Pas tekstgrootte aan: A A+ A++

Bewonersplatform Zuidas

Weekbericht 6

Veel belangstelling voor Publiek debat met Lijsttrekkers
Het debat dat op 10 februari door BPZ e.a. werd georganiseerd mag een groot succes genoemd worden. Zo’n 140 mensen waren, ondanks het winterse weer, aanwezig om te discussiëren over onderwerpen als huisvesting, openbaar vervoer, de te verwachten bezuinigingen en voorzieningen.

 Kunsthal in geldwoestijn
Door de jongste crisis stokt nu even de private financiering van de Zuidas, maar de planning van overheidswege gaat onverdroten door. Er is beslist dat er iets grootschalig cultureels moet komen. Nadat Joop van den Ende niet bereid is gebleken er een theater te planten, heeft het stadsbestuur zijn zinnen gezet op een grote kunsthal.
Lees ook: Het hagelschot van Ann Demeester  

Ontwerpbouwvergunningen
Inzagetermijn van 6 weken na 10-02
Weesperplein 4. Geopend van 9 – 12 uur. U moet wel een afspraak maken via: 5513.420/354
Terrein De Boelelaan – W02/0092-2010, oprichten onderzoek- en diagnostiekgebouw;
Gustav Mahlerlaan 32 – W01/0095-2010, veranderen positie brandwerende wand;      Strawinskylaan 1 – W01/0101-2010, plaatsen trappenhuis;
Terrein de Boelelaan/G. Mahlerlaan – WO1/0826-2009, bouwen in afwijking van bouwvergunning. WO1/0224-2006, t.w.: wijzigen aantal parkeerplaatsen.
Digitaal te bekijken op: (Op 11-02 nog niet beschikbaar). 

Namiddagbijeenkomsten Zuidas Amsterdam
Dienst Zuidas wil in samenspraak met betrokken partijen van gedachten wisselen over de verdere kwalitatieve ontwikkeling van Zuidas. Hiertoe zijn een aantal namiddagbijeen-komsten gepland op 17,24 februari en 3 maart. Tijdstip 15.30 tot 17.00 uur.
Aanmelden via meetings@zuidas.nl
Locatie: de 19e verdieping van de UN-Studio (hoek Gustav Mahlerlaan/Buitenveldertse-laan).

 PvdA en D’66: Parkeren duurder en minder sociale woningbouw op Zuidas
Net als PvdA-lijsttrekker en wethouder van Financiën Lodewijk Asscher denkt D66 126,5 miljoen te kunnen korten op het ambtelijk apparaat. Infrastructurele projecten worden deels uitgesteld en op de Zuidas komt minder sociale woningbouw.

Gemeenteraad: geen Olympische Spelen in haven
De Amsterdamse gemeenteraad wil geen olympisch stadion en dorp in de haven. Het stadsbestuur maakte eerder deze week bekend dat die locatie daar wel voor in aanmerking komt. Zowel collegepartij PvdA als oppositiepartij VVD liet vrijdag echter weten daar tegen te zijn. GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest (ruimtelijke ordening) presenteerde dinsdag een voorlopige versie van de structuurvisie, een document waarin staat hoe Amsterdam zich de komende decennia in grote lijnen moet ontwikkelen. Daarin staan twee plekken waar de Olympische Spelen zich in 2028 zouden moeten concentreren: het havengebied binnen de ringweg A10 en de Zuidas, het gebied rond het zuidelijk deel van de A10.  

De Zuidas in 2030
Tijdens een economische crisis zou er alle ruimte moeten zijn voor innovatieve ideeën en voor ambitieuze plannen om zo de concurrentie voor te blijven. Investeren in de toekomst in plaats van een pas op de plaats maken. Vooruit denken in plaats van over de schouder blijven kijken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Zuidas in Amsterdam. Of, is dit een mooi voorbeeld? Want zijn de plannen wel ambitieus genoeg? Wat betekent de Zuidas voor Amsterdam, Nederland en daarbuiten? Tijdens het debat zal Dirk Jan van den Berg (rijksvertegenwoordiger Zuidas) de stand van zaken toelichten en gaat gespreksleider Ed Nijpels (voorzitter branchevereniging ingenieursbureaus NLIngenieurs) in discussie met diverse prominente gasten als Pi de Bruin (stedenbouwkundige en grondlegger van de Zuidas) en het publiek.
Datum:            maandag 15 maart 2010
Plaats:             De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Aanvang:        20.00 uur 
Toegang:        € 10,- en € 5,- (CJP, studenten, Stadspas, 65+) via www.rodehoed.nl.
Thuis uitgeprint kaartje met barcode tonen aan de kassa!
Informatie       www.delftcluster.nl, www.rodehoed.nl of telefonisch via 020-638 56 06
tijdens kantooruren.

Vierde editie vrije ruimten zuidas artists in residence
Tentoonstelling in de Kapel, Prinses Irenestraat 19, Zuidas Amsterdam:
12 februari 2010 : opening 17-19 uur t/m 12 maart 2010 : finissage en presentatie publicatie 17.30 tot 19.30 uur. Open donderdag t/m zondag van 14.00 tot 20.00 uur.
Nog altijd streeft de huidige stedenbouw naar een perfecte, nieuwe wereld, zo ook in de Zuidas. Maar bestaat die eigenlijk wel en is zo’n wereld ook leefbaar? Welke ruimte is er voor toeval en voor het individu?

Amsterdam daalt gestaag op de Europese vastgoedmarkt
Amsterdam raakt steeds meer uit de gratie bij beleggers in de vastgoedmarkt. “Beleggers nemen tegenwoordig zo min mogelijk risico en kiezen daarom voor kwaliteit en voor markten met veel vraag en aanbod, zodat ze hun panden ook weer makkelijk kwijt kunnen”, zegt Jeroen Elink Schuurman, real-estate leader bij PricewaterhouseCoopers.
Vooral de overvloed aan kantoorruimte breekt Amsterdam op.

Omgevingsmanager Zuidas
Jeroen van der Linden. Voor vragen over stand van zaken kan telefonisch contact worden opgenomen met hem: 06 – 551 70160. Fax: 020-6610836.
                      

Lees verder over: Weekberichten.