Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 41

Thema avond tijdelijke maatregelen Zuidas
Het BPZ organiseert op woensdagavond 13 januari 2010 een thema avond om van gedachten te wisselen over de tijdelijke inrichting/bestemming van terreinen in Zuidas die voorlopig nog niet hun definitieve bestemming kunnen krijgen. Door de crisis liggen  terreinen braak, is de besluitvorming vertraagd en kunnen de ambitieuze bouwplannen voorlopig niet worden uitgevoerd. Plannen voor de komende 5 jaar zijn van harte welkom. Tijdens de vorige thema- avond zijn al suggesties gedaan, maar er is nog veel ruimte voor creatieve ideeën. Tijd: 19.30 – 21.30 Locatie: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112. Hoekzaal. 

Vaststelling bestemmingsplan en uitvoeringsbesluit Kop Zuidas
Het bestemmingsplan staat als punt 11 en het uitvoeringsbesluit als punt 12 op de agenda van de Commissie Ruimtelijke Ordening van de Gemeenteraad
Datum: woensdag 6 januari 2010; Aanvang: 13:30 uur; Locatie: Rooszaal 0239, Stadhuis

Zuidas als voorbeeld van duurzame koeling
Radio Nederland  Wereldwijd (RNW)  noemt in het kader van de  klimaatconferentie in Kopenhagen de koeling van Zuidas vanuit het Nieuwe Meer een innovatief voorbeeld van duurzaamheid.  Bekijk de video.

Amsterdamse Lijsttrekkers betrekken hun bekende stellingen
Over één stelling waren alle partijen het eens: het ondergrondse dokmodel voor de Zuidas verdient de voorkeur.

Prestigieuze projecten op laag pitje
Wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening) neemt een drastische maatregel vanwege de sterk verslechterde financiële situatie van Amsterdam: er mogen alleen onder strenge voorwaarden nog grote uitgaven worden gedaan voor projecten als de Zuidas.

Amsterdam: Herengracht goedkoper dan Zuidas
De Herengracht in de aanbieding. Het lijkt ondenkbaar. Toch staan de prijzen van wat ooit de duurste locatie in Amsterdam was onder druk. Het verschil met de Zuidas wordt snel groter. (Het Financieele Dagblad, 14 december 2009, Alleen voor abonnees)

IJsbaan op het Zuidplein
Schaatsen op de Zuidas: het kan. Vanaf  21 december 2009  tot en met 3 januari 2010 is er een ijsbaan op het Zuidplein. Gratis entree.  

Amsterdam Bright Christmas!
Op vrijdag 18 december bent u vanaf 16.00 uur welkom voor Amsterdam Bright Christmas. U kunt luisteren naar het Kerstverhaal van Ruben van Zwieten (Stichting Zingeving Zuidas & Thomas Kerk). Ook bestaat de mogelijkheid ‘live’ een kerstwens uitspreken op de wekelijkse radioshow “Casual Friday”. Samen met zanger Patrick Verheij kunt u Christmas Carols ten gehore brengen. Uiteraard is er volop Glühwein, oliebollen en ander lekkers. De toegang is gratis. Introducés zijn welkom. U kunt zich hier aanmelden . Meer informatie vindt u op www.amsterdambrightcity.nl.

Werkzaamheden viaduct Beethovenstraat.
Begin 2010 vinden er avond/nachtwerkzaamheden plaats aan het viaduct in de Beethovenstraat. Tussen de bestaande metroviaducten in de Beethovenstraat wordt voor de Noord/Zuidlijn een nieuw viaduct gebouwd. Hieraan wordt in de weken 1, 3 en 4 van 2010 ook ’s avonds en ’s nachts gewerkt omdat dan werkzaamheden uitgevoerd worden dicht langs de weg en het spoor. Deze werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van damwanden en funderingspalen. Dit gebeurt op een geluidarme manier. Voor deze werkzaamheden wordt het verkeer stad-in vier avonden/nachten omgeleid, het verkeer stad-in én stad-uit wordt in totaal acht keer omgeleid (in twee weken). Onderstaand de details.
Week 01 (4 – 9 januari)
In deze week wordt van maandag tot en met vrijdag tussen 20.00 en 06.00 uur de rijstrook stad-in (richting Apollolaan) afgesloten. Het verkeer wordt, met behulp van borden, omgeleid via de Parnassusweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
Week 3 en 4 (18 – 22 januari en 25 – 29 januari)
In deze weken worden van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 06.00 uur de rijstroken stad-in én stad-uit afgesloten. Het verkeer wordt, met behulp van borden, omgeleid via de Parnassusweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
Voor vragen en/of nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Petra Groot ,Projectbegeleider, Projectbureau Noord|Zuidlijn
Bezoekadres: Stationsplein 7, Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam
Telefoon 020 470 4070, Fax 020 556 5708
E-mail p.groot@ivv.amsterdam.nl ; Internet www.noordzuidlijn.amsterdam.nl    

Amsterdam zat fout met besluit metrolijn
Het stadsbestuur van Amsterdam had het besluit tot aanleg van de Noord-Zuidlijn niet aan de gemeenteraad mogen voorleggen en de raad had het besluit niet mogen nemen. Dat is volgens de Volkskrant de hardste conclusie van de enquêtecommissie die de gang van zaken rond het metroproject heeft onderzocht.  Het rapport van de Enquêtecommissie Noord-Zuidlijn (met een samenvatting) is te lezen op de gemeentelijke website. Wie geen zin of geen tijd heeft om het gehele rapport te lezen kan na een klik op de foto (helemaal onderaan de webpagina) een kort filmpje zien met de belangrijkste conclusies en aanbevelingen.
Tweede kamer: Spoeddebat over Noord/Zuidlijn 

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

                     Het bpz wenst U fijne feestdagen toe 

Het volgende weekbericht is er weer op 7 januari 2010.

Lees verder over: Weekberichten.