Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 41

Geen thema bijeenkomst december
Het BPZ organiseert in december geen thema bijeenkomst, de eerstvolgende
staat gepland op 19 of 26 januari, het onderwerp wordt nog onderzocht, daar
volgt zo spoedig mogelijk nadere berichtgeving over.

Werkzaamheden station Amsterdam Zuid (Zuidplein)
Het casco van de nieuwe winkelpaviljoens aan de stationsentree ter plaatse van het Zuidplein is in opbouw. Boven de winkelpaviljoens komt een entreescherm dat de herkenbaarheid van de stations entrees zal vergroten. De constructie voor dit scherm aan de Zuidplein-zijde wordt momenteel buiten het bouwterrein opgebouwd.

NS opent vijf nieuwe winkels op station Amsterdam Zuid
Met ingang van vandaag zijn alle stationswinkels aan het Gustav Mahlerplein op station Amsterdam Zuid open. AH to go had de primeur, die opende twee weken geleden al haar deuren. Daar zijn nu Rituals, HEMA, Julia’s, Paperchase en Smullers aan toegevoegd. Het aantal komt daarmee op zes nieuwe winkels.

Instemming proceskosten Zuidas Flanken
Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam heeft ingestemd met de proceskosten van de Zuidas Flanken in 2012. Met de flanken wordt het gebied van de Zuidas aan beide zijden van de A10 en het spoor bedoeld. De proceskosten zijn kosten die de gemeente maakt voor het voorbereiden en begeleiden van bouwplannen.

Aanvragen omgevingsvergunning
Terrein Europaplein 8 – 256197 en 256243, tijdelijk oprichten gebouw t.b.v. strand zuid.
Terrein Zuidplein – 267733, plaatsen kunstwerk/videowall.
Ingediende aanvragen liggen niet ter inzage.Voor deze aanvragen geldt dat (in dit stadium) geen zienswijzen kunnen worden ingediend.

Studenten tonen fotowerk
De jongste lichting Fotoacademie-studenten presenteert van 17 december tot en met 4 januari 2012 haar eindexamenwerk en portfolio’s in de Kunstkapel, onderdeel van het Virtueel Museum Zuidas, onder de naam ‘OOGinOOG’. De expositie toont werk uit verschillende fotografische disciplines, waaronder portret, documentair, journalistiek, mode, landschap, illustratief en autonoom.
De eindexamenexpositie ‘OOGinOOG’ in de Kunstkapel is te zien van 17 december t/m 4 januari 2012 aan de Prinses Irenestraat 19.
Openingstijden: van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Body Worlds & The Story of the Heart in Amsterdam
Body Worlds & The Story of the Heart is vanaf 12 januari 2012 te zien in EXPO Zuidas, de nieuwe expositieruimte naast station Amsterdam Zuid/WTC. De expositie toont menselijke lichamen die zijn behandeld volgens de plastinatiemethode van dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens. Met een collectie van meer dan tweehonderd authentieke menselijke preparaten legt deze tentoonstelling de nadruk op het menselijk hart in al haar facetten.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Lees verder over: Weekberichten.