Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 41

Ingrijpende wegwerkzaamheden Kenniskwartier/De Boelelaan
vanaf januari 2011

Op de De Boelelaan worden in 2011, tussen de kruising met de Van der Boechorststraat en de Buitenveldertselaan, de nieuwe trambaan en tramlus voor lijn 16/24  aangelegd. Hiervoor wordt de rijbaan voor het autoverkeer richting de Amstelveenseweg verschoven. Zo ontstaat in het midden van de weg ruimte voor een vrije trambaan. De tramrails op de Gustav Mahlerlaan verdwijnen. Om dit te kunnen realiseren vinden in 2011 wegwerkzaamheden plaats, die voor (verkeers)hinder kunnen zorgen. Op 13 januari wordt hierover informatie verstrekt tijdens de BPZ thema-avond. De in de wijkkrant Buitenveldert aangekondigde avond van 16 december gaat dus niet door.

Hoofdzetel EATRIS naar Zuidas
Impuls voor translationeel onderzoek in Nederland en Europa.
De hoofdzetel van de European Advanced Translational Research Infrastructure in medicine (EATRIS) komt in Nederland. Dat is 20 oktober 2010 besloten door vertegenwoordigers van negen lidstaten van de Europese Unie (EU). Het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM) en ZonMw (met steun van NWO) dragen in nauwe samenspraak met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) zorg voor de coördinatie. De vestigingsplaats wordt de campus van de VU en het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam.

Eerste paal St. Nicolaaslyceum
Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats op donderdagmiddag 9 december op het bouwterrein aan de Prinses Irenestraat. De officiële handeling start op15.15 uur, de genodigden en omwonenden zijn welkom vanaf 14.45 uur.

Skyscraper City: Zuidas Architecture

De expositie ‘Sky Scraper City: Zuidas Architecture’ in de KunstKapel is te zien van 23 november t/m 24 december 2010 aan de Prinses Irenestraat 19 (Beatrixpark / Beethovenstraat) te Amsterdam. Openingstijden van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 19.00 uur. 23 november van 12.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.
Zie ook Architectuurboek Zuidas of Zuidas ‘stad van de toekomst’.

Ontwerpbesluit Kapvergunning
(inzagetermijn: 6 weken, vanaf 9 december). Zienswijzen kunnen gedurende deze termijn ingediend worden.
Station Zuid, Zuidplein en Gustav Mahlerplein (K15/0870-2010)
Kappen van 14 bomen.
Verleende kapvergunning: Beethovenstraat/Beatrixpark, kappen van 67 bomen en verplanten van 1 boom.

Dienst Milieu en Bouwtoezicht gaat verhuizen.
Met ingang van 20 december 2010 is men gevestigd in
Zeeburgerhuis
Cruquiusweg 5
1019 AT AMSTERDAM
Postbus 922
1000 AX AMSTERDAM

Volgende BPZ bijeenkomst
Het BPZ organiseert op 9 december een ledenvergadering waar diverse onderwerpen aan de orde zullen komen die te maken hebben met recente ontwikkelingen. Plaats: MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat 112, tijdstip: 19.30 – 21.30.
Op 13 januari (dezelfde tijd) staat een thema-avond gepland over  het kenniskwartier en het verplaatsen van de tramlus (bij het ACTA gebouw) richting Buitenveldertse laan en de tijdelijke afsluiting van de Boelelaan.

Lees verder over: Weekberichten.