met intermezzi van:
•    Annelies van der Vlies – mezzosopraan
•    Hanna Rijken – fluit
•    Victoria Davies – harp
Aria’s van J.S. Bach en G.F. Händel en Engelse carols
Open toegang voor iedereen
Aansluitend Gluhwein en borrel.

NS Dienstregeling 2011/2012
De nieuwe dienstregeling in de Randstad gaat flink veranderen m.i.v. zondag 11 december 2011. Zo gaan de bekende Intercity’s Amsterdam-Dordrecht/Vlissingen via Haarlem rijden, en niet meer via Schiphol. De Intercity’s Lelystad (LLS) – Almere (ALM)- via Duivendrecht (DVD) – Schiphol (SHL) rijden dan verder door naar Leiden Centraal (LEDN) en Den Haag Centraal (GVC).

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.