Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 42

Geen thema bijeenkomst december
Het BPZ organiseert in december geen thema bijeenkomst, de eerstvolgende
staat gepland op 19 of 26 januari, het onderwerp wordt nog onderzocht, daar
volgt zo spoedig mogelijk nadere berichtgeving over.

Hello Zuidas gaat in januari 2012 van start
Op 1 januari 2012 gaat Hello Zuidas van start. Zeven weken na de lancering van Hello Zuidas blijkt er veel animo te zijn onder Zuidas-bedrijven om te participeren. Al 73 bedrijven en instellingen hebben zich aangemeld als participant, waardoor er een stevige financiële basis is voor de komende twee jaar. Met hun participatie onderstrepen de bedrijven de behoefte aan een organisatie die de krachten bundelt en gaat de ontwikkeling van Zuidas een nieuwe fase in.

Aangevraagde kapvergunning
Terrein De Boelelaan, Amstelveenseweg – 270537 – kappen van 37 bomen en verplanten 3 bomen (09-12-2011). Voor deze aanvraag geldt dat (in dit stadium) geen zienswijzen kunnen worden ingediend.

Bomenkap in Beethoven
In het tweede kwartaal van 2012 wordt gestart met de inrichting van de openbare ruime rondom het St. Nicolaaslyceum. Om het maaiveld in te richten worden in de eerste week van 2012 14 bomen gekapt in de voormalige eerste Pr. Irenedwarsstraat. Voor deze kap is in 2008 vergunning verleend. Lees de bewonersbrief.

Bijbelstudie voor yuppen op Zuidas
Hoe interesseer je yuppen voor de Bijbel? In hun woensdag verschenen boek ”De Bijbel op de Zuidas” geven de predikanten Ad van Nieuwpoort en Ruben van Zwieten inzicht in de manier waarop hun Bijbelklassen op de Zuidas functioneren.

Studenten tonen fotowerk
De jongste lichting Fotoacademie-studenten presenteert van 17 december tot en met 4 januari 2012 haar eindexamenwerk en portfolio’s in de Kunstkapel, onderdeel van het Virtueel Museum Zuidas, onder de naam ‘OOGinOOG’.
De expositie toont werk uit verschillende fotografische disciplines, waaronder portret, documentair, journalistiek, mode, landschap, illustratief en autonoom.
De eindexamenexpositie ‘OOGinOOG’ in de Kunstkapel is te zien van 17 december t/m 4 januari 2012 aan de Prinses Irenestraat 19.
Openingstijden: van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Body Worlds & The Story of the Heart in Amsterdam
Body Worlds & The Story of the Heart is vanaf 12 januari 2012 te zien in EXPO Zuidas, de nieuwe expositieruimte naast station Amsterdam Zuid/WTC. De expositie toont menselijke lichamen die zijn behandeld volgens de plastinatiemethode van dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens. Met een collectie van meer dan tweehonderd authentieke menselijke preparaten legt deze tentoonstelling de nadruk op het menselijk hart in al haar facetten.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.

Het BPZ wenst u fijne feestdagen en een uitstekend 2012!
Het eerstvolgende weekbericht verschijnt op 4 januari 2012.

Lees verder over: Weekberichten.